Posted on

buku untuk pembangunan ucapan

Buku-buku untuk pembangunan ucapan bacaan diperlukan untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Lagipun, agar ucapan anda menjadi cerah, cantik dan celik, anda perlu menambah perbendaharaan kata secara berterusan, mempertimbangkan terma baru dan meningkatkan gaya bercakap anda. Kami akan mempertimbangkan senarai buku untuk perkembangan ucapan untuk kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa.

Buku mengenai perkembangan ucapan yang koheren dan bukan sahaja

Dalam kategori ini, kami akan menyenaraikan beberapa buku yang mempunyai banyak ulasan yang mengasyikkan. Mereka dinasihati oleh kawan-kawan masing-masing, mereka dikuasai oleh orang yang kerja mereka berkaitan dengan komunikasi.

  1. “Saya mahu bercakap dengan cantik! Teknologi Ucapan »Natalia Rom. Buku ini akan memberitahu anda mengenai prinsip-prinsip asas membina ucapan yang melek huruf, menarik dan emosi yang akan memberi tumpuan perhatian kepada pendengar.
  2. “1000 bahasa lidah Rusia untuk perkembangan ucapan: buku teks” Elena Lapteva. Buku ini bertujuan bagi mereka yang perlu dapat dengan cepat melafazkan apa-apa kombinasi bunyi, dan pada masa yang sama mengekalkan ucapan yang ekspresif dan betul.

Buku-buku ini adalah untuk orang dewasa dan remaja. Lebih awal lagi anda menguasai teknik percakapan yang betul, lebih mudah untuk anda menggunakannya.

Buku tentang kaedah pembangunan ucapan untuk kanak-kanak

Ahli terapi pertuturan berhujah bahawa perkembangan ucapan kanak-kanak itu mesti ditangani dari usia dini, supaya kemudian tidak ada masalah. Manual berikut telah terbukti sangat baik:

  1. «Album mengenai perkembangan ucapan »Victoria Volodina. Manual ini sangat mudah untuk bekerja dengan kanak-kanak 3-6 tahun, ia membolehkan, dengan bantuan latihan mudah, secara perlahan tetapi pasti bergerak ke arah ucapan yang betul dan bersih.
  2. “Pembangunan leksikon kanak-kanak: tutorial” Plotnikova S.V.. Penerbitan ini meneliti masalah yang dihadapi oleh kanak-kanak dalam pembentukan sebutan, dan juga menerangkan kaedah-kaedah kerja pembangunan ucapan.

Buku-buku ini boleh digunakan bersama-sama dan secara berasingan. Walaupun kanak-kanak mempunyai masalah dengan perkembangan ucapan, tidak membebankan latihannya, adalah pendekatan secara beransur-ansur yang penting.

buku-buku untuk pembangunan ucapan bacaan

Buku-buku terbaik untuk pembangunan ucapan

Bukan rahsia lagi untuk orang dewasa dan kanak-kanak sudah membaca, cara terbaik untuk membina ucapan adalah membaca dan membincangkan fiksyen.

  1. “Potret Dorian Grey” oleh Oscar Wilde. Ia adalah penulis ini yang diiktiraf sebagai salah seorang tuan terbaik perkataan. Selain novel yang terkenal, yang hanya sesuai untuk orang dewasa, anda boleh membaca dan mana-mana karya lain.
  2. “Anak perempuan Kapten” A.S. Pushkin. Buku ini, seperti karya-karya Turgenev, Dostoevsky, Tolstoy dan seluruh ahli klasik Rusia, dengan sempurna mempromosikan perkembangan ucapan.

Ia adalah melalui klasik bahawa seseorang secara semula jadi berkenalan dengan frasa ucapan yang indah dan belajar untuk menerapkannya dalam amalan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

99 − = 96