Posted on

Jika anda melihat peta Greece, maka Halkidiki di bahagian selatan cawangannya menjadi tiga peninggalan yang lebih kecil, secara lahiriah sama dengan tiga jari. Ini adalah Cassandra, Sithonia dan Athos.

Cassandra adalah "jari" barat Halkidiki. Agak kecil, semenanjung Yunani ini mengagumkan dengan sifat eksotik dan pantai yang tidak tercemar. Setelah datang ke sini untuk berehat, anda akan ingat suasana Cassandra yang menarik untuk sepanjang hayat anda dan, dengan pasti, ingin kembali ke sini lagi. Mari kita bincangkan apa yang harus dilihat di Cassandra, dan tentang keunikan rekreasi tempatan.

Cassandra, Greece1

Tarikan-tarikan Cassandra di Chalkidiki

Semenanjung Kassandra pernah dinamai oleh tsar terkenal, menantu dari Alexander yang Agung. Penyelesaian pertama bermula pada abad ke-4 SM. Kemudian di tempatnya pelabuhan yang cukup besar muncul, perdagangan berkembang di sini, dan sekarang perniagaan pelancongan telah berkembang.

Sudah tentu, tarikan utama semenanjung Cassandra di Greece adalah sifatnya yang unik. Datang ke sini pelancong mengejutkan gabungan memabukkan pertama udara segar, penuh dengan aroma pokok pain, angin laut dan herba gunung, dan kemudian - pemandangan teluk (sebelah timur) dan laut (dari barat).

Cassandra, Greece2

Jika anda suka arkeologi, maka perjalanan ke Halkidiki tidak dapat tetapi anda. Tempat di mana mayat orang primitif ditemui gua purba dihiasi dengan lukisan gua, kompleks arkeologi yang dikenali sebagai "Muzium Olynthos" dan, sudah tentu, bandar purba Olynthos - semua ini tidak boleh gagal untuk memberi inspirasi kepada sejarah yang menarik ini.

Cassandra, Greece3

Biara St Athos adalah tempat di mana hanya lelaki dibenarkan masuk. Banyak kali Ortodoks dari seluruh dunia telah membuat jemaah haji ke Gunung Athos dari zaman dahulu lagi.

Cassandra, Greece4

Kuil-kuil dan gereja-gereja Cassandra juga mempunyai nilai mereka. Lawati lawatan ke tapak agama purba - adalah Gereja St. Demetrius, Kuil Zeus-Amon dan Poseidon, Sanctuary of Dionysos, Acropolis Antigone dan lain-lain.

Cassandra, Greece5

Rehat di resort Cassandra di Chalkidiki (Greece)

Dari 44 penempatan Kassandra sebagai resort terbaik kita akan perhatikan yang berikut.

 1. Nea Moudania adalah sebuah bandar bagi mereka yang lebih suka berehat moden. Di sini anda akan menemui banyak kedai, kafe, pawagam musim panas, kelab malam dan hiburan lain. Dan pada pertengahan musim panas terdapat perayaan popular sardin.
 2. Cassandra, Greece6

 3. Satu lagi resort belia di Semenanjung Kassandra di Greece ialah Nea Potidea. Cassandra pantai kerikil yang belum terjamah mengajak sunbathers, dan banyak disko menarik belia yang aktif. Hotel yang paling popular di resort Cassandra ini adalah Istana Potidea empat bintang. Di Nea Potidea sering datang dari pusat peranginan lain untuk melawat runtuhan biara Mount Athos, Kapel Archangels dan Gereja yang terkenal St. George.
 4. Cassandra, Greece7

 5. Kaliphea - sebuah kampung yang terkenal dengan landskap bergayanya. Pantai di sini dari tahun ke tahun menjadi pemegang Blue Flag - anugerah antarabangsa untuk kebersihan.
 6. Cassandra, Greece8

 7. Di selatan Semenanjung Kassandra adalah resort Pefkohori, yang tidak sia-sia dianggap paling mesra alam di kawasan ini. Di perairan Laut Aegean yang paling tulen, kita dapat melihat pantulan hutan pinus yang tumbuh di gunung - setelah semua semenanjung terletak pada ketinggian 350 m di atas permukaan laut.
 8. Cassandra, Greece9

 9. Di pantai timur Cassandra adalah apa yang dipanggil "balkoni batu" - resort Afitos. Dari sisi Toroneos Bay ia benar-benar kelihatan seperti balkoni, terutamanya terima kasih kepada bangunan batu abad XIX itu.
 10. Cassandra, Greece10

 11. Polichrono adalah sebuah kampung kecil, yang paling sesuai untuk berehat dengan kanak-kanak. Di sini anda boleh menikmati keindahan alam semulajadi (kebun zaitun, tasik yang indah) dan piknik luar. Hiburan popular adalah lawatan ke Rizab Testudinat, tempat kura-kura spesies langka hidup.

Cassandra, Greece11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 53