Posted on

Gaya art deco di pedalaman

Pada gilirannya peperangan dunia yang dahsyat, reka bentuk yang luar biasa dilahirkan, menandakan permulaan era baru dalam seni bina, lukisan, dan pengeluaran perabot. Gaya seni-deco di pedalaman menggabungkan seni Afrika dengan kemodenan, ciri-ciri ciri Empayar dengan nota Mesir dan oriental, mencipta bahagian dalaman yang paling asli dan bergaya.

Reka bentuk dalaman sebuah apartmen dalam gaya Art Deco

Penulis gaya ini ingin mendapatkan keadaan di rumah sengaja mahal dan padat, di mana anda boleh menikmati kehidupan yang bergaya pada masa ini, tanpa memikirkan masa depan kabus. Reka bentuk dalaman art deco berbeza dari pembaikan kosmetik piawai dengan kos tinggi bahan-bahan mewah, kualiti selesai, ia dibuat menggunakan perabot besar-besaran, emas, bahagian krom, cermin dan kaca. Semua kepelbagaian ini mesti berkumpul dalam satu komposisi yang harmoni, atmosfera harus menunjukkan rasa yang baik.

Interior ruang tamu dalam gaya Art Deco

Pelbagai reka bentuk, walaupun diperoleh dengan mencampurkan beberapa arah, mempunyai ciri asalnya sendiri. Gaya deco seni menawan di pedalaman ruang tamu memberi ruang ciri-ciri unik yang anda perlukan untuk menggunakannya dengan mahir semasa mengatur dewan.

Ciri khas ruang tamu Art Deco:

  1. Dinding dan siling ruang tamu dihiasi dengan kertas dinding dengan corak geometri.
  2. Ada cetakan zigzag dan garis lurus pada tekstil dan fasad perabot, barangan hiasan.
  3. Hiasan diperbuat daripada bahan semula jadi yang mahal - gading, logam berharga, kulit sebenar haiwan eksotik.
  4. Selalunya tanda kontras digunakan, warna gelap dan terang yang terang. Tradisional dalam art deco adalah hiasan hitam dan putih yang hebat dan bergaya, gabungan putih dengan ungu, emas dengan merah atau hitam, putih dengan coklat.
  5. Asceticism dan minimalism dalam reka bentuk ini adalah kontraindikasi, penggunaan bahan-bahan murah dianggap sebagai tanda rasa tidak enak.
  6. Simbol gaya yang popular adalah imej sinaran matahari, ia digunakan untuk punggung perabot, dinding.
  7. Banyak elemen perabot bergaya mempunyai bentuk trapezoid.
  8. Gambar, wallpaper dan poster di pedalaman dewan art deco dibezakan oleh warna terang, menjerit, warna yang berbeza, imej wanita di atasnya adalah sporty, terbang, sihat dan kuat. Perhiasan, daun, bunga tidak sangat berbunga, seringkali lukisan tersebut terdiri daripada angka sederhana.

Gaya Art Deco di pedalaman 1

Interior dapur dalam gaya Art Deco

Alat dengar di dalam bilik ini harus elegan, dengan facades berkilat atau lacquered, perkakasan gilded atau krom. Di dapur, gaya Art Deco di pedalaman luar biasa menarik, dengan warna putih, hitam atau coklat mendominasi di sini. Bentuk kerusi geometrik, meja, loker adalah mudah, belakangnya adalah trapezoid atau bujur, dekorasi mereka menggunakan upholsteri kulit mahal atau jacquard. Di dalam bilik anda boleh memasang apa-apa teknologi baru yang mahal dan bergaya.

Candelier digunakan besar, bergaya, tergantung pada ketinggian minimum yang dibenarkan. Mereka mempunyai reka bentuk klasik, barangan palsu, perhiasan yang diperbuat daripada kristal. Anda boleh menambah perabot dengan lampu dari sconce, yang mempunyai bentuk candelabra purba. Dapur ini kelihatan terbaik di dalam bilik besar yang digabungkan dengan ruang makan atau ruang tamu, di mana ia mungkin untuk mengatur perabot dalam bentuk sebuah pulau yang indah. Siling di dalam bilik boleh dibuat bertingkat atau meninggalkan walaupun, menghiasnya dengan hiasan stuko.

Gaya art deco di pedalaman 2

Interior bilik mandi dalam gaya Art Deco

Pipa untuk bilik ini adalah wajar untuk membeli mahal, dengan butiran elegan chrome. Gaya art deco di pedalaman bilik mandi dibezakan oleh kehadiran kaca dan rak logam, di mana lilin dan air tandas terletak. Lantai dan permukaan dinding berhadapan dengan jubin hitam dan putih berkilat, bahan dengan impregnasi merah dan emas, naungan gading, keramik timbul, marmer, mozek. Dari bahan hitam dan putih anda boleh meletakkan corak geometri atau sewenang-wenangnya.

Kaki perabot dan bilik mandi secara melengkung melengkung, penggunaan paip besar-besaran diselaraskan dan tidak simetris. Selalunya menggunakan tandas segi lapan yang asal. Di kawasan pedalaman, arca abstrak, foto terang, air pancut kecil yang bergaya atau tiruan mereka dialu-alukan. Bilik ini dilengkapi dengan tingkap dan pencahayaan tambahan dari luminair bentuk geometri atau kandil logam.

Gaya gaya deco di pedalaman 3

Art Deco di bahagian dalam bilik tidur

Hiasan bilik tidur mempunyai banyak persamaan dengan hiasan yang terdapat di ruang tamu. Perabot ini diperbuat daripada kayu, dengan bentuk yang sedikit bulat, produk palsu. Punggung tempat tidur berbentuk trapezoid atau bulat, kain lembut lembut yang diperbuat dari kulit atau linen berkualitas. Bahagian dalam bilik tidur dalam gaya Art Deco dihiasi dengan kelengkapan berlapis emas dan perak. Hadir dalam keadaan cermin dengan gambar dimasukkan ke dalam bingkai bergaya.

Untuk menghadap dinding bilik tidur, anda boleh menggunakan kertas dinding, kain, panel hiasan. Corak pada mereka dibenarkan dalam bentuk garis lurus dan hiasan, hiasan bunga. Untuk menghiasi pedalaman, anda boleh mengambil gambar dengan siluet wanita yang terdedah, imej haiwan. Sangat menarik dalam keadaan ini untuk kelihatan seperti cermin yang menyerupai piramid atau matahari. Tirai lebih baik untuk membeli glossy dan monokrom, langsir dengan perhiasan bunga tidak disyorkan.

Gaya gaya deco di pedalaman 4

Bahagian dalaman lorong seni deco

Bilik ini tidak boleh kelihatan membosankan dan gelap, ia digunakan secara meluas panel cermin, hiasan cahaya. Untuk kemewahan dan kecantikan, bahagian dalam lorong dalam gaya Art Deco menyerupai sebuah boudoir yang megah. Beri perhatian khusus kepada estetika perabot. Perabot untuknya dibeli dengan eksklusif, dengan perhiasan ukiran, tatah megah. Lebih baik membeli barang buatan tangan emas atau perak.

Adalah dinasihatkan untuk menjaga kabinet dengan rak kasut gelongsor, Utsmani, jamuan, penyangkut yang indah. Ciri penting untuk lorong adalah cermin besar dalam bingkai yang mahal dan bergaya. Perhiasan digunakan dalam bentuk angka geometri mudah, dengan garis garisan asas. Hiasan ini akan membawa sentuhan ringan dan perbaikan.

Gaya gaya deco di pedalaman 5

Seni deco moden di pedalaman

Banyak gaya retro mengalami gelombang populariti baru. Dilahirkan pada awal kurun XX, reka bentuk menarik seseorang dengan rupa dan kualiti hiasan yang dihormati. Sehubungan dengan kemunculan peralatan rumah baru dan bahan penamat yang sempurna, tidak ada gunanya untuk benar-benar meniru keadaan permulaan abad yang lalu. Lebih mudah dan lebih logik, menggunakan penerangan tentang gaya art deco di kawasan pedalaman, mencipta semula ciri-ciri utama yang luar biasa.

Siling Art Deco di pedalaman

Arahan seni bina ini tidak menafikan kewujudan sistem siling pelbagai peringkat yang berkesan dapat memberi penekanan kepada orientasi umum keadaan. Bahagian dalam apartmen dalam gaya art deco secara ajaib kelihatan dengan siling putih, tenusu, dengan warna emas lembut atau perak halus. Terlihat hebat di jalur siling dengan lebar yang berbeza dari cahaya dan warna gelap, bentuk geometrik, sempadan hiasan. Untuk bilik tidur, lebih baik menggunakan warna yang menenangkan, bukan untuk membuat struktur besar dengan tajuk tajam.

Gaya gaya deco di pedalaman 6

Langit dalam gaya seni deco di pedalaman

Dalam persekitaran, ia tidak diingini untuk menggunakan jenis tekstil "pedesaan" yang diperbuat daripada flax atau chintz. Keutamaan diberikan kepada bahan-bahan aristokrat dengan warna asli - beludru, satin, brokat, taffeta dalam penyepit, sutera, dipotong dengan bulu mahal. Tirai seni deco di pedalaman pangsapuri memberi kesaksian kepada kelimpahan, kemewahan, pemandangan menarik dari reka bentuk yang megah dan bergaya. Kami menggunakan kain dengan corak etnik yang hebat, haiwan, tumbuh-tumbuhan, perhiasan oriental.

Gaya gaya deco di pedalaman 7

Wallpaper seni deco di pedalaman

Ciri menarik gaya ini adalah peluang untuk menggabungkan tema yang bertentangan dalam persekitaran. Dinding membenarkan kehadiran corak dengan ciri-ciri Empayar, Moden, Klasik, imej yang bersifat reka bentuk moden. Untuk warna latar belakang utama kelabu, putih, kuning air, coklat, walaupun hitam dengan sisipan cahaya sesuai. Penggunaan kertas dinding yang meluas dalam gaya art deco di pedalaman dengan lukisan asli keriting dan garis-garis yang jelas, komposisi abstrak. Dinding disisipkan dengan bahan bertekstur dengan struktur pelepasan, pelbagai jenis salutan digabungkan.

Seni deco gaya di pedalaman 8

Candelier dalam gaya art deco di pedalaman

Untuk memilih lampu siling yang baik, anda perlu mengetahui tanda-tanda luar produk utama yang dibuat dalam gaya ini. Walaupun di candelier bertingkat besar skeleton dibuat melengkung, tetapi bentuk simetris. Bahagian logam ditutup dengan penyepit, perak, krom, gangsa. Reka bentuk dalaman dalam gaya art deco ajaib kelihatan dengan candelier kaca, yang memiliki unsur kristal, dengan warna tekstil berkualiti tinggi.

Gaya art deco di pedalaman 9

Pintu seni deco di pedalaman

Untuk pengeluaran sistem pintu, kayu, venir, MDF, dan kaca tahan lama digunakan. Model sering dihiasi dengan corak yang meniru hidupan liar, seni balet. Garis lukisan mesti dibezakan oleh garis besar yang mulia, rahmat. Perhiasan yang mudah dengan komposisi, bulatan, logam dan sisipan kaca diletakkan dibenarkan. Interior rumah dalam gaya art deco tidak boleh dibayangkan tanpa pintu masuk besar-besaran dengan hiasan palsu, gangsa atau pemegang saduran emas.

Gaya art deco di pedalaman 10

Pendiangan dalam gaya seni deco di pedalaman

Portal api dalam reka bentuk ini direka secara laconically, tanpa hiasan yang tidak perlu, yang merupakan ciri reka bentuk moden. Perapian di pedalaman seni deco kelihatan sedikit lebih sederhana, tetapi elegan, elegan sesuai dengan persekitaran yang indah. Dalam reka bentuk boleh digunakan garisan geometri bijak atau jubin diukir dengan imej yang unik. Gaya ini terkenal dengan kepelbagaiannya, jadi kemasan perapian itu boleh menyerupai reka bentuk elegan klasik dan versi ekspresionis yang jelas.

Gaya gaya deco di pedalaman 11

Untuk masa yang lama Perancis kekal sebagai pusat gaya bercanggah ini, begitu ramai orang bercanda membandingkannya dengan Paris yang menawan, cantik dan tidak menentu. Ciri khas arah ini adalah palet warna kontras tinggi, perabot dengan bentuk yang diperkemas yang tepat, patung wanita, bahan semula jadi. Interior dengan elemen asal art deco dipilih oleh bintang pop, inteligensia kreatif dan aristokrat. Dia membenarkan eksperimen secara menyeluruh dengan reka bentuk, mewujudkan fantasi fantasi, mewujudkan suasana ajaib di pangsapuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 84