Posted on

Malficence

Pertama, mari kita lihat apa naib. Ini adalah kecacatan moral, pembangkang yang baik. Juga naib adalah pelanggaran norma. Malangnya, tidak ada orang yang ideal, setiap orang berdosa. Oleh itu, untuk memulakan hidup dengan betul, anda perlu tahu apa yang perlu diperjuangkan.

Dari keserakahan kepada kemalasan

Terdapat tujuh dosa manusia yang diterima umum - kemalasan, keramaian, kebanggaan, nafsu, ketamakan, kemarahan dan iri hati. Senarai maksiat manusia boleh terus berkembang, ketujuh perkara ini ditonjolkan terutamanya oleh sebab mereka mengakibatkan dosa-dosa lain.

Ini tujuh kejahatan manusia utama, dibincangkan dalam artikel ini, menganiaya setiap orang sepanjang hidupnya. Ia juga harus diingat bahawa dosa berbeza dari segi makna. Bagi sesetengah orang bersalah di hadapan dirinya dan imannya, untuk orang lain - di hadapan orang.

Terdapat pandangan sedemikian bahawa kebanggaan adalah yang paling mengerikan dari segala dosa, dan ini disebabkan oleh fakta bahawa seseorang mencabar Yang Maha Kuasa.

  1. kecacatan: sloth (apathy, depression, idleness). Ini kekurangan ketekunan, atau bahkan ketiadaannya, orang yang malas tidak menguntungkan masyarakat. Tetapi pada masa yang sama, kemalasan diperlukan bagi tubuh untuk mengekalkan kekuatan untuk aktiviti selanjutnya.
  2. kecacatan: keramaian, keramaian. Ia adalah cinta makanan lazat yang digunakan dalam kuantiti yang banyak. Satu jenis keracunan adalah penggunaan alkohol. Penggunaan makanan yang berlebihan merugikan pencinta makanan enak.
  3. kecacatan: kemurkaan (ia juga termasuk kemarahan, keinginan untuk membalas dendam, kebencian). Ini adalah emosi negatif, diarahkan pada rasa ketidakadilan, sementara seseorang merasakan keinginan untuk menghilangkan ketidakadilan ini.
  4. kecacatan: cupidity (ketamakan, keliru). Keinginan untuk mendapatkan sebanyak mungkin kekayaan material, sementara orang itu tidak mempunyai rasa perkadaran.
  5. 7 maksiat manusia

  6. kecacatan: cemburu (cemburu). Ia adalah keinginan seseorang untuk mempunyai perkara yang sama seperti seseorang yang lebih berjaya, sementara orang itu bersedia untuk pergi jauh.
  7. kecacatan: kebanggaan (kebanggaan, kesombongan). Ketamakan, kebanggaan yang berlebihan, keangkuhan. Seseorang yang memiliki kualiti ini, membanggakan dirinya kepada orang-orang di sekelilingnya, percaya bahawa untuk semua orang hanya ada satu sudut pandangan yang betul - nya.
  8. kecacatan: nafsu (perbuatan keji, percabulan, nafsu). Ini adalah tarikan seksual kasar, ia adalah semangat yang dilarang, keinginan rahsia. Juga, ia boleh benar-benar ada keinginan yang boleh memberi seseorang kesulitan dan kesulitan tertentu.

Ahli sosiologi menjalankan kajian yang menarik dan membuat "perarakan yang melanda" dosa-dosa ini. Jadi, para pemimpin menjadi marah dan keangkuhan, tempat terakhir itu diambil oleh kemalasan dan keserakahan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =