Posted on

Subconsciousness - komunikasi, pengurusan, bekerja dengan alam bawah sedar

Manusia bawah sedar adalah gudang segala sesuatu yang ia hadapi sepanjang hidupnya. Semua ditindas dari pengetahuan tentang situasi traumatik, pemikiran automatik disimpan di bawah sedar. Adalah dipercayai bahawa semasa tidur, minda bawah sedar meluahkan rasa terang dan mungkin untuk menjalin hubungan dengannya.

Contents

Kesedaran dan bawah sedar seseorang

Dua minda di kepala – kesedaran dan bawah sedar – berkait rapat dan saling mempengaruhi antara satu sama lain dan sering membantah di antara mereka. Kesedaran (minda objektif) menghantar mesej kepada yang tidak sedarkan diri, yang mengkodekan maklumat menjadi simbol. Dan jika kesedaran dapat dibandingkan dengan kapten kapal (orang), maka alam bawah sadar adalah kru. Fikiran bawah sedar, tidak seperti kesedaran, mengetahui segala sesuatu tentang seseorang. Intuisi, sumber tidak terbatas, tetapi juga kepercayaan dan sikap yang tidak disengajakan yang negatif disimpan di bawah sedar.

Fikiran bawah sedar – bagaimana untuk menguruskannya?

Kawalan minda bawah sedar adalah berdasarkan satu alat yang sangat penting dan berkuasa, nama itu adalah kesedaran, yang bermaksud sedang berada di dalam dan menonton. Hanya dengan cara ini, anda boleh mengawal alam bawah sedar. Apabila minda itu huru-hara, ia mengawal seseorang, tetapi apabila pemikiran diambil oleh orang yang terkawal: mereka dianalisis, sengaja diubah menjadi yang membina – hubungan dengan alam bawah sedar menjadi biasa.

Bagaimana untuk mendapatkan jawapan dari bawah sedar?

Komunikasi dengan alam bawah sedar boleh dibentuk dengan bantuan teknik mudah, seseorang mendapatnya pada kali pertama, yang lain memerlukan masa. Cara mudah hubungan dengan alam bawah sedar:

 1. Segelas air. Masalahnya ditulis di atas sekeping kertas yang menggangu orang itu, maka segelas air dikumpulkan dan soalan atau masalah difikirkan melalui dalam fikiran, dan kaca itu mabuk. Gelas diletakkan di atas sekeping kertas dan selebihnya air mabuk pada waktu pagi. Jawapannya mungkin datang malam ini dalam mimpi.
 2. Buku ini. Pilih buku, rumuskan jawapan kepada bawah sedar, buka buku dan letakkan jari di mana-mana sahaja. Bacalah.

Perkataan untuk minda bawah sedar

Kata-kata laluan untuk bawah sedar atau swatch adalah teknik yang berkesan, yang dibuat oleh J. Mangan. Kata-kata “sihir” langsung pergi ke bawah sedar, membantu mengubah keadaan seseorang. Kata-kata ini diketahui oleh semua:

 • perubahan – menyingkirkan rasa sakit di dalam badan;
 • perhatian – menyingkirkan kesedihan yang menindas, kerinduan;
 • kesabaran – untuk berjaya;
 • pertimbangkan – untuk mendapatkan kebebasan kewangan;
 • bersama-sama – apabila anda perlu melakukan sesuatu;
 • dekat – ulangi dengan rasa marah yang kuat, penderitaan dengan orang lain;
 • berhimpun – anak-anak menjadi taat;
 • lurus – meningkatkan harga diri;
 • bentuk akhir – ketahanan;
 • sama ada ia membolehkan anda untuk kekal sihat, menenangkan fikiran anda.

bagaimana untuk bekerja dengan alam bawah sedar

Bagaimana untuk bekerja dengan alam bawah sedar?

Bagaimana fikiran bawah sedar seseorang tidak difahami sepenuhnya, otak mempunyai banyak misteri. Seluruh bakul evolusi nenek moyang, sepanjang sejarah umat manusia, tertanam dalam jiwa, jadi mereka atau mekanisme lain yang muncul dari kedalaman bawah sedar tidak selalu jelas. Setakat ini, ahli psikologi menggunakan kaedah yang berbeza (masing-masing mempunyai kelebihan dan kelemahannya sendiri):

 • hipnosis;
 • Teknik NLP;
 • teknik berkhayal;
 • pernafasan holotropik;
 • kaedah pengesahan;
 • visualisasi.

Bagaimana untuk menghapuskan rasa takut dari bawah sedar?

Ketakutan boleh bersahabat dengan lelaki – naluri menyebabkan melarikan diri dari bahaya, dan tidak berasas sama sekali, jadi semua orang kadang-kadang bertanya: bagaimana untuk menghapuskan kebimbangan dan ketakutan dari minda bawah sedar? Ini sentiasa proses individu dan jika ketakutan mendalam, lebih baik untuk beralih kepada pakar, kebimbangan kecil dan ketakutan boleh dikeluarkan, berikutan cadangan berikut:

 • mental kehilangan keadaan yang menyebabkan ketakutan dengan sikap yang positif untuk beberapa hari (dengan rasa takut untuk menaiki lif beberapa kali untuk hadir dalam semua butirannya dan menghadirkan diri pada masa yang sama tenang dan seimbang)
 • bertemu dengan ketakutan muka (mulai melakukan apa yang biasa menyebabkan ketakutan, misalnya, untuk melompat dengan parasut pada ketinggian ketakutan);

Bekerja dengan minda bawah sedar – menguruskan tetapan

Sikap negatif dalam alam bawah sadar sering menafikan segala usaha seseorang untuk mengatasi masalah atau mencapai kejayaan. Terhadap kehendak seseorang, orang sering secara minda mengetuk banyak masalah, di mana mereka pada asasnya tidak wujud. Tetapi selain kuasa yang merosakkan alam bawah sadar, ada juga yang kreatif, dan dalam kuasa manusia untuk menyedari ini dan mula berfikir secara membina, mempengaruhi alam bawah sadar. Ini dapat membantu teknik “langkah positif” langkah demi langkah:

 1. Mengambil tanggungjawab atas tindakan, masalah, kegelisahan mereka sendiri. Ambil sekeping kertas dan tulis semua sikap dan masalah negatif anda sejak saya (saya sendiri / saya memilih pekerjaan bergaji rendah, rakan kongsi).
 2. Meminta pengampunan untuk diri sendiri.
 3. Untuk menggantikan pemikiran negatif dengan sebaliknya positif (saya tidak layak → saya layak, saya tidak mempunyai kekuatan → saya penuh dengan tenaga) dan ulangi sebagai pengesahan selama 3 bulan.

bagaimana keadaan bawah sedar berfungsi semasa tidur

Bagaimanakah bawah sedar bekerja semasa tidur?

minda bawah sedar tidak pernah tidur, ada juga kenyataan pakar bahawa semasa bermimpi bawah sedar secara aktif daripada di negeri bangun itu. otak memproses maklumat hari yang dimasukkan, menganalisis ia dengan pengalaman yang sama sebelum dan boleh menghasilkan impian mengganggu, jika bawah sedar timbul pengalaman negatif dengan situasi yang sama, kerana minda bawah sedar yang cuba untuk memberi amaran kepada orang-orang: “Jangan pergi”, “Orang ini tidak boleh menjadi kes itu! “. Kadangkala minda bawah sedar memberikan impian kenabian, seperti yang berlaku, bagi saintis – misteri.

Terdapat amalan berguna yang membolehkan anda membina semula bawah sedar secara berkesan semasa tidur:

 • Pengesahan yang dinyatakan sebelum momen tertidur dalam keadaan irama alfa menyusun semula otak untuk gelombang penyembuhan dan pengenalan tetapan yang diinginkan ke bawah sedar;
 • visualisasi – kerja dengan minda bawah sedar sebelum tidur, dalam keadaan santai untuk memvisualisasikan dalam detail terkecil keinginannya seperti yang telah dilakukan.

Buku tentang alam bawah sedar

Kuasa minda bawah sedar adalah hebat, ahli psikologi dan orang-orang yang mendesak di jalan keadaan pengetahuan diri. Menggunakan teknik-teknik yang diterangkan dalam buku-buku itu adalah penting untuk bergantung kepada kesejahteraan dan keadaan seseorang, bagaimanapun, program-program yang merosakkan dan trauma mental yang dapat dikesan dapat mendatangkan bahaya besar kepada seseorang. Sesetengah teknik dan latihan akan berguna untuk pembangunan. Buku tentang kemungkinan bawah sedar:

 1. «Rahsia bawah sedar“V. Sinelnikov. Penulis memberikan teknik penyembuhan, memprogramkan seseorang untuk pemulihan, mencari hubungan yang harmonis.
 2. «Rahsia bawah sedar“L. Nimbruck. Siasatan “kotak hitam” bawah sedar melalui bermimpi yang jelas.
 3. «Keterlaluan otak manusia. Perjalanan ke bawah sedar“M. Raduga. Buku ini memberikan alat revolusioner untuk menggodam kepercayaan dan sikap yang ketat, yang diperkenalkan oleh ibu bapa dan masyarakat.
 4. «Terbuka bawah sedar“A. Sviyash. Keseluruhan “dapur” proses bawah sadar dalam persembahan yang dapat difahami, ditambah dengan banyak alat pengarang untuk penggunaan sumber otak yang berkesan.
 5. «Alam bawah sedar boleh melakukan segala-galanya“J. Kehoe. Buku terlaris. Penulis mencadangkan pendekatan sistematik yang mengaktifkan proses tidak sedarkan diri untuk mencapai apa yang diinginkan dalam realiti.

filem mengenai alam bawah sedar

Filem tentang bawah sedar

Filem tentang minda dan bawah sedar adalah menarik kepada ahli psikologi, orang yang terlibat dalam pendedahan kebolehan mereka. Otak manusia adalah bahan misteri, yang tahu apa yang boleh disembunyikan di sana? Karya-karya sinematografi, membuka tudung proses bawah sedar:

 1. “Bidang Kegelapan / Tidak Had”. Eddie Morra – kalah dalam kehidupan, perkahwinannya musnah, sebagai seorang penulis, dia tidak dituntut, tetapi saya mempunyai mesyuarat dengan bekas abang di Vernon, yang menawarkan dia pil keajaiban mendedahkan potensi otak pada 100%.
 2. “Kehidupan Abadi dari Minda yang Tak Bernilai”. Sebuah filem mengenai cinta, yang tidak takut “kenangan memadamkan” protagonis tidak sedarkan diri enggan untuk memadamkan perasaan, dan suatu tempat di kedalaman bawah sedar Joel dan Clementine akan ingat satu sama lain dan menghadapi lagi dan lagi.
 3. «Déjà Vu». Filem ini mengenai fenomena misteri bawah sedar, yang dikenali sebagai deja vu, yang dinyatakan dalam mesej otak “sudah ada.”
 4. “Island of the Damned / Shutter Island”. Agen-agen Persekutuan Teddy Daniels dan Chuck pergi ke klinik psikiatri di Shatter Island untuk menyiasat kehilangan pembunuh anak Rachel Solando. Bola siasatan itu tersangkut dan rumit oleh kenyataan bahawa alam bawah sadar Daniels menyimpan rahsianya sendiri.
 5. «Mula / Penipuan». Dominic Cobb adalah ahli yang berharga dalam menggodam bawah sedar orang, dia mencuri maklumat berharga melalui mimpi yang jelas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *