Posted on

cara menyambungkan pusat muzik anda ke komputer anda

Komputer peribadi adalah satu perkara, sememangnya universal. Tetapi pencinta mendengar muzik dalam kualiti yang sangat baik, penceramah mudah tidak akan membawa kenikmatan biasa. Dan jika anda mempunyai pusat muzik, anda boleh menggunakannya untuk meningkatkan PC anda. Oleh itu, kami akan memberitahu anda sama ada pusat muzik itu boleh disambungkan ke komputer, dan juga menerangkan cara melakukannya dengan betul.

Bagaimana hendak menyambung pusat muzik ke komputer?

Sekiranya terdapat keinginan untuk mencapai bunyi akustik yang luar biasa dari fail yang dimainkan di PC, cuba sambungkan pusat muzik dengan sendiri. Tidak sukar untuk melakukan ini, walaupun seorang pemula dapat melakukannya. Sambungkan kedua-dua objek - komputer dan pusat - dengan kord 3.5 mm 2RCA mini mini khas. Sebenarnya, pada satu hujung kabel, terdapat palam mini jack yang biasa 3.5 mm yang digunakan untuk menyambungkan fon kepala. Akhirnya berakhir dengan dua "tulip" 2RCA putih dan merah. Dengan cara ini, jika anda mempunyai kemahiran penyolderan, jika anda mempunyai bahan sumber, anda boleh membuat kord untuk menyambung pusat muzik ke komputer.

Oleh itu, prosedurnya adalah seperti berikut:

  1. "Tulip" menyambung kepada penyambung AUX, yang terletak di belakang pusat. Ia kelihatan seperti dua lubang, putih dan merah.
  2. Kemudian hubungkan hujung kord lain ke output penyambung hijau untuk speaker di panel PC anda.
  3. Ia hanya untuk memindahkan pusat muzik anda ke mod AUX dan menikmati kesucian bunyi.

Adakah mungkin untuk menyambung pembesar suara dari pusat muzik ke komputer?

Sekiranya anda mempunyai lajur dari pusat muzik, mungkin agak munasabah untuk menggunakannya daripada pasangan kecil, yang menghasilkan semula bunyi yang rendah dan berkualiti rendah, tetapi tanpa unit pusat itu sendiri. Tetapi di sini terdapat kerumitan. Masalahnya, ada penguat dalam unit yang menyuap speaker. Dan penunjuk sambung pusat muzik ke komputerkuasa kad bunyi komputer anda mungkin tidak mencukupi untuk kerja mereka. Selain itu, sambungan langsung seperti itu boleh merosakkan kad bunyi.

Oleh itu, anda boleh menyambungkan pembesar suara dari pusat muzik ke komputer sekiranya anda dapat mencari papan yang sesuai atau penguat kecil. Tetapi, perhatikan hakikat bahawa kuasa penceramah dalam apa jua keadaan tidak melebihi ciri penguat ini. Dengan cara ini, bersemangat tentang elektronik, mereka sendiri boleh menyolder alat sedemikian. Oleh itu, untuk menyambungkan PC dan penguat, anda memerlukan kord 2RCA-mini 3.5 mm yang sama, yang dibincangkan di atas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 30 =