Posted on

Bilakah lebih baik pergi ke Republik Dominika

Pada musim sejuk, saya terutamanya ingin berada di pantai pasir putih salji putih di bawah sinaran panas matahari. Semua ini boleh diberikan kepada anda oleh Republik Dominika, yang terletak di pulau Haiti di Laut Caribbean.

Mana-mana pelancong mahu menikmati perjalanan dan pada masa yang sama menjimatkan wang. Oleh itu, dari artikel ini anda akan mengetahui: apabila lebih baik pergi ke Republik Dominika, supaya lebih murah untuk berehat di sana, dan cuaca baik-baik saja.

Republik Dominika - musim untuk berehat

Sama seperti mana-mana resort di dunia di Republik Dominika, terdapat musim percutian pelancong yang tinggi dan rendah. Ia bergantung kepada peristiwa yang berlaku di pulau itu dan daripada objektif perjalanan, bukan cuaca, iaitu, tidak seperti resort lain di zon tropika, hampir seluruh tahun adalah baik. Lagipun, walaupun pada musim hujan, banyak ketidakselesaan untuk tetamu Republik Dominican tidak merasa, kerana hujan sering pada waktu petang atau malam, hujan yang jangka pendek dan kelembapan meningkat melebihi 90%.

Bila hendak pergi ke Republik Dominika Bilakah lebih baik pergi ke Republik Dominika?

Musim yang tinggi atau "kering"

Musim pelancongan adalah tempoh dari November hingga April, iaitu, apabila sejumlah besar pelancong datang ke Republik Dominika. Ia adalah yang paling baik untuk perjalanan, tetapi bukan sahaja kerana cuaca sejuk dan kering (hari + 27 hingga 29 ° C) dan sesuai untuk air mandi (dari + 25 ° C), tetapi kerana graf tepu dilalui sini cuti dan Karnival , seperti Tahun Baru, Krismas, karnival di Santo Domingo, Hari Kemerdekaan.

Bilakah lebih baik pergi ke Republik Dominika? Bila hendak pergi ke Republik Dominika

Selain itu, banyak pelancong datang ke Republik Dominika untuk menonton permainan ikan paus bungkuk yang datang begitu dekat dengan pantai sehingga mereka dapat dilihat hanya duduk di pantai. Bilangan lelaki kacak yang besar ini berkumpul pada akhir bulan Februari dan seluruh bulan Mac.

Bilakah lebih baik pergi ke Republik Dominika? Bilakah lebih baik pergi ke Republik Dominika?

Juga, musim "kering" membolehkan anda melawat pemandangan Republik Dominican, kerana hujan dan haba yang sengit akan menangkap pelancong dalam lawatan.

Bulan-bulan terbaik untuk pergi ke Republik Dominika adalah dari bulan Februari hingga April - masa di mana anda boleh berehat dengan sempurna di pantai, berjalan-jalan di festival rakyat dan melihat ikan paus.

Rendah atau "musim hujan"

Ini adalah tempoh dari Mei hingga September. Cuaca berbeza dari tempoh musim sejuk di mana jumlah hujan turun dan suhu udara (sehingga 31 ° C) dan air (+ 29 ° C - 31 ° C) meningkat. Walaupun pada hakikatnya di Laut Caribbean pada musim panas bulan adalah taufan dilahirkan dan ribut taufan, mereka jarang mengganggu pelancong Dominican kerana ia tidak mencapai wilayahnya. Tetapi wind gusty, penurunan tekanan dan hujan lebat tropika boleh mengganggu percutian pantai anda.

Walaupun keadaan cuaca, pada akhir bulan Julai Republik Dominika menarik banyak pelancong dengan perayaan tarian Caribbean yang merdu "Merengue", sangat popular di seluruh dunia.

Bila hendak pergi ke Republik Dominika Bilakah lebih baik pergi ke Republik Dominika?

Panas bulan-bulan musim panas dibawa di pulau ini lebih mudah, yang difasilitasi oleh angin yang berterusan - angin laut dari timur laut.

Bilakah saya boleh terbang murah ke Republik Dominika?

Diskaun paling besar untuk tiket penerbangan ke Republik Dominika muncul pada bulan-bulan musim panas, apabila kebanyakan pengendali pelancongan mempunyai lawatan panas untuk menarik pelanggan untuk berehat secara khusus di rantau ini.

Tetapi sebelum anda pergi bercuti semasa musim hujan, ia adalah penting untuk menjelaskan cuaca diramal berlaku di kawasan Republik Dominican, di mana anda mahu untuk berehat dengan tepat pada hari-hari apabila perjalanan untuk mengambil tempat, bukan untuk seluruh bulan. Ini perlu dilakukan kerana cuaca di zon iklim ini berubah dengan pesat, dan terdapat beberapa perbezaan daripada keadaan cuaca di bahagian yang berlainan di republik itu, pulau itu terdiri daripada gunung dan dataran.

Apa sahaja musim yang anda pilih, apabila pergi ke Republik Dominika, mesti ada sesuatu yang perlu dilakukan: membeli-belah, kelab-kelab melawat dan lain-lain.

Bila hendak pergi ke Republik Dominika Bila hendak pergi ke Republik Dominika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 66 =