Posted on

Gaya retro di pedalaman

Untuk mencipta premis rombongan lama memilih perkara-perkara yang paling khas dalam era masa tertentu. Dalam kes ini, elemen hiasan tidak perlu kelihatan sangat tua. Tugas utama adalah untuk mewujudkan perasaan masa di mana ibu bapa kita hidup, atau ibu bapa mereka. Premis sedemikian mengingatkan, bahawa semua yang baru sudah lama dilupakan.

Bilik retro dalam gaya retro

Apabila bilik-bilik menghias, setiap pereka cuba untuk mewujudkan suasana yang selesa dan selesa. Membentuk reka bentuk bilik dalam gaya retro, anda perlu mengambil kira banyak nuansa, jadi kerja-kerja ini dianggap sebagai salah satu yang paling sukar. Perhatian difokuskan kepada bahan-bahan yang digunakan untuk penamat, bentuk dan reka bentuk perabot, skema warna dan elemen hiasan tambahan. Unsur penting juga melukis bilik dalam gaya retro.

Arahan zaman yang berbeza menggabungkan ciri-ciri umum. Hiasan harus mempunyai garis dan corak geometri yang jelas. Bahan utama yang digunakan untuk menyelesaikan premis adalah kaca, plastik dan kayu dengan unsur krom. Perabot mempunyai bentuk yang jelas. Sebagai perincian reka bentuk pelengkap yang digunakan objek lama – piring kristal, bantal dengan kesan peledak, gambar-gambar lama, dll.

Gaya retro di pedalaman 1

Interior ruang tamu dalam gaya retro

Ruang tamu adalah bilik yang lebih kerap daripada yang lain, yang dibuat dalam reka bentuk retro. Penggunaan benda purba yang mempunyai nilai keluarga, membolehkan anda mencipta suasana yang nyaman untuk menghabiskan masa luang dengan saudara-mara dan rakan-rakan. Di samping perkara-perkara yang jarang berlaku, anda boleh menyesuaikan set “antik” dan butiran hiasan. Item tipikal adalah rak dengan rak terbuka untuk penempatan barangan antik dan gambar.

Di dinding seperti ruang tamu adalah yang terbaik untuk melihat kertas dinding kain, palet warna yang boleh menjadi cerah, tepu atau bahkan gelap. Lantai ditutup dengan lamina untuk kayu dan melengkapkan komposisi dengan permaidani bulat. Di ruang tamu mesti terdapat dada dan meja kopi. Untuk melengkapkan imej di dinding, pereka menawarkan untuk meletakkan foto keluarga di bingkai kayu, dan di rak terbuka – patung-patung dan peralatan lama.

Gaya retro di pedalaman 2

Gaya retro di pedalaman dapur

Dapur yang dihiasi semangat masa lampau, akan menunjukkan bahawa nilai-nilai keluarga dihormati di rumah, serta pentingnya suasana yang tenang dan diukur. Interior dalaman dapur mempunyai banyak arah, tetapi semuanya mempunyai ciri-ciri yang perlu dicipta semula apabila mereka bentuk reka bentuk seperti itu. Perabot harus menjadi era dicipta, atau mempunyai kesan penuaan. Perkakas rumah moden dan peralatan elektrik tersembunyi di sebalik unsur-unsur hiasan dalam gaya lama.

Untuk mencipta era di dapur masa lampau adalah mustahil tanpa perabot yang dipilih. Pilihan terbaik adalah dengan menggunakan barang-barang antik, yang akan perlu untuk memberikan pandangan yang jelas dan ekspresif. Dengan kekurangan dana boleh memberi suite dapur yang permukaan sostarivayut walaupun semasa pengeluaran kaedah patination krakelyurnyh memberus atau pemakaian varnis.

Gaya retro di pedalaman 3

Bilik tidur dalam gaya retro

Di dalam bilik tidur anda dapat menyedari sebarang idea dan fantasi anda sendiri dan membuat reka bentuk yang unik dalam gaya lama. Perkara utama adalah untuk mengingati bahawa setiap zaman mempunyai bahan, warna, simbol dan elemen hiasan tersendiri. Pada masa yang sama, bahagian dalaman bilik dalam gaya retro boleh mempunyai sebarang penyelesaian warna, yang terutama mencerminkan semangat masa yang dipilih.

Set di bilik tidur semacam itu tidak perlu menjadi antik. Setelah melihat pelbagai sumber, anda boleh mengenal pasti elemen reka bentuk yang paling penting yang akan mengenalpasti bilik tidur dengan era yang dipilih. Mengambil barang-barang yang betul boleh mengikut keinginan anda, menggabungkan mereka walaupun dengan persekitaran moden untuk mencipta bilik vintaj. Juga mengalu-alukan terdapatnya pelbagai patung-patung buatan tangan buatan tangan, reka bentuk cermin dalam bingkai kayu vintaj, dan jam antik di dinding.

Gaya retro di pedalaman 4

Interior lorong retro

Hiasan lorong dalam gaya retro adalah salah satu varian yang paling berjaya dalam hiasan gaya bilik. Dengan menggabungkan imej selang waktu yang berlainan, anda boleh membuat persekitaran yang selesa dan selesa. Kepentingan utama diberikan kepada perabot, yang boleh dibuat pada masa itu dan dipulihkan, atau diisikan untuk tempoh yang dibina semula.

Relevan juga akan menjadi kertas dinding dengan corak bunga kecil, atau dengan corak dalam sangkar atau jalur. Sebagai elemen tambahan, anda boleh menggunakan panel kayu yang dibuat di bawah zaman dahulu. Menghias reka bentuk dalaman dalam gaya retro, siling itu hanya boleh dicat dengan warna cahaya dan melengkapkan imej untuk memakai stuko poliuretana. Sebagai perabot menggunakan peti laci, meja kecil, tetapkan sofa dan penyangkut lantai.

Gaya retro di pedalaman 5

Bilik mandi dalam gaya retro

Untuk bilik mandi, anda boleh menggunakan elemen reka bentuk moden, dan membuat imej vintaj dengan penyelesaian tidak standard. Tab mandi itu sendiri boleh dibuat daripada bahan yang berbeza, tetapi reka bentuknya harus menekankan arah gaya keseluruhan. Pilihan yang sesuai ialah pembinaan bujur dengan garis halus. Sebaiknya, jika mandi dipasang di tengah-tengah bilik pada kaki keriting, yang kelihatan lama.

Walau bagaimanapun, sebagai tambahan kepada ini, bilik mandi retro, harus mempunyai butiran lain mengenal pasti era yang dipilih. Mereka mesti hadir dalam semua komponen pengadun. Unsur yang sesuai dilengkapi dengan sink. Selesai untuk lantai dan dinding dengan sebaiknya menggunakan nada coklat atau krem ​​warna yang terang. Untuk lampu menggunakan peralatan yang dibuat untuk candelabra, lampu minyak tanah atau lampu antik.

Gaya retro di pedalaman 6

Bilik retro untuk remaja

Apabila menghias bilik tidur untuk seorang remaja, ibu bapa harus mengambil kira hasrat anak itu, dan jika keinginan mereka bertepatan, maka anda dapat merealisasikan idea yang paling berani. Kelebihan reka bentuk lama dalam kepelbagaiannya. Dia sentiasa tetap popular dan bergaya. Perkara dan objek dalam prestasi ini kelihatan besar dan mahal. Di dalam bilik untuk gadis itu, pelbagai lukisan dinding tahun-tahun yang lalu, kertas dinding dengan corak abstrak akan kelihatan hebat. Untuk lelaki, anda boleh membuat retro moden di kawasan pedalaman, menggabungkan perabot baru dengan elemen hiasan antik.

Gaya retro di pedalaman 7

Item dalaman dalam gaya retro

Gambar penuh reka bentuk apa pun tidak boleh dibuat tanpa item dan elemen tambahan, dan vintaj tidak terkecuali. Memilih perabot, bahan untuk menyelesaikan dinding dan siling, anda perlu menjaga kehadiran butiran yang melengkapkan imej. Untuk melakukan ini, gunakan hidangan kristal, decanters kaca berwarna, gambar, dimasukkan ke dalam bingkai kayu, set era itu dan lukisan lama.

Membentuk bahagian dalam bilik dengan gaya retro, anda boleh menggunakan perabot lama, yang diwarisi dari nenek moyang mereka. Lampu retro di pedalaman akan kelihatan hebat dengan lampshades dihiasi dengan pinggiran atau berus. Semua elemen terpilih boleh digabungkan dalam versi yang berbeza untuk mewujudkan bilik yang berfungsi dan selesa. Dalam beberapa kes, bentuk lama objek moden boleh diberikan, meliputi mereka dengan penyelesaian khas dan impregnasi.

Gaya retro di pedalaman 8

Perabot retro di pedalaman

Perabot antik dicirikan oleh bentuk luar biasa. Ia sepatutnya paling bertepatan dengan era yang dibina semula, sama ada gaya retro gua di pedalaman atau imej enam puluhan cahaya hati. Mana-mana bahagian alat dengar hendaklah dibentangkan sebagai komponen utama reka bentuk, menarik perhatian dan mengaburkan ruang sekeliling. Adalah lebih baik untuk memberikan kehidupan kedua perabot asli yang asli – catnya, buat menggosok dengan kertas pasir, dan buka dengan varnis.

Gaya retro di pedalaman 9

Lukisan di pedalaman retro

Reka bentuk mana-mana bilik boleh ditekankan oleh pelbagai item hiasan dan aksesori. Membuat bahagian dalam apartmen retro, jangan lupa tentang peluang untuk menghiasi bilik dengan bantuan lukisan. Dalam imej ini, anda boleh menggabungkan objek lama dan moden. Pilihan yang paling berjaya ialah penggunaan semula lukisan lama pada kanvas. Kaedah ini membolehkan anda menggunakan imej yang paling sesuai untuk reka bentuk ini. Dalam kes ini, saiz gambar hanya bergantung kepada keinginan dan keupayaan anda. Komposisi dari beberapa lukisan juga akan kelihatan hebat.

Gaya retro di pedalaman 10

Poster retro untuk pedalaman

Poster Vintage akan kelihatan hebat di mana-mana bilik. Tetapi mereka akan memberikan corak khas kepada imej retro dalam reka bentuk bilik, melengkapkan gambar keseluruhan dan menjadikannya keseluruhan. Poster-poster ini adalah barang-barang yang jarang, mahal, jadi lebih baik untuk menggunakan semula produk-produk berkualiti tinggi. Ia boleh bukan sahaja gambar-gambar yang tipikal untuk era dicipta, tetapi juga digital gambar-gambar lama.

Gaya retro di pedalaman 11

Peti sejuk retro di pedalaman

Di dapur, anda boleh mencipta sebarang retro dalaman, moden, dan lain-lain. Dalam kes ini peti sejuk retro akan kelihatan hebat. Selesai dalam bentuk model moden ini mempunyai fungsi penuh dan melengkapkan reka bentuk keseluruhan dapur. Sekiranya dikehendaki, anda juga boleh memulihkan dan membaiki model lama, mewujudkan unsur luar biasa dapur dalaman.

Gaya retro di pedalaman 12

Penyelesaian reka bentuk yang paling moden untuk reka bentuk bilik retro adalah terhad kepada subjek tempoh masa tertentu – dari lima puluhan abad ke-20 hingga akhir tahun tujuh puluhan. Pada masa yang sama, perhatian diberikan kepada spektrum warna tempoh yang dipilih, tekstur perabot dan pemilihan unsur-unsur individu yang teliti untuk rekonstruksi semula rombongan lama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − = 37