Posted on

Camomil adalah salah satu warna yang paling popular di manik. Sebab pertama adalah keindahan dan kesopanan bunga musim panas yang indah ini, yang kedua adalah kesederhanaan tenunannya. Sesungguhnya, menenun bunga dari manik-manik tidaklah sukar, bahkan kanak-kanak, dan proses tenunan tentu akan menarik dan menarik.

Menenun chamomile dari manik

Sebelum kita mula menenun, kita akan memeriksa sama ada kita mempunyai segala yang diperlukan untuk ini:

 • manik kecil berwarna hijau, putih dan kuning, satu keadaan penting - manik harus saiz yang sama, untuk menenun chamomile kecil, ia akan cukup untuk mempunyai satu paket setiap warna;
 • wayar untuk kerja-kerja lebah, ia mestilah nipis dan fleksibel;
 • benang benang atau benang jahit hijau.

chamomile dari manik 1

Apabila segala-galanya siap, kami akan membuat tenunan chamomile.

Bagaimana untuk menenun daisy dari manik?

 1. Kami akan memulakan kerja dengan menenun kelopak chamomile. Potong sekeping kawat panjang 25 cm dan letakkan di atasnya 15 manik putih. Sekarang bengkoklah wayar itu dengan separuh dengan cara bahawa pada salah satu bahagian yang sama adalah manik, kedua tetap bebas. Sekarang ambil ekor kedua wayar dan biarkan ia melewati manik-manik, bermula dari kedua dan terakhir.
 2. chamomiles dari manik 2

 3. Kini pada kedua-dua hujung dawai kita memakai 17 manik-manik putih, membengkokkannya ke bawah, dan setiap tepi dawai dilalui melalui manik bawah yang lebih rendah. Kami berpandukan lukisan bagaimana untuk melakukannya dengan betul.
 4. chamomiles dari manik 3

 5. Kami mengetatkan dawai dengan ketat sehingga tiga manik berada di pesawat yang sama, tetapi penting untuk tidak keterlaluan, jika tidak, kami akan mendapat tunas bukan daun. Kemudian sekali lagi kita bekerja dengan kedua-dua hujung dawai pada masa yang sama - kita menjahit mereka sekarang 19 manik-manik, dan kemudian hujung-hujungnya dilalui manik terakhir pita yang dibuat lebih awal.
 6. chamomiles dari manik 4

 7. Sekali lagi kencangkan kawat dengan tegas, letakkan semua baris dalam satu satah, memutarkan tepi dan dapatkan petal chamomile yang pertama dari manik.
 8. chamomiles dari manik 5

 9. Sekarang kita akan membuat beberapa kelopak yang sama, jumlahnya bergantung pada berapa banyak daisy yang anda ingin buat. Jumlah kelopak bunga yang optimum untuk bunga ialah enam hingga lapan.
 10. Sekarang kita akan terlibat dalam inti chamomile dari manik. Untuk melakukan ini, kita harus membiasakan diri dengan teknik manik Perancis. Oleh itu, mari mengambil manik kuning dan panjang dawai dipotong 30 sentimeter.
 11. Pada pemotong dawai kita akan membentuk gelung kerja. Sekarang kita meletakkan tiga manik kuning pada wayar dan, meninggalkan hujung kerja yang panjang, kita memutarkan gelung kerja kedua.
 12. chamomile dari manik 6

 13. Pada hujung kerja yang panjang, kami akan memakai lima manik, kami akan mengaturkan siri manik baru yang berhampiran dengan yang sebelumnya dan kami tidak akan memutar wayar dengan ketat.
 14. chamomile dari manik 7

 15. Sekali lagi kita menyusun lima manik pada hujung kerja dan hanya sebagai ketat, hanya sebaliknya, kita menetapkan kedudukan barisan manik baru.
 16. Seterusnya kita terus menenun dengan cara yang sama, dalam dua pasang baris seterusnya kita menyusun 8 manik ke kawat dan kemudian melaksanakan dua pasang 10 manik, dengan itu membentuk angka tiga dimensi bulat.
 17. chamomiles dari manik 8

 18. Sekarang, di bawah teras siap, kita memutar baki hujung wayar yang lain.
 19. Kami akan membuat cawan untuk chamomile dari manik hijau. Potong sekeping kawat 20 cm panjang dan letakkan seberapa banyak manik-manik di atasnya kerana ia sesuai dari awal hingga akhir. Pegang manik-manik, berputar dalam lingkaran panjang gelung yang sama kira-kira 1.5 sentimeter. Akibatnya, kita dapat 5-6 gelung, tidak lebih. Hujung dawai ditutup dalam bulatan dan dikikis rapat.
 20. chamomiles dari manik 9

 21. Apabila semua elemen kepala bunga sudah siap, kita boleh mula memasangnya. Pertama sekali, kita secara konsisten memutar semua kelopak yang dihasilkan, bahan kerja ditutup dalam bulatan.
 22. Dalam lubang yang terbentuk di tengah kelopak, kita melewati hujung dawai teras daisy dan mengetuknya ke batang, yang terbentuk dari ekor kelopak. Bawah pada batang kami memakai kelopak hijau dan juga membaiki rapat. Kami memastikan bahawa bahagian-bahagian yang dipasang rapat antara satu sama lain dan cukup ketat tanpa membuat lubang-lubang yang tidak perlu. Di sini kita mempunyai mahkota seperti itu.
 23. chamomiles dari manik 10

 24. Dari bawah kepala kami akan kelihatan seperti ini.
 25. chamomiles dari manik 11

 26. Sekarang kita akan menenun daun chamomile dari manik hijau. Untuk melakukan ini, ambil panjang dawai 45 sentimeter dan letakkan padanya 8 manik. Salah satu hujung wayar akan terungkap dan mari kita kembali melalui semua manik, kecuali yang pertama. Kami melihat gambar, apa yang sepatutnya berlaku.
 27. chamomiles dari manik 12

 28. Pada satu hujung dawai kita taipkan empat manik-manik dan terungkap dengan cara yang sama seperti dalam perenggan terdahulu.
 29. chamomiles dari manik 13

 30. Perkara yang sama dilakukan dengan hujung kedua dawai.
 31. Sekarang kita bekerja dengan kedua-dua hujung pada masa yang sama. Tambahkan mereka bersama-sama dan taipkan 4 manik.
 32. chamomiles dari manik 14

 33. Seterusnya, kami membuat cawangan di daun, mengulangi empat mata terakhir dengan setiap akhir. Kami memilih saiz yang sesuai dengan keinginan anda, tetapi anda perlu mengambil kira bahawa dedaunan juga tidak stabil kerana beratnya. Kami cuba mengimbangi saiz bahagian atas bunga dengan saiz daun.
 34. chamomiles dari manik 15

 35. Sekarang selesaikan pemasangan chamomile dari manik-manik. Pertama, kencangkan daun ke tangkai chamomile, berhati-hati memikirkan lokasi lokasi mereka, kemudian tambahkan beberapa kali benang mulina dan bungkusnya dengan batang bunga.
 36. chamomiles dari manik 15

 37. Chamomile tenunan dari manik sudah siap. Ia tetap datang dengan sokongannya, dimasukkan ke dalam wicker vas manik, atau dimasukkan ke dalam periuk tanah. Juga bunga comel ini boleh menjadi bros eksklusif atau daya tarikan yang luar biasa.
 38. chamomile dari manik 17

  Chamomile dengan manik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 75