Posted on

"Cawan tinggi" dengan tangan anda sendiri

Topiary - nama yang menarik, di belakang yang tersembunyi gizmos tidak kurang menarik, yang dirancang untuk menghiasi pedalaman. Ini adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang tidak suka atau untuk sebab tertentu tidak boleh memulakan tanaman hidup di rumah. Seni pembuatan topiariy berasal dari kemahiran purba memotong pokok dan semak-semak, mahkota yang diberikan pelbagai bentuk rumit. Cara membentuk pokok-pokok yang diwarisi oleh arah reka bentuk landskap, dan bentuk dekoratif yang dikurangkan telah menemui satu perwujudan yang menarik seperti itu.

Topi moden, mendapatkan popularitas di kalangan wanita rahang adalah hampir tidak berkaitan dengan tumbuh-tumbuhan. Untuk membuatnya, pelbagai bahan digunakan, walaupun keutamaan itu, tentu saja, diberikan kepada alam semulajadi. Biasanya, mereka adalah pokok-pokok kecil berbentuk sfera atau kon, yang dihiasi dengan bunga, bulu, batu-batu kecil, cengkerang, bijirin, kon, daun dan sebagainya. Ini mempunyai penjelasan dari sudut pandangan Feng Shui, yang menerangkan bentuk-bentuk seperti rumpun tenaga positif.

Adalah dipercayai bahawa Topiary - "pokok kebahagiaan", jadi mereka memutuskan untuk memberi orang tersayang. Terutama dihargai cenderahati, dibuat oleh diri mereka sendiri, di mana tuan "meletakkan jiwanya." Bagi hiasan, terdapat banyak variasi individu. Sebagai contoh, seorang ahli perniagaan, sebagai tangkal di pejabat adalah sangat sesuai untuk menjadi Topiary, dihiasi dengan syiling untuk meningkatkan keuntungan, kekasih kopi tidak akan kekal acuh tak acuh di sisi pokok kopi, yang bukan sahaja akan menghiasi kawasan pedalaman, tetapi rasa udara.

Pilihan lain yang menarik - barang buatan tangan dalam bentuk yang mengambang di cawan udara kopi atau bunga. Topi jenis ini sesuai sebagai hiasan di dapur atau di ruang makan. Dan peminat minuman wangi boleh meletakkan cawan sedemikian di desktop, untuk menikmati bau semasa hari bekerja.

"Cawan tinggi" dengan tangan anda sendiri

Kami menawarkan panduan langkah demi langkah tentang cara membuat cawan terapung sendiri.

Topiary "flying cup": kelas tuan

Untuk membuat cawan terapung kita perlu:

 • cawan kopi dan piring;
 • dawai bertebat tebal kira-kira 20 cm panjang;
 • senjata gam;
 • tang;
 • gunting;
 • bunga buatan, rama-rama, manik, manik untuk hiasan.

Kursus kerja:

 1. Menggunakan tang memotong kabel panjang yang diperlukan. Ia sepatutnya mencukupi untuk menampung hiasan, tetapi tidak terlalu besar, sebaliknya reka bentuknya tidak akan dapat dikekalkan. Kami memberikan wayar bentuk S-bentuk. Satu hujung dilekatkan dengan pistol pelekat ke piring, yang lain - ke tepi bawah cawan. Untuk kestabilan, cawan harus diawasi sedikit ke hadapan.
 2. "Cawan tinggi" dengan tangan anda sendiri

 3. Kami menyediakan bunga tiruan atau perhiasan lain yang anda ingin lihat di topiary anda. Melekatkannya dengan gam panas lebih baik untuk bermula dari bahagian bawah cawan, secara beransur-ansur melekat mereka semua wayar, sepenuhnya meliputi permukaan. Oleh itu, ia akan memberi kesan bahawa bunga-bunga itu mencurahkan cawan.
 4. "Cawan tinggi" dengan tangan anda sendiri

 5. Kami mengedarkan hiasan, memberi mereka bentuk. Begitu juga, kita meletakkan bunga pada piring, ia mungkin untuk melekatkannya pada beberapa asas, contohnya, buih.
 6. "Cawan tinggi" dengan tangan anda sendiri

 7. Pada akhirnya, anda boleh menambah komposisi dengan beberapa sentuhan hiasan, contohnya, sayur-sayuran, daun, rama-rama tiruan.

Bengkel ini boleh diambil sebagai asas untuk mengeluarkan apa-apa cawan mengukus tumpuan tematik: dengan biji kopi, duit syiling dan juga telur. Untuk membentuk air terjun hiasan, anda juga boleh menggunakan buih pelekap untuk digunakan di sekitar kerangka dawai.

"Cawan tinggi" dengan tangan anda sendiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4