Posted on

Apa yang perlu dilakukan untuk mengelakkan anjing daripada berbau dengan anjing

Kami suka cinta kawan-kawan berkaki empat kami. Setiap daripada mereka mempunyai bau sendiri - kucing bau kucing, dan anjing adalah anjing. Jika bau puppy kita tenang, maka bau anjing dewasa, yang mengabadikan apartmen, sering menyebabkan ketidakpuasan. Dan kemudian persoalan disiksa, apa yang harus dilakukan, supaya anjing itu tidak berbau anjing.

Bagaimana untuk menghilangkan bau anjing dalam anjing itu?

Tidak semua orang tahu mengapa anjing berbau anjing. Tetapi penyebab fenomena ini berbeza: dari keadaan emosi binatang itu kepada sikap acuh tak acuh pemilik kepada haiwan kesayangan mereka.

Bau dari anjing itu boleh berasal dari pelbagai organ: mulut, rambut, telinga, kaki dan, tentu saja, kawasan di bawah ekor. Oleh itu, jika anda membeli syampu atau ubat gigi, jangan lupa tentang haiwan kesayangan itu. Dia juga perlu menyikat gigi, sekurang-kurangnya setiap hari dan sekali seminggu untuk mengambil prosedur air. Dan selepas berjalan kaki, pastikan anda mencuci kaki, perut dan berhampiran ekor.

Sehingga kini, terdapat banyak pilihan syampu dan perapi untuk menjaga rambut anjing. Oleh itu, anda tidak perlu rak otak anda, bukannya mencuci anjing anda, supaya anda tidak mencium bau anjing. Mana-mana orang yang berkelayakan akan memberikan maklumat lengkap mengenai perkara ini. Dari waktu ke semasa adalah perlu untuk menyisir kawan berkaki empat, menyelamatkan rambutnya dari rambut yang jatuh.

Bau yang tidak menyenangkan kadang-kadang berasal dari telinga dan mata. Pelepasan yang berkrim dan berlimpah menunjukkan penyakit dan isyarat untuk menunjukkan anjing kepada doktor haiwan.

Mereka mengatakan bahawa anjing yang sihat tidak berbau buruk. Dan kesihatan anjing kita bergantung, pertama sekali, mengenai pemakanan. Pelbagai makanan yang mengandungi protein, karbohidrat dan vitamin yang cukup adalah kunci kepada kesihatannya.

Sekiranya seekor anjing tinggal di rumah, kadang-kadang lopak muncul di atas karpet dan lantai. Dalam senjata untuk cara menjaga apartmen itu harus menjadi tisu basah, pembasmian kuman, semburan, antifuge, cuka atau lemon. Dan jangan lupa tentang sampah.

Anjing yang tidak berbau anjing

Apa anjing tidak bau anjing? Tetapi ada benar-benar batu tanpa bau! Ini adalah baka dan anjing yang mempunyai kot panjang atau pendek tanpa lapisan bawah. Yang paling terkenal ialah Yorkshire Terrier, Dog Crested Chinese dan Dog Naked Mexico. Bau juga bergantung kepada seks. Anjing, sebagai contoh, bau lebih kuat.

Sekiranya anda memperhatikan kawan anda, melepaskannya tekanan, jangan mula menderita persoalan apa yang perlu dilakukan supaya anjing tidak berbau anjing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1