Posted on

bagaimana untuk mengenakan bateri telefon tanpa telefon

Kami memerlukan beberapa maklumat setiap hari, beberapa yang boleh berguna hanya beberapa kali dalam kehidupan. Sukar untuk mengatakan sama ada anda akan menggunakan maklumat bagaimana untuk mengecas bateri telefon tanpa telefon, tetapi pengetahuan tidak diperlukan. Dan dalam hidup ada kadang-kadang situasi yang tidak standard di mana semuanya diputuskan oleh beberapa minit.

Bagaimana saya mengecas bateri telefon terus dari pengecas?

Jadi, anda perlu mengecas bateri, tetapi telefon itu sendiri bukan untuk satu sebab atau yang lain. Tidak masalah, sebenarnya, anda boleh membina sumber pengecas sejagat dari mana-mana pengecas.

Sebelum anda mengecas bateri telefon terus dari caj, kita perlu mempunyai dua wayar kosong. Ia tidak perlu mengambil tepat caj asli, pastinya anda ada di rumah anda gudang telefon lama di mana anda boleh mencari pengecas. Tugas anda adalah untuk memotong penyambung dengan pisau tajam dan telanjang kedua-dua wayar. Untuk mencari tolak dan tambah, tidak perlu mempunyai pengetahuan mendalam mengenai bidang fizik. Anda akan mempunyai cukup segelas air masin: kami menurunkan wayar ke dalam gelas dan melihat yang menggelegak bermula. Ia adalah wayar ini dengan caj negatif. Sekarang kita hanya perlu mengeluarkan bateri dari telefon dan tekan setiap wayar berpasangan: ditambah ke tambah dan tolak ke tolak.

Terdapat pilihan menarik, bagaimana untuk mengecas bateri telefon tanpa telefon, menggunakan bateri jari. Ini adalah sesuatu seperti alternatif primitif kepada bateri mudah alih untuk telefon. Di mana-mana pasaran radio anda akan dapati pada peranti-peranti pembongkaran dengan output USB, di mana anda boleh memasukkan bateri jari. Jika dikehendaki, anda boleh cuba penyolder penyambung yang diperlukan atau hanya gunakan kaedah pendawaian langsung. Sudah tentu, lebih mudah untuk membeli alat siap sedia di kedai khusus, tetapi kadang-kadang tip orang berpengalaman membenarkan diri mereka sendiri.

Bagaimanakah saya mengenakan bateri telefon saya tanpa mengecas?

Sebagai peraturan, bateri duduk pada saat ketika tidak ada saluran di tangan. Terdapat beberapa cara yang melampau cara mengecas bateri telefon tanpa mengecas, apabila ada yang praktikal tiada apa-apa:

  1. Cuba keluarkan bateri dari telefon dan bungkusnya dengan pita pelekat. Selepas memulangkannya ke tempatnya, bateri akan memegang cas untuk seketika tanpa tindakan tambahan.
  2. Anda boleh mengecas bateri yang dibuang telefon sepenuhnya tanpa saluran keluar dan pengecas, sekiranya terdapat sekurang-kurangnya sesuatu yang metalik. Pilihan ini berguna dalam kes yang melampau, apabila anda bercuti. Ia adalah perlu untuk tanah objek di dalam tanah, kemudian balut dengan wayar tembaga. Kami menyambung pendawaian ke struktur ini dan mengeluarkannya ke bateri. Kami tuangkan semuanya dengan penyelesaian garam dan dapatkan caj untuk bateri. Sukar untuk mengatakan betapa berkesan kaedah ini adalah untuk mengecas bateri telefon dengan wayar, tetapi periksa
    mengecas bateri telefon dengan wayar
    tindakan demi eksperimen adalah berbaloi.
  3. Sekiranya anda tidak boleh menggunakan peranti mudah seperti ini, cuba panaskan bateri dengan tepat. Sekiranya anda memasang sesuatu yang hangat atau panas dengan bateri telefon, ini akan memanjangkan masa pengisian dan akan membuat beberapa panggilan penting.
  4. Nah, jika anda tidak merancang untuk menggunakan telefon pada masa hadapan, atau bateri pada umumnya akan diganti, anda boleh menggunakan kaedah lama ubah bentuk mekanikal demi eksperimen. Adakah anda masih ingat berapa banyak rakan-rakan kita memetik bateri jari mereka apabila mereka tidak mahu bekerja? Cukup aneh, tetapi sedikit untuk mengalahkan bateri pada permukaan pepejal juga merupakan kaedah yang sangat berkesan. Benar, maka kemampuannya akhirnya akan sia-sia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =