Posted on

Bumbung merah 0

Memulakan pembinaan kediaman baru, tuan-tuan mestilah pada mulanya sedar tentang aperture façade, tingkap dan pintu, elemen hiasan, bumbung akan kelihatan seperti. Palet warna selesai menyelesaikan rumah anda dengan latar belakang landskap dan bangunan jiran harus kelihatan harmonis dan asli, tanpa menyebabkan senyuman dan kebingungan orang yang lewat. Pilihan yang sangat popular adalah sebuah rumah dengan bumbung merah, mari kita lihat cara untuk menekankan merit struktur pembinaan itu, mengambil kesempatan daripada semua manfaat penyelesaian reka bentuk ini.

Apakah fasad apa yang harus mempunyai sebuah rumah dengan bumbung merah?

Terdapat tiga skema klasik yang digunakan dalam pembinaan:

  1. Penyelesaian warna bumbung dan fasad hampir sama. Dalam kes ini, komposisi kelihatan pada masa yang harmoni, tetapi agak membosankan. Secara visual, semua elemen bangunan anda dalam jarak akan kelihatannya bergabung, walaupun dengan menggunakan beberapa teknik reka bentuk untuk menyerlahkan terperinci yang diperlukan dalam reka bentuk yang kelihatan monolitik itu amat sukar.
  2. Bumbung merah gelap dan fasad cahaya. Pilihan ini tidak sia-sia adalah yang paling popular, kerana rumah ini kelihatan bagus untuk mata di hampir mana-mana landskap. Sebagai contoh, warna merah bingkai pada bumbung akan menjadi baik untuk teduh dinding cerah yang besar, terutamanya jika bukaan tingkap atau alas kaki juga menghasilkan bahan yang berbeza warna yang berbeza.
  3. Bumbung cahaya dan fasad gelap. Warna merah terang pucat dan tidak tepu bumbung bukan pilihan yang sangat kerap dalam pembinaan. Ia lebih sesuai untuk rumah Barbie yang benar-benar hebat dan agak remeh. Sekiranya anda membayangkan sebuah rumah dengan dinding gelap ungu atau gelap coklat, maka secara umum terdapat beberapa jenis model eksperimen dan sangat luar biasa yang boleh diaturkan hanya untuk orang yang tidak biasa. Pilihan yang lebih umum ialah bumbung merah dan warna hitam, kelabu gelap atau coklat gelap dari muka bumi. Setelah membuat pilihan sedemikian, cuba menyokong pewarnaan bumbung dengan skema warna yang sama tingkap dan pintu masuk, kaedah ini akan menjadikan bangunan anda lebih ceria dan asli.

Apakah fasad terbaik untuk rumah dengan bumbung merah?

Terdapat beberapa peraturan tentang keserasian warna individu, tetapi yang paling berjaya ialah jadual yang dikembangkan oleh pakar Sweden Max Luscher. Menurut cadangannya, yang paling malang adalah gabungan bumbung merah dengan turquoise, merah jambu dan fasad biru muda. Yang paling menguntungkan adalah warna merah bumbung terhadap latar belakang dinding putih, kuning muda, kuning, dan hijau muda. Fasad abu-abu mutiara di sebelah bumbung merah dijaringkan pada jadual ini empat mata daripada lima, yang juga dianggap hasil yang agak boleh diterima.

Carta kombinasi warna Max Luscher

Selain itu, apabila merancang rumah, anda boleh menggunakan pelbagai program yang membolehkan anda memodelkan penampilan siap depan mana-mana struktur kediaman. Anda juga boleh melukis diri anda atau dengan bantuan pakar untuk menarik pedalaman di sekitar pembinaan masa depan dengan rumah-rumah jiran bersebelahan, yang akan membantu tidak membuat kesilapan semasa pembinaan.

Jangan lupa tentang butiran yang sangat mempengaruhi kemunculan rumah. Warna salur atau tangga boleh cukup menekankan keputusan warna bumbung yang dipilih oleh anda. Sebagai contoh, dalam kebanyakan kes, parit merah di rumah merah-bumbung kelihatan sangat menarik, hebat dan luar biasa. Pada masa yang sama, parit putih juga mempunyai hak untuk wujud, mereka kelihatan seperti bingkai yang indah untuk bahagian atas rumah yang terang.

Anda melihat bahawa pilihannya begitu banyak sehingga tanpa visualisasi 3D atau lakaran yang baik teruskan terus kepada pembinaan atau pembelian bahan tidak seharusnya. Lebih baik kepada majlis keluarga untuk mempertimbangkan semua cara yang sesuai bagaimana untuk merasmikan rumah masa depan anda dengan bumbung merah.

Bumbung merah 1 Bumbung merah 2 Bumbung merah 3
Bumbung merah 4 Bumbung merah 5 Bumbung merah 6
Bumbung merah 7 Bumbung merah 8 Bumbung merah 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5