Posted on

Anjing anjing anjing

Sekiranya anda ingin membeli pengawal berkaki empat jenis yang berwibawa, maka para kandidat adalah calon yang sangat baik untuk ini. Di sini kami memberikan jenis-jenis utama batu dengan nama ini, mempunyai sejarah yang berbeza, rupa dan temperamen. Kami harap anda akan menyukai gergasi ini.

Spesies anjing anjing berkembang

 1. Baka anjing anjing Jerman (Denmark).
 2. Mastiff Jerman serta-merta membangkitkan rasa hormat terhadap penampilan mereka yang mengagumkan dan harmoni. Dengan dimensi yang sangat besar (ketinggian 80 cm), haiwan mempunyai daya tahan dan sangat mudah diurus, mampu menunjukkan keramahan dan pengabdian yang hebat. Baka ini mempunyai banyak nama tempatan – Denmark Great Dane, mastiff Jerman Lama, Ulm Great Danes. Murid, mempunyai warna harlequin, juga dikenali sebagai “royal danes”. Mereka sangat mirip dengan jenis anjing anjing Inggeris, yang sering digambarkan pada kanvas zaman pertengahan, tetapi hilang sepenuhnya pada zaman kita. Dengan cara itu, jika seseorang bercakap mengenai anjing Inggeris moden, maka itu bermakna mastiff Inggeris, yang mempunyai beberapa nenek moyang dengan wira kita. Anda melihat bahawa terdapat kekeliruan dalam hal ini. Oleh itu, secara rasmi semua nama-nama baka lama dibatalkan dan memberikannya nama umum – Great Dane.

  Dog breed dog1

 3. Keturunan anjing adalah anjing Argentina.
 4. Antara nenek moyang anjing-anjing ini, anda boleh menemui banyak pejuang yang semula jadi – Bordeaux dan Jerman danes, terrier lembu, mastiff, wolfhounds. Saiz haiwan adalah serius, ketinggian maksimum adalah 65 cm dan berat 43 kg, yang membolehkan mereka digunakan untuk memburu musuh-musuh seperti babi hutan atau beruang.

  Anjing anjing2 anjing2

 5. Bordeaux (Perancis) baka anjing.
 6. Kami mewakili satu lagi penampilan sukan pahlawan, yang mampu melaksanakan tugas penjaga, pertahanan dan pejuang. Dengan peningkatan sehingga 68 cm dan beratnya separuh centner, pengawal seperti itu akan menghentikan mana-mana penjahat. Pada masa yang sama, mastiff Bordeaux boleh menjadi sahabat baik dan pembantu dalam memburu.

  Dog breed dog3

 7. Anjing Canary.
 8. Adalah dipercayai bahawa Canarian danes adalah haiwan asli dengan sejarah purba. Mereka bukan sahaja pemburu dan penjaga, tetapi juga sering dilakukan di gelanggang. Pada masa ini, baka yang hebat ini digunakan sebagai anjing perkhidmatan, seorang atlet dan sahabat yang cemerlang.

  Anjing Anjing Anjing 4

 9. Baka anjing adalah Great Dane dari Brazil.
 10. Danau Brazil mempunyai banyak nama alternatif – mastiff Brazil, Molosses, Brazil braziliero, anjing penjaga Brazil. Keturunan terbentuk secara spontan dengan penyertaan banyak anjing besar dari Eropah. Nenek moyang Great Dane di Denmark terkenal dengan kejamnya, yang digunakan untuk menangkap dan melindungi budak. Haiwan yang kelihatan tenang boleh berubah menjadi pesaing yang dahsyat, jadi untuk membawa mereka ke kemarahan adalah tidak diingini. Hanya di tangan orang pintar dan serius anjing-anjing ini menjadi pandai, pelindung yang sangat baik dan rakan-rakan.

  Dog breed dog5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 59