Posted on

filem makanan

Hari ini sukar untuk mempercayai ini, tetapi baru-baru ini, beg plastik telah menjadi nilai yang sangat baik dan bahkan kekurangan, dan bukannya salah satu jenis pembungkusan pakai buang. Nasib baik kali telah berubah menjadi lebih baik dan di hampir setiap dapur anda dapat mencari roll makanan polyethylene atau filem polyvinyl chloride. Mistresses menghargai semua aspek positif bahan ini dan menggunakannya dengan kejayaan besar untuk menyimpan produk, membungkus pelbagai bungkusan dan memasak makanan. Dan semua yang paling menarik tentang filem makanan anda boleh belajar dari artikel kami.

Contents

Filem untuk produk makanan

Pertama, mari kita mengenali heroin artikel kami lebih dekat. Filem makanan boleh sama ada polietilena atau polivinil klorida (PVC). Dan walaupun sukar bagi orang awam untuk membezakan mereka dari satu sama lain pada pandangan pertama, terdapat perbezaan tertentu dalam ciri-ciri mereka. Yang utama adalah gas dan rintangan air lengkap polietilena filem berbanding dengan relatif “pernafasan” PVC. Dalam hal ini, filem yang dibuat daripada beberapa lapisan polietilena nipis boleh digunakan hanya untuk makanan sejuk, contohnya, untuk membungkus sisa, sayur-sayuran, buah-buahan, roti. Produk di bawah kulit itu tidak akan terdedah kepada kesan pemusnahan alam sekitar dan akan mengekalkan sifatnya sepanjang hayat produk. Percubaan untuk membungkus sesuatu dalam filem balut plastik akan berakhir dengan kemelut yang lengkap: ia hanya akan mengecil dan kehilangan sifat pelindungnya. Bukan cara yang terbaik, polietilena bertindak balas kepada penurunan suhu yang berpanjangan – dalam peti sejuk itu akan menjadi cepat mendung dan menjadi rapuh. Tetapi filem PVC itu dapat mengatasi kedua-dua produk makanan panas dan beku, dan hidangan di bawahnya tidak akan hilang daya tarikannya dan tidak akan menjadi kabus. Di samping itu, ia hampir tidak acuh dengan lemak dan asid, yang sekali lagi menjadikannya penyelesaian yang ideal untuk membungkus hidangan yang baru dimasak. Lebih-lebih lagi, keupayaan untuk menahan suhu yang cukup tinggi memungkinkan menggunakan filem sedemikian walaupun di dalam ketuhar gelombang mikro, sebagai contoh, untuk memanaskan semula hidangan tanpa mengeluarkan bungkusan. Selain itu, filem-filem yang berbeza mempunyai banyak persamaan – kedua-dua bahan ini mempunyai keupayaan untuk meregangkan hampir tiga kali panjang asal mereka dan sempurna mematuhi mana-mana permukaan. Semua ini membolehkan anda untuk hampir membungkus produk dengan bentuk dan saiz apa-apa, tanpa menggunakan apa-apa pengapit pihak ketiga dan kait. Dan boleh dilakukan dengan bantuan mesin pembungkusan khas, dan dengan memindahkan roll filem dengan tangan.

Kurangkan filem makanan

Tempat yang istimewa di antara bahan-bahan pembungkusan makanan menyusut filem. Ciri tersendiri adalah keupayaan untuk berkontrak di bawah pengaruh haba dan mengambil bentuk objek yang akan dibungkus. Beliau telah menemui aplikasi terluas dalam bidang perdagangan, di mana pelbagai produk makanan dibungkus dalam filem sedemikian. Dalam kes ini, filem mengekalkan ketelusan yang tinggi, dan oleh itu pengguna mempunyai peluang dalam semua filem polietilena makanan butiran untuk mempertimbangkan pemerolehan masa depan anda.

Ketebalan filem makanan

Filem makanan polietilena standard boleh didapati dalam ketebalan 6, 7.5 atau 8 mikron. Untuk filem PVC untuk makanan, parameter ini boleh menjadi 8, 9, 10, 12 atau 14 mikron. Apabila memilih ketebalan, anda harus memberi tumpuan kepada jenis produk yang akan dibungkus. Oleh itu, untuk membungkus beri, buah-buahan, cendawan dan sayur-sayuran, filem PVC dengan ketebalan 9 mikron diperlukan. Dan untuk daging, ikan dan produk separuh siap, anda perlu mengambil filem dengan ketebalan 12-14 mikron.

10e 3a8 bf6 a33 a86 4af fab 3a5 022 079 2a4 d38 9c2 785 57a 316 f31 981 6b4 0c4 f4c 818 07a ad7 0a7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *