Posted on

Sebelum cuti Tahun Baru sentiasa ada kekecohan dan persiapan. Sebagai peraturan, mereka bermula seminggu lebih awal, kerana di semua tadika, mengikut tradisi, parti Tahun Baru diadakan. Pakaian salji itu sentiasa menjadi salah satu yang paling popular di kalangan gadis. Untuk memakai pakaian salji untuk matinee dan menjadi yang paling indah mahu setiap fashionista muda. Jika anda tidak mempunyai masa untuk membeli pakaian yang sudah siap terlebih dahulu atau hanya mahu membuat saman salji untuk anak perempuan anda dengan tangan anda sendiri, anda akan memerlukan kain kecil dan hanya satu petang.

Kelas induk “Kostum salji untuk seorang gadis”

Kelas induk ini sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak tahu mengenai jahitan, tetapi sangat ingin menyediakan pakaian perayaan yang indah untuk anak perempuannya. Sebelum anda mula menjahit saman salji, sediakan semua yang anda perlukan:

  • jalur anjal lebar warna putih (kira-kira 50-60 cm lebar);
  • tulle: 1.5 meter untuk skirt dan 20 cm untuk tudung.

Itulah semua bahan kerja yang mudah yang anda perlukan untuk pakaian salji. Sekarang pertimbangkan langkah demi langkah cara membuat pakaian untuk seorang gadis tanpa mesin jahit:

1. Potong jalur tulle dengan lebar 25 cm dan panjang 50 cm. Kekosongan tersebut memerlukan kira-kira 36 pcs.

cara menjahit saman salji 1

2. Ambil jalur dan tambahkannya kepada akordion. Dengan pin. Ia adalah mudah untuk segera menyediakan semua jalur tulle untuk membuat perkara berjalan lebih cepat.

bagaimana untuk menjahit saman salji 2

3. Sebelum anda mula “menjahit” kostum salji salju, ukur panjang yang diperlukan elastik dan cuba di pinggang gadis itu.

4. Sekarang simpan akordion pada jalur elastik.

bagaimana untuk menjahit saman salji 4

5. Untuk pesta salji musim bunga Tahun Baru ternyata berbulu dan perayaan, cuba seseras mungkin untuk mengikat taffy pada jalur anjal.

bagaimana untuk menjahit saman salji 5

6. Inilah yang perlu berlaku apabila semua jalur terikat.

bagaimana untuk menjahit saman salji 6

7. Seterusnya, kami akan membuat kepalanya sendiri untuk kostum salji. Kami mengambil gelung yang paling biasa di kepala. Dari dia kita akan membuat mahkota. Kami memotong jalur tulle panjang 10 cm dan lebar 3 cm. Jalinan seperti itu memerlukan 50-60 keping.

bagaimana untuk menjahit saman salji 7

8. Kami akan membuat tudung dengan teknik yang sama seperti pakaian salji. Hanya mengikat jalur yang sangat rapat antara satu sama lain. Tie lebih baik dengan simpulan ganda.

bagaimana untuk menjahit kostum salji 8

9. Hasilnya ialah kira-kira yang berikut:

bagaimana untuk menjahit saman salji 9

10. Untuk membentuknya, sedikit potong tepi tulle.

bagaimana untuk menjahit kostum salji 10

11. Akhirnya, anda mendapat kostum seperti ini untuk anak perempuan anda.

bagaimana untuk menjahit saman salji 11

Seperti yang anda lihat, walaupun tanpa idea menjahit, anda boleh membuat pek skirt dan mahkota yang sangat indah untuk kepingan salji. Jika dikehendaki, anda boleh menghiasi tulle dengan rhinestones atau menambah sedikit jalur biru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 8 =