Posted on
Seperti yang mereka katakan, kita datang ke dunia ini dengan perintah Tuhan. Dan walaupun seseorang tidak bersetuju dengan kenyataan ini, tiada siapa yang akan menafikan bahawa kita pasti meninggalkan yang tidak dirancang dan yang paling tidak dapat diduga.

Kematian tidak pernah menyenangkan, ia tidak boleh disiapkan, jadi ia selalu dianggap sebagai perkara paling menyedihkan yang boleh terjadi. Dan anda tidak pernah tahu bagaimana seseorang akan meninggalkan dunia fana ini. Siaran ini mengumpul kematian yang tidak akan pernah ditemui. Elakkan bahaya dan kehidupan yang panjang!

1. Skinning

Kulit

Sejak zaman purba, manusia sentiasa diamalkan merobohkan kulit dari orang yang hidup. Satu lagi 800 tahun SM. Orang-orang Yunani, China dan Aztec menggunakan kaedah ini. Pada mulanya, kulit itu ditanggalkan dari orang itu. Perhatikan bahawa ini dilakukan secara langsung, tanpa sebarang anestesi dan ubat penahan sakit. Tanpa kulit, seseorang segera dijangkiti. Tubuhnya secara beransur-ansur berkedut, sejuk, dan otak akan melakukan segala yang mungkin untuk membuat seseorang merasa baik. Sekiranya, dalam keadaan sedemikian, anda boleh merasakan sesuatu selain kesakitan yang menyakitkan. Pada akhirnya, seseorang terkejut dan perlahan-lahan mati.

2. Hanging

Menggantung

Kematian melalui gantung untuk masa yang lama adalah sejenis hukuman mati biasa di banyak negara di seluruh dunia. Sampai sekarang di beberapa daripada mereka kaedah yang sama digunakan. Terdapat 2 cara untuk membunuh seseorang. Yang pertama ialah pemusnahan, di mana kepala dipotong. Ia dianggap cara yang lebih berperikemanusiaan untuk membunuh seseorang. Cara kedua adalah pencekalan, di mana lehernya tetap tidak terluka, tetapi saluran pernafasan disekat. Daripada seketika seketika, seseorang seminit perlahan-lahan mati lemas dan mati kerana kekurangan oksigen.

3. Drop dengan payung terjun

Payung terjun

Bayangkan sejenak bahawa anda melompat dengan parasut dari ketinggian lebih dari 10,000 m, tetapi parasut anda tidak dibuka! Adakah ia menakutkan? Malah, peluang untuk bertahan dalam keadaan ini hampir sama dengan 0. Seorang lelaki pada masa ini mengalami tergesa-gesa adrenalin. Hati beliau praktikal melompat keluar dari dadanya, membawa yang tidak dapat dielakkan – permukaan bumi. Satu-satunya “relief” – kematian, kemungkinan besar, akan cepat dan tidak menyakitkan.

4. Puasa

Gerakan lapar

Kematian dari kelaparan adalah proses perlahan dan menyakitkan dalam beberapa peringkat. Sebaik sahaja badan telah menggunakan semua kedai lemak dan otot, proses itu akan menjadi hampir tidak dapat dipulihkan. Kelaparan memusnahkan sistem imun, dan tubuh menjadi terdedah kepada penyakit. Kebanyakan orang mati semasa kebuluran kerana penyakit. Kemudian organ akan mula gagal, yang akhirnya berakhir dengan kematian akibat serangan jantung atau arrhythmia.

5. Kanser

Kanser

Kanser adalah penyakit yang tidak melepaskan sesiapa sahaja dan merosakkan seluruh tubuh seseorang. Penyakit ini disertai dengan kesakitan yang menyakitkan dan sering berakhir dengan hasil yang membawa maut. Walaupun semua percubaan doktor membantu seseorang, kadang-kadang usaha tidak mencukupi.

6. Stoning

Batu

Dilontar adalah bentuk biasa hukuman mati pada zaman purba. Hari ini ia diamalkan di Timur Tengah, Indonesia dan Afrika. Biasanya sekumpulan orang melemparkan seseorang dengan batu yang berlainan saiz, sehingga dia meninggal akibat kecederaan.

7. Kematian di bawah roda

Kereta api

Tidak, itu bukan kematian di bawah roda kereta akibat kemalangan. Kami bercakap tentang mengikat seseorang ke kenderaan. Seseorang diikat dengan tangan atau kaki ke kereta atau gerabak bergerak lain, dan kemudian ditarik ke tanah atau asfalt. Berada dalam kedudukan ini seseorang mendapat kecederaan, patah tulang dan lebam, yang sering mengakibatkan kematian.

8. Dehidrasi

Air

Semua orang tahu bahawa air adalah penting untuk tubuh. Seseorang tidak boleh hidup tanpa air selama lebih dari tiga hari. Prosesnya menyakitkan dan perlahan. Hanya dahaga yang tidak dapat dielakkan akan mendorong kegilaan. Jika badan tidak menerima air, maka dalam 3 hari hati dan buah pinggang akan ditinggalkan, dan orang itu akan mati.

9. Tenggelam

Lelaki yang tenggelam

Setiap tahun dari lemas kira-kira 360 000 orang mati. Sebagai peraturan, terdapat sejumlah besar kanak-kanak di kalangan orang mati. Malangnya, orang tidak tahu bagaimana untuk bernafas di dalam air. Air mengisi paru-paru seseorang, menyebabkan mereka perlahan-lahan pudar. Ini adalah proses yang dahsyat dan perlahan, walaupun pemikiran yang menindas.

10. Putusan

Cut off

Dalam sejarah pemusnahan manusia adalah cara yang paling biasa untuk melaksanakan seseorang. Pahlawan dari zaman purba memotong lawan mereka sebagai trofi. Untuk pelaksanaan, guillotines atau executioners dengan paksi digunakan. Walaupun hakikat bahawa dari jenis ini pelaksanaan jenis kelihatan cepat dan mudah, dengan teknik yang salah sesuatu boleh menjadi salah. Para saintis mengatakan bahawa kematian sedemikian menyakitkan.

11. Untuk dikebumikan hidup-hidup

Bumi

Dikunci di dalam peti mati di bawah ketebalan bumi adalah kematian yang dahsyat, di mana seseorang perlahan-lahan mati lemas di ruang terkurung.

12. Kematian yang disiksa

Penyeksaan

Berapa banyak kes dalam sejarah manusia, apabila seseorang mati akibat penyeksaan yang tidak berkesudahan di dalam penjara sel dan bilik bawah tanah. Selalunya ini disertai oleh sakit akut yang menyakitkan dan kematian lambat.

13. Membekukan sehingga mati

Kedinginan

Sekiranya anda terjebak di tempat yang mempunyai suhu udara yang rendah, kebarangkalian pembekuan adalah cukup tinggi. Pada mulanya, tubuh anda akan gementar, cuba untuk tetap hangat, ketika mengalami stres. Kemudian anda hilang dalam ruang dan bahkan boleh melepas semua pakaian anda. Kemungkinan besar, ia akan menjadi perkara terakhir yang akan anda lakukan sebelum kematian anda, yang, secara kebetulan, sangat menyakitkan.

14. Dihancurkan

Batu

Anda boleh dihancurkan dalam pelbagai situasi yang tidak menyenangkan: dalam kemalangan, di bawah batu, binatang atau mana-mana objek besar lainnya. Selalunya seseorang mati dengan serta-merta, kerana kepala menderita. Jika ini tidak berlaku, semuanya bergantung kepada jenis kecederaan yang diterima mangsa. Tetapi ini adalah proses yang perlahan dan menyakitkan.

15. Dimakan oleh binatang

Haiwan

Untuk menjadi makan malam untuk haiwan liar jarang berlaku, tetapi mungkin. Buaya, singa, beruang, serigala dan harimau dianggap sebagai yang pertama di antara semua binatang yang memburu, membunuh dan makan orang. Ia adalah kematian yang menyakitkan dengan kesedaran bahawa gigi seseorang menghisap ke dalam daging anda dan perlahan-lahan membunuh anda.

16. Untuk hilang di kemalangan udara

Pesawat

Walaupun perjalanan udara dianggap sebagai cara paling selamat untuk perjalanan, peluang untuk bertahan dalam kecelakaan hampir 0. Ya, ada kes-kes yang terselamat dalam kemalangan pesawat, tetapi bilangan mereka adalah minimum. Apabila pesawat jatuh pada kelajuan panahan, kemungkinan besar badan anda akan terputus atau organ tidak akan bertahan dengan tekanan berbeza. Terdapat juga kebarangkalian yang tinggi bahawa pesawat itu akan meletup, sehingga tidak ada peluang untuk melarikan diri. Sekalipun anda jatuh ke dalam air, anda akan merosakkan leher atau menggenggam hipotermia.

17. Suntikan maut

Suntikan

Suntikan maut adalah dianggap sebagai hukuman mati yang paling manusiawi. Ia biasa berlaku di AS dan beberapa negara lain. Pelaksanaan sedemikian berlaku dalam 3 peringkat: pertama pesalah itu diisytiharkan, maka paru-paru terpaksa berhenti, dan akhirnya – hati berhenti. Paradoks adalah bahawa dadah untuk setiap peringkat tidak pernah dimaksudkan untuk membunuh orang. Tidak diketahui pasti sama ada ubat ini berkesan, atau sama ada mereka hanya memanjangkan siksaan seseorang ?!

18. Pengorbanan

Pengorbanan

Pengorbanan dengan akarnya kembali kepada zaman alkitabiah, ketika Abraham hampir mengorbankan anaknya Ishak. Banyak tamadun kuno – Inca dan Aztec – mempraktikkan pengorbanan, dengan harapan untuk memihak kepada para dewa. Bayangkan, anda tidur dengan aman di rumah, maka orang akan masuk dan memaksa anda keluar untuk api korban api.

19. Kematian dari gunung berapi

Lava

Lava gunung berapi mempunyai suhu yang tinggi – dari 700 hingga 1200 darjah Celsius. Oleh itu, jika seseorang jatuh ke dalam lava, dia langsung menyala, mati dalam penderitaan yang dahsyat.

20. Scaphism

Scaphism

Scaphism adalah jenis pelaksanaan purba yang diamalkan di Persia. Mangsa itu dilucutkan dan dimasukkan ke dalam bot. Perahu kedua diliputi dari atas dengan kepala dan anggota badan yang masih tersambung. Lelaki itu diberikan madu dan susu, menyebabkan cirit-birit yang dahsyat. Dan juga mangsa dilapisi dengan madu, menarik serangga. Bot itu ditinggalkan di dalam air atau di bawah sinar matahari, sentiasa memberi makan mangsa dengan madu. Penyiksaan ini berterusan sehingga orang mati dengan gangren dan larva disimpan di dalam tubuhnya.

21. Kerusi elektrik

Pengerusi

Kerusi elektrik adalah cara hukuman mati, yang masih diamalkan di beberapa negara di AS. Dikatakan bahawa kerusi elektrik tidak selalu berfungsi buat kali pertama, dan siksaan itu diulang. Seseorang boleh keluar bola dan membakar kulit sebelum dia mati.

22. Keracunan radiasi

Sinaran

Jika tiba-tiba anda mendapati diri anda berada di tempat yang terkontaminasi radioaktif, maka dos radiasi kecil akan memusnahkan anda. Gejala akan serupa dengan selesema yang teruk dengan muntah, mual, sakit kepala dan demam. Sistem saraf anda akan menderita, dan sebelum seseorang meninggal dalam 48 jam, dia akan mengalami kekejangan dan gegaran yang menyakitkan.

23. Penyahmampatan bahan letupan

Penyahmampatan

Sudah tentu, penyahmampatan adalah fenomena yang jarang berlaku, di mana mangsa mati secepat yang dapat dibayangkan. Ramai yang telah melihat kematian sedemikian, seumur hidup, memperoleh sindrom selepas trauma. Satu kejadian seperti itu berlaku pada pelantar minyak di mana tekanan dalam 9 atmosfera telah dirombak menjadi satu atmosfera dalam 1 saat. Empat lelaki mati dengan serta-merta, dan seorang cedera parah.

24. Pembakaran pada cola

Bonfire

Zaman Pertengahan kaya dengan cerita tentang pembakaran jisim, terutamanya golongan bidaah dan ahli sihir. Dalam proses pelaksanaan sedemikian, seseorang boleh mati akibat mati lemas atau mati dalam nyala api dalam penderitaan yang menyedihkan.

25. Penyaliban

Cross

Di dunia kuno, terutama di Rom kuno, salib adalah pelaksanaan biasa untuk hamba, orang asing dan tentara yang meninggalkan jawatan mereka. Pada mulanya, askar-askar secara kejam memukul mangsa mereka, kemudian diikat ke salib atau dipaku. Dalam kedudukan menegak, seseorang perlu sentiasa bernafas, jadi kebanyakan mangsa mati akibat lemas atau menahan jantung.

Berdasarkan: List25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 4 = 9