Posted on

apa yang boleh ditanam pada plum

Isu penanaman pokok pada orang lain biasanya ditangani oleh penternak. Walaupun walaupun tukang kebun sederhana kadang-kadang berangkat untuk melakukannya di taman mereka. Dan kemudian soalan-soalan mula muncul - apa yang boleh ditanam, apa keratan kemudian akan memberikan tumbuhan penuh dengan buah-buahan, kerana tanpa ia seluruh idea tidak masuk akal.

Tidak syak lagi, perkara terbaik adalah untuk mendapatkan seperti pada pokok epal pada pokok epal, pir pada pir dan semangat sedemikian. Tetapi kadang-kadang kita pergi lebih jauh dan ingin mencuba untuk menanam, mengatakan, plum, sesuatu yang sepenuhnya dari spesies lain. Dan kita mula tertanya-tanya sama ada ia mungkin menanam epal, ceri atau pic pada plum. Nah, mari tanyakan mengenainya.

Keratan pokok pokok boleh ditanam pada plum?

Sekiranya anda membuat keputusan untuk mencuba berkebun yang kompleks, anda perlu mengetahui dengan pasti apa yang boleh ditanam di sinki. Percubaan interspesifik, sememangnya agak berisiko, tetapi jika anda melakukannya dengan betul, anda boleh mencapai hasil yang menarik.

Berikut adalah senarai tanaman yang boleh menjadi keratan plum:

  • merasakan ceri;
  • aprikot;
  • pic.

Seperti yang anda dapat lihat, ini semua - tanaman buah batu. Bagi mereka, plum kadang-kadang salutary, kerana ia sangat bertolak ansur dengan fros, boleh berakar pada mana-mana, walaupun dibanjiri, tanah.

Cara yang paling mudah adalah untuk mengocok plum aprikot. Ini boleh berguna jika anda mempunyai tanah asid di atas plot. Dalam kes ini, mungkin untuk berkembang aprikot pada plum akar atau plum. Biasanya ditanam dengan cara ini, aprikot terasa sangat baik. Secara praktikalnya tidak ada pembina, yang bercakap tentang kesesuaian fabrik yang sangat baik.

Bilakah lebih baik untuk vaksin?

Faktor masa untuk prosedur ini sangat penting. Setiap kali sepanjang tahun mempunyai ciri asasnya sendiri. Adalah dipercayai bahawa masa terbaik untuk cantuman adalah musim bunga. Dalam tempoh ini, peredaran jus sangat aktif, dan dengan hubungan rapat Keratan pokok pokok boleh ditanam pada plumrasuah dan stok akan disediakan dengan kelembutan yang sangat baik.

Pada musim panas, vaksin hanya dijalankan sekiranya musim bunga gagal dan percubaan kedua diperlukan. Terdapat peluang bahawa, sebelum bermulanya musim sejuk dan cuaca sejuk, potongan akan mempunyai masa untuk menetap dan bertambah kuat.

Pada musim gugur, perlu melakukan inokulasi terutama dengan berhati-hati, kerana frosts tiba-tiba boleh merosakkan rasuah yang dicantumkan dan mencegahnya terbiasa.

Di samping itu, tukang kebun biasanya dipandu oleh kalendar lunar, di mana terdapat cadangan tentang kesesuaian fasa-fasa bulan yang berlainan dan melakukan manipulasi tertentu dengan tumbuh-tumbuhan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 45 = 47