Posted on

Apa yang hendak diberikan kepada budak bujang

Menurut tradisi Ortodoks, kanak-kanak dibaptiskan. Adalah dipercayai bahawa selepas upacara ini bayi itu memperoleh malaikat penjaga sendiri. Itulah sebabnya sakramen pembaptisan dicuba seawal mungkin, supaya tidak meninggalkan bayi tanpa perlindungan. Upacara pembaptisan adalah penting bukan sahaja untuk anak dan ibu bapanya, tetapi juga bagi mereka yang dihormati menjadi wali dan ibu untuk bayi. Jadi ibu nenek memegang anak itu di tangannya selama seluruh upacara dan melewatkan bayi kepada ayah untuk mencelupkan ke dalam font. Di samping itu, wali-wali itu harus mempersembahkan hadiah kepada seorang godson, jadi penting untuk berfikir dengan teliti tentang apa yang harus diberikan kepada pembaptisan anak.

Apakah kebiasaan untuk memberi pembaptisan kepada seorang lelaki?

Orang yang tidak begitu akrab dengan upacara pembaptisan tidak selalu tahu apa yang harus diberikan kepada anak tiri untuk pembaptisan. Untuk menghilangkan siksaan sedemikian, terlebih dahulu kita akan memahami apa yang ditetapkan untuk memberikan tradisi. Mengikut kebiasaan anak kecil itu, para wanitanya harus memakai semuanya baru dari kepala ke kaki. Tetapi sejak hampir semua upacara itu anak itu berada di tangan ibu nenek, maka dia yang harus memberikan pakaian itu kepada si bayi. Sebagai tambahan kepada baju pembaptisan dan cap, anda juga perlu menjaga risiko (kain atau tuala, dibalut kanak-kanak, mengambil fon). Apa hadiah untuk budak bujang – set siap atau menjahit godson semua barangan yang diperlukan dengan tangannya sendiri? Tiada batasan ketat di sini, kami membenarkan kedua-dua pilihan. Sebelum ini, sudah tentu semuanya telah dijahit dengan tangan, tetapi sekarang anda boleh membeli set christening yang indah. Perkara-perkara ini biasanya berlaku seumur hidup, jadi memilih tuala, topi dan baju diberi perhatian khusus. Semua perkara sepatutnya selaras dengan satu sama lain, dan warna pakaian putih, susu atau krim, kerana ia melambangkan kesucian dan kesucian. Selain kecantikan, anda perlu memberi perhatian kepada kemudahan pakaian – kain lembut, lipit tersembunyi, supaya tidak merengsakan kulit halus bayi, dan semua elemen hiasan dijahit dengan baik.

Juga, hadiah-hadiah yang diperlukan termasuk salib dan rantaian, mengikut adat, mereka dibeli oleh godfather. Daripada apa yang akan dibuat salib pertama tidak begitu penting, jika dikehendaki, godson maka dia boleh berubah, dan salib pertama hanya disimpan. Sekiranya kanak-kanak itu diberi rantaian bersama dengan salib, maka lebih baik untuk membiarkannya berbaring “di atas”, dan sekarang lebih baik memakai salib pada reben lembut, supaya kanak-kanak itu tidak mendapat kerengsaan akibat geseran rantai terhadap kulit.

Apa lagi yang boleh anda berikan kepada anak lelaki untuk dibaptis?

Apa lagi yang boleh anda beri hadiah kepada seorang godson? Selalunya, hadiah seperti itu dibuat untuk christenings – seorang budak lelaki (atau gadis) diberikan Bible kanak-kanak dengan gambar-gambar yang berwarna-warni, serta ikon kecil dengan imej seorang santo yang menggendong bayi. Sudah tentu ramai yang telah mendengar tradisi lama untuk memberikan ikon dimensi. Ikon tersebut ditulis pada papan hitam dalam pertumbuhan kanak-kanak. Ikon itu menggambarkan santo pelindung anak itu, dan ikon itu diletakkan di dalam biliknya. Apa ikon yang patut saya sampaikan kepada godson saya hari ini? Pada masa kini, sebagai hadiah, seorang budak untuk pembaptisan tidak mungkin diberi seperti ikon disesuaikan, tetapi untuk membeli yang biasa dalam Apa yang boleh saya dermakan untuk pembaptisankedai gereja boleh. Perkara utama ialah ia menggambarkan penaung kanak-kanak itu. Nah, supaya kanak-kanak, membesar, dapat mengetahui tentang imejnya itu, bersama dengan ikon, sering memberi buku dengan biografi orang suci ini.

Juga tradisional adalah hadiah sudu perak “di gigi.” Tetapi secara umum, tidak ada keperluan istimewa untuk hadiah. Sekiranya anda meragui pilihan anda, anda boleh bertanya kepada ibu kepada anak apa yang terbaik untuk membaptis anaknya. Selalunya mereka mendermakan perkara-perkara kanak-kanak kepada christenings, tetapi banyak ibu yang sangat sensitif terhadap pilihan mereka dan ingin membeli segalanya sendiri. Mungkin mainan, kereta bayi atau pejalan kaki untuk bayi mereka akan gembira. Anda juga boleh membantu ibu bapa muda menyediakan meja untuk percutian, sebagai contoh, membeli kek yang indah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − 74 =