Posted on

Spesies burung nuri

Kami suka burung kakak tua untuk penampilan cerah, elegan, ceramah, kecerdasan yang baik, pelarian ceria. Tetapi setiap orang mengambil haiwan peliharaan berbulu secara individu. Satu suka jenis burung kakak tua dengan burung hantu, yang lain menginginkan burung bercakap besar, seperti Flint lanun, yang ketiga hanya sesuai untuk makhluk kecil yang memerlukan penjagaan minimum.

Jenis-jenis burung kakak tua untuk kandungan dalam negeri

Burung besar

 1. Ara adalah yang paling terkenal, yang terbesar, tetapi pada masa yang sama, burung kakak yang paling mahal. Burung cantik yang besar tumbuh hingga 90 cm panjang dan bahkan boleh mewakili bahaya tertentu untuk tuan yang janggal, mereka dapat dengan mudah menggigit jari dari seorang lelaki.
 2. Spesies burung nuri domestik 1

 3. Jaco mampu bertahan hidup tuannya, ada yang hidup sehingga 80 tahun. Adalah dipercayai bahawa berdasarkan kecerdasan mereka berada pada tahap seorang bayi berusia 4 tahun.
 4. Spesies burung nuri domestik 2

 5. Cockatoo juga orang lama (ada yang hidup sehingga 100 tahun). Dalam saiz, mereka berkembang menjadi 60 cm.
 6. Spesies burung kakak tua rumah 3

 7. Jika anda suka amazon, maka ingatlah bahawa mereka beralasan, hanya boleh jatuh cinta dengan satu tuan dari seluruh keluarga, dan yang lain akan diperlakukan dengan tidak percaya.
 8. Spesies burung nuri domestik 4

Rumah burung kakak tua - spesies sederhana (dari 20 hingga 30 cm)

 1. Corelles - mereka dibezakan oleh pipi oren dan puncaknya, daripada mereka menyerupai koko besar.
 2. Spesies burung nuri buatan sendiri 5

 3. Loriketi - burung kakak tua yang terang, mempunyai pelbagai bulu, memuja makan bunga.
 4. Spesies burung nuri rumah 6

 5. Burung nuri Senegal - warna mereka berwarna oren-oren dan bukan sebagai variasi seperti Lori, tetapi mereka lebih bersedia untuk latihan.
 6. Spesies burung nuri domestik 7

Burung kakik kecil (sehingga 20 cm)

 1. Ini termasuk jenis yang sangat biasa dan tersedia burung kakak tua.
 2. Spesies burung nuri domestik 8

 3. Di tempat kedua boleh dikenal pasti spesies, yang dipanggil burung kakak tua pencinta. Nama ini benar, mereka benar-benar membentuk pasangan romantis yang setia yang wujud sepanjang hidup.
 4. Pandangan burung petang rumah 9

Ramai orang membeli burung ini semata-mata untuk keupayaan mereka untuk meniru ucapan manusia. Untuk mereka, kami menyenaraikan jenis burung sayap bercakap yang murid paling berkemampuan - Jacob kelabu, Amazons, kokang, dan makaw. Burung kakiku yang biasa dan tidak mahal boleh belajar untuk mengucapkan beberapa perkataan, tetapi hanya dalam kes apabila berurusan dengannya secara berterusan dan dari usia dini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =