Posted on

Bagaimana untuk membuat seorang Utsmaniyah dengan tangan anda sendiri

Perabot tanpa sempit, yang termasuk beg empuk lembut, telah menjadi sangat popular. Dan tidak menghairankan, kerana pouffes ini ringan, menarik, cerah. Mereka suka berehat dan kanak-kanak dan orang dewasa. Mari kita tengok terlebih dahulu bagaimana untuk membuat ottoman lembut dengan tangan kita sendiri.

Kerusi berlengan - kelas tuan untuk pembuatan

Dalam kelas induk ini, kita akan melihat bagaimana untuk membuat tangan anda beg Uthmaniyyah dimensi pir berbentuk lembut 120h90 melihat. Bagi beliau, anda perlu membuat dua penutup yang sama dari pelbagai tisu. Sekiranya kerusi itu menjadi kotor, anda boleh mengeluarkan lapisan atas kain dan mencucinya.

Keperluan untuk bahan untuk beg dalaman terdiri daripada fakta bahawa ia mesti tahan lama untuk dipercayai memegang "pemadam" walaupun dengan penggunaan yang paling aktif. Dalam kes ini, kain mesti membenarkan udara melewati supaya kerusi menganggap bentuk yang diingini. Kami memerlukan kain sebanyak 2.5x1.4 m itu.

Lapisan luar diperbuat daripada kain tahan haus yang kuat. Kami juga memerlukannya, 2.5 x 1.4 meter. Ia boleh menjadi korduroi, seluar jeans, kulit atau kasut, kain perabot pelapis, kanvas. Jika anda mengambil kain yang tidak membenarkan udara lulus, maka di bahagian atas kerusi mesti ada pembukaan teknologi dengan kelopak mata untuk saluran udara.

Struktur beg dalam bentuk siapnya kelihatan seperti berikut:

Bagaimana hendak menjadikan seorang Utsmaniyah dengan tangan anda sendiri1

Sebagai pengisi untuk kerusi ini boleh berfungsi sebagai bola buih - busa polistirena dengan ketumpatan lebih dari 25 kg / m3. Kepada kerusi beberapa bulan kemudian tidak menyusut (bola memiliki hak menghancurkan), Anda perlu menambahkan kepada mereka peratusan 30-40 sintepukha. Kemudian kerusi akan dapat memulihkan bentuknya selepas anda bangkit dan tidak menjadi rata, tetapi tetap besar.

Bagaimana untuk membuat sebuah ottoman oleh yourself2

Anda memerlukan kira-kira 300-350 liter pengisi. Kosnya adalah kira-kira $ 10 setiap 100 liter. Beli mereka boleh berada di kedai pembinaan atau di pasaran pembinaan. Jika anda tidak dapat mencari polistirena yang diperluas dalam granul, anda boleh membeli busa lembaran dan hancur.

Kami meneruskan secara langsung kepada persoalan bagaimana untuk membuat sebuah kapal angkasa dengan tangan kita sendiri.

Untuk menjahit, pastikan anda menggunakan benang yang kuat supaya kerusi itu dapat menahan beban dari tempat duduk anda di dalamnya. Anda juga memerlukan corak ini:

Bagaimana hendak membuat seorang ustaz sendiri3

Imej-imej ini mesti dipindahkan terlebih dahulu ke kertas (akhbar, kertas). Pada kain, mereka perlu disusun dengan cara ini (untuk menyelamatkan kain, bahagian bawah dibuat dari beberapa keping).

Bagaimana untuk membuat sebuah kapal perang dengan tangan anda sendiri4

Apabila semua potongan dipotong dari dua jenis kain, kami meneruskan ke jahitan mereka. Pertama kita menghabiskan baji beg dalam. Untuk melakukan ini, letakkannya di bahagian depan, menjahit di satu sisi, meninggalkan elaun 1-1.5 cm. Jahitan terakhir adalah impregnated dari bahagian depan. Di satu sisi sebelah kita menjahit ritsleting, panjangnya 40 cm. Melaluinya kita akan mengisi beg dengan bola. Kepada bahagian atas hexagonal kami menjahit Velcro, supaya penutup dalaman tidak menjadi kusam, tetapi mengulang bentuk bentuk atas.

Bagaimana hendak membuat seorang ustaz sendiri5

Sudah tiba masanya untuk mengisi penutup dalaman. Apabila "mengisi" ada di dalamnya, ketat zip dan padanya. Pada akhirnya, anda perlu mendapatkan beg ini:

Bagaimana hendak membuat seorang ustaz sendiri6

Pastikan anda cuba duduk di kerusi pada tahap ini untuk memastikan ia selesa, dan pengisi di dalamnya cukup. Sekiranya semuanya sesuai dengan anda, anda boleh meneruskan ke peringkat seterusnya - menjahit penutup atas.

Sewajarnya dengan prinsip yang sama: pertama, kita menambah semua baji dan membelanjakannya di sebelah yang salah. Di salah satu sisi kami meletakkan kilat 1 meter panjang. Jangan lupa tentang belakang Velcro di dalam hex.

Bagaimana hendak membuat seorang ustaz sendiri8

Ia tetap untuk memasukkan penutup dalaman ke luar, sambungkan Velcro dan zip. Oleh itu, ottoman kecil yang indah kami siap, yang tidak sukar dilakukan dengan tangan kita sendiri.

Bagaimana hendak membuat seorang ustaz sendiri8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 94