Posted on

Adalah sukar untuk mencari seorang gadis yang tidak peduli dengan aksesori yang bergaya dan bergaya. Hari ini, semakin banyak perhiasan yang dibuat oleh tangan sendiri, yang menekankan keperibadian pemiliknya yang terang: dari reben, kulit atau bahkan dari kilat. Dalam artikel ini, kami menawarkan beberapa kelas induk, bagaimana untuk menenun gelang dari benang. Petua semacam itu akan membantu anda bukan sahaja menyimpan wang untuk membeli perhiasan, tetapi juga membuat perkara menarik yang tidak akan ada orang lain.

Gelang dari rentetan floss

Gelang tersebut dipanggil gelang atau gelang persahabatan, yang diluluskan dari satu kawan ke yang lain. Terdapat banyak corak yang berbeza dan gaya tenunan untuk gelang itu. Skim yang diberikan di sini boleh dipanggil “gelang dari benang untuk pemula”. Setelah menguasai prinsip tenunan ini, anda mudah menguasai dan variasi lain dalam penciptaan perhiasan tersebut.

Jadi, anda perlu:

 • floss thread (mengambil 6 warna berbeza mengikut budi bicara anda);
 • Pita Scotch;
 • gunting.
 • bagaimana membuat gelang dari benang

 1. Untuk bermula, perlu memotong benang ke dalam panjang 60 sentimeter. Akhirnya, anda perlu mendapatkan 12 benang warna yang berbeza, 2 benang setiap warna. Letakkannya bersama-sama dan simpulkan simpulan itu. Kemudian perlu melampirkan benang dengan pita pelekat ke meja atau ke permukaan padat yang lain, supaya lebih selesa untuk menenun. Kami mengurai helai supaya mereka disusun dalam warna cermin dalam warna, seperti yang ditunjukkan dalam gambar.
 2. bagaimana membuat gelang dari thread1

 3. Kami memulakan tenunan di sebelah kiri. Ambil benang paling melampau di sebelah kiri (dalam kes ini, merah) dan simpulkan simpulan dengan benang oren yang terdekat, membentuk angka menyerupai empat untuk ini, dan lulus benang merah melalui gelung yang dihasilkan.
 4. cara membuat gelang dari benang 2

 5. Tarik simpulan itu. Kami akan membuat satu lagi simpulan pada benang oren. Begitu juga, kita terus membuat tali merah nodul pada filamen warna yang tinggal dari kiri ke kanan, ke tengah. Sama seperti dalam kes sebelumnya, kita membuat dua nod pada setiap thread.
 6. bagaimana membuat gelang dari benang 3

 7. Setelah mencapai tengah, mari ambil benang merah dari ujung yang lain dan kami akan mengulang semua tindakan yang sama seperti sebelumnya, hanya dari kanan ke kiri ke tengah. Kali ini, gelung akan mempunyai pandangan yang sedikit berbeza, seperti yang ditunjukkan dalam angka tersebut.
 8. bagaimana membuat gelang keluar dari benang 4

 9. Sekarang dua benang merah ada di tengah. Ia perlu untuk mengikat dua nodul pada benang merah kiri dengan benang merah yang betul. Jadi, kami mendapat barisan pertama bra bra yang dipasangkan dari tali.
 10. bagaimana membuat gelang dari thread5

 11. Dengan cara yang sama, kita terus menenun gelanggang hingga akhir, bermula dengan filamen yang melampau dan bergerak ke tengah. Anda telah belajar cara menenun pola “pokok Krismas” atau “mengasah”.
 12. bagaimana membuat gelang dari benang 6

Bahan yang paling biasa untuk membuat baubles adalah benang mulina, dan untuk hiasan mereka adalah mungkin untuk menggunakan manik dan rhinestones.

bagaimana membuat gelang dari benang 7

Apabila membuat gelang, benang boleh digunakan bukan sahaja untuk menenun, tetapi juga untuk hiasan. Kami menawarkan kelas tuan untuk pembuatan gelang dihiasi dengan benang bulu.

Gelang tali bulu

bagaimana membuat gelang dari thread8

Anda perlu:

 • bulu benang bulu;
 • botol plastik;
 • reben;
 • Pita Scotch;
 • gunting.

bagaimana membuat gelang dari benang 9

 1. Buat bahan kerja untuk gelang menggunakan botol plastik. Kami memotong jalur 2-3 cm lebar, kami memilih panjang mengikut saiz tangan kami. Untuk kekuatan, bahan kerja boleh disisipkan dengan pita pelekat. Lampirkan hujung benang ke bahagian dalam bahan kerja dengan pita pelekat.
 2. bagaimana membuat gelang dari thread10

 3. Kami mula membalut dengan ketat benda kerja dengan benang, bergantian dengan pita, seperti ditunjukkan dalam gambar. Untuk kemudiannya mudah untuk mengikat gelang, perlu untuk mengundurkan ruang sedikit dari tepi jalur plastik.
 4. bagaimana membuat gelang dari benang 11

 5. Jadi kita bungkus gelang hingga akhir.
 6. bagaimana membuat gelang dari thread12

 7. Kami menyambung tepi pangkalan dalam satu bahagian dengan bantuan pita pelekat.
 8. bagaimana membuat gelang dari thread13 bagaimana membuat gelang dari benang 14
 9. Kencangkan jurang terpaku dengan benang.
 10. bagaimana membuat gelang dari thread15

 11. Pada penghujung kerja, kami membaiki dua hujung rentetan dengan simpul dari bahagian dalam gelang, memotong lebihan. Baki “ekor” dari nodul tersembunyi di belakang penggulungan.
 12. bagaimana membuat gelang dari thread16 bagaimana membuat gelang dari thread17
 13. Ia tetap untuk berhati-hati mengikat busur pada reben dan gelang siap.
bagaimana membuat gelang dari benang18 bagaimana membuat gelang dari benang19

Untuk idea sedemikian, anda boleh menggunakan reben warna dan lebar yang berbeza, mencipta model baru.

bagaimana membuat gelang dari thread20

Sekarang anda boleh membual gelang buatan tangan asal dari benang. Dan imajinasi anda dan rasa integral akan menambah semangat yang luar biasa untuk kerja anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 12 = 20