Posted on

berapa lama cintakan yang terakhir

Cinta adalah apabila anda tidak melihat pengemis, orang kehilangan tempat tinggal, orang lapar, pecinta alkohol, kehancuran, kekasaran, kecurian dan banyak analog lain. Dan bukannya semua ini, anda dapat mendengar bagaimana burung menyanyi, fikir betapa indahnya cuaca (walaupun hujan di jalan dengan salji basah), dan bagaimana untuk menyenangkan anda hari ini dengan objek cinta anda.

Cinta adalah pemikiran "Saya mahu menjadikan dia / dia paling bahagia di dunia."

Semua ini sangat cantik, tetapi tidak tahan lama. Dan sangat baik, itu adalah jangka pendek. Kini kami akan memberitahu anda berapa lama cinta dan mengapa ia berakhir.

Cinta - adakah perbezaan seks?

Untuk kesimpulannya, berapa lama cintakan seorang lelaki dan seorang wanita berlanjutan, selepas kajian yang panjang tentang masalah itu datang saintis dan ahli psikologi. Ternyata istilahnya adalah kira-kira dua tahun. Ini, sekiranya pasangan hidup bersama. Sekiranya hubungannya adalah rahsia (contohnya, dengan pencinta), jatuh cinta mungkin bertahan lebih lama.

Orang menginginkan cinta, kerana keadaan ini boleh dicirikan oleh euforia. Euforia atau khayalan selalu merupakan rembesan adrenalin, hormon stres yang sangat, sangat menyenangkan. Di bawah pengaruh adrenalin, setiap deria kami diperburuk - bau, bunyi, penglihatan. Tidak menghairankan, sejumlah besar karya seni diilhamkan oleh perasaan ini.

Bilakah cinta berakhir?

Sekiranya anda bertanya kepada diri sendiri, berapa lama cintakan masa lalu, maka waktu cintakan anda sudah habis.

Hakikatnya, dalam cinta, seseorang tidak dapat memikirkan apa-apa lagi, kecuali mengenai subjek cintanya. Di sini kita sampai kepada mengapa infiniti cinta tidak berguna kepada manusia.

Sekiranya kita dapat cinta 24 jam sehari, semua kehidupan, tiada siapa yang akan bekerja, belajar, mencipta, terbuka, tamadun akan terhenti, kerana orang akan berhenti berkembang.

Apabila seorang pelajar lulus peperiksaan operasi ketenteraan pada separuh kedua abad ke-15 di Perancis, ketika dia sedang jatuh cinta, percayalah, dia tidak akan dapat menyediakan atau lulus peperiksaan. Kerana, pertama sekali, "dia", dan seluruh dunia akan menunggu.

Oleh itu, tanda pertama akhir ialah persoalan berapa lama tempoh cinta berlangsung. Selebihnya kelihatan dalam kehidupan seharian.

Pada awal hubungan, anda memaafkan seorang lelaki dan bukan kerusi tandas yang diturunkan, dan stoking yang tersebar, dan tidak mengunci pintu kabinet. Sekarang, anda memberitahu dia: "Cukup!". Anda berfikir bahawa mereka makan dengan penuh kekacauannya, dan dalam tiga tahun dia dapat belajar beberapa pesanan.

Sekiranya kita bercakap tentang perbezaan, berapa lama cinta untuk wanita dan berapa lama ia berlaku untuk lelaki, kita tidak akan mendapati sebarang perbezaan.

Hakikatnya ialah jatuh cinta - berapa lama cintakan terakhir?ia adalah satu bentuk transformasi ke dalam "Ibu Teresa" apabila anda kehilangan ego anda dan sila objek cinta anda. Tetapi kerana manusia adalah makhluk mementingkan diri sendiri, sepanjang masa minat peribadi anda terbangun. Lagipun, anda tidak menguntungkan untuk menghabiskan masa mengumpul stoking?

Apabila ini berlaku, terdapat dua pilihan:

  • perceraian dan mencari cinta baru;
  • sains bagaimana untuk hidup bersama secara damai dan penyayang.

Apabila memilih pilihan kedua, anda akan mempunyai peluang untuk mengetahui apa cinta sejati, dan bukan cinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2