Posted on

Bagaimana untuk menjahit bulu bulu

Vest bulu - trend semasa musim ini. Dia adalah sahabat wajib koleksi fesyen pereka terkenal dari seluruh dunia. Dan wanita fesyen ini sudah mempunyai masa untuk menghargai kemudahan dan keanggunan almari pakaian ini.

Jaket dipakai oleh banyak bintang Hollywood, seperti Victoria Beckham dan Elizabeth Hurley. Jaket ini boleh dibeli di salun bulu dan bulu dan menjadi satu dengan wanita fesyen ini, tetapi setelah belajar cara menjahit bulu bulu, anda tidak boleh mendapatkan sesuatu yang eksklusif yang sempurna sesuai dengan angka anda, tetapi juga percubaan!

Bagi mereka yang bercita-cita untuk keaslian dan ingin menarik perhatian orang ramai, rompi bulu akan menjadi pembantu yang setia untuk mencipta imej yang elegan dan hebat. Dan jangan takut untuk bereksperimen, berani memegang jarum dan gunting dan membuat bulu bulu dengan reka bentuk yang unik - anda boleh menjahit bulu bulu anda sendiri apa-apa tekstur dan warna, yang digabungkan dengan seluar jeans dan skirt.

Jahit bulu rompi sendiri

Jahit baju bulu dengan tangan sendiri tidak sukar. Anda boleh menguruskan selama beberapa jam.

 1. Anda memerlukan bulu tiruan yang sesuai dan satu meter lapisan, lebih baik semulajadi, bahan, tekstur dan warna tidak penting. Sudah tentu, lebih baik jika bulu yang dipilih agak lembut dan lancar, dan dengan asas bahan elastik - maka proses memasang butir-butir baju itu akan lebih mudah. Ia adalah perlu untuk mengambil kira arah longgokan pada butiran - ia harus dilihat dengan ketat
 2. Keluarkan ukuran dada, pinggang dan pinggul, serta panjang jas hujan.
 3. Bagaimana untuk menjahit corak baju bulu

 4. Sebelum menjahit bulu bulu, anda perlu membuat corak. Untuk melakukan ini, lukis segi empat tepat pada kertas, lebarnya sama dengan lingkar dada ditambah 2 cm ke kebebasan, dan panjang ke panjang artikel yang diinginkan. Potong segiempat tepat dan lipat dua kali.
 5. Tandakan garis utama dada pinggang dan pinggul, berdasarkan angka tersebut. Corak di atasnya adalah baju renang yang dipasang, anda boleh mensimulasikan mengikut budi bicara anda sendiri dan varian lurus atau lurus.
 6. Jadi, letakkan 75 cm ke bawah - ini adalah tengah rak dan belakang. Dari titik teratas kita mengukur 6.5 cm - ini adalah garis leher di belakang. Lukis garis lancar leher sandaran belakang. Ukur 11.5-14 cm (model) dan lukis garis lurus pada kecenderungan 3 cm - ini adalah jahitan bahu.
 7. Dari titik akhir bahu, letakkan menegak ke bawah 19-22 cm, kemudian 3-4 cm ke kanan dan bulatnya dalam bentuk lubang jarum. Dari sudut ini, ukur 17 cm ke garis pinggang, atau anda tidak boleh memotong jahitan sampingan, kemudian teruskan garisan ke bahagian bawah produk. Lukiskan bahagian bawah produk, menyambung titik tengah yang lebih rendah dan titik akhir jahitan sampingan.
 8. Sambungkan titik permulaan jahitan bahu dan garis pinggang - kami mendapatkan garis leher baju rompi. Mungkin anda akan mendapat satu lagi baris. Jangan takut, percubaan, biarkan kehendak imaginasi anda!
 9. Potong corak dan pindahkan ke bahagian bawah bulu, dan kemudian potong corak kain bulu yang disediakan. Juga memohon dengan kain lapisan.
 10. Jahit maklumat bulu dan lapisan bersama. Kemudian sambung tali pinggang bahu rak ke belakang, dan putarkan butir-butir baju rompi ke bahagian depan melalui leher. Jahit baju bulu dengan tangan anda sendiriJaharkan garisan leher secara manual dengan jahitan rahsia.
 11. Anda boleh memotong tali pinggang dari potongan yang sama, yang memotong jalur 10 cm lebar dan panjang, sama dengan lilitan leher, menjahit bersama-sama mereka dan menghidupkannya, dan kemudian menjahit kolar ke leher. Lampirkan tali pinggang yang sesuai dengan baju rompi dan tambahkan aksesori dan perhiasan pada citarasa anda. Anda boleh menggunakan tali pinggang yang sesuai dan bukannya pengikat - ia juga akan relevan.

Berjalan di atas berus pada semua jahitan, supaya longgokan baju jubah terletak rata dan penampilan keseluruhannya menjadi haute couture.

Renda bulu, dijahit dengan tangan anda sendiri - bersedia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9