Posted on

jantung gelang malaikat

Gelang ini sangat cantik, halus, besar. Ia terdiri daripada lapisan pelbagai warna dalaman dan luaran. Menenunnya agak mudah, perkara utama – dengan berhati-hati ikuti penggantian peringkat tenunan. Gelang yang diperbuat daripada gelang getah “hati seorang malaikat” memerlukan hanya dua lajur, supaya ia boleh ditenun kedua-duanya di dalam mesin dan tanpa ia.

Bahan:

 • mesin (mesin mini, 2 pensel, 2 garpu);
 • 25 gusi hijau dan 50 oren;
 • cangkuk;
 • strap.

Bagaimana cara membuat gelang dari jalur elastik “jantung malaikat”?

Kami hanya memerlukan 2 bar, sebelah terbuka mereka harus melihat anda. Kami menyediakan gusi warna yang kami memutuskan untuk menggunakannya. Dalam kes kami, hijau (lapisan dalaman) dan oren (lapisan luar).

gelang jantung anjal malaikat (1) gelang jantung anjal malaikat (2)

Kami mula mengepit gelang dari tali elastik “jantung malaikat”:

 1. Mula-mula kita melemparkan gelang getah hijau. Pada masa yang sama, kami membuat angka lapan daripadanya, yaitu, apabila kita bertindih maka kita menyeberangnya di antara lajur. Di atasnya kita melemparkan gusi oren tanpa sebarang salib.
 2. gelang jantung anjal malaikat (3) gelang jantung anjal malaikat (4)
 3. Kami mengambil cangkuk itu, ambil band getah yang lebih rendah (hijau) dari lajur kiri dan jatuhkannya ke ruang antara bar. Sekarang, dari lajur kanan, ambil gusi oren dan letakkan di lajur kiri.
 4. gelang jantung anjal malaikat (5) gelang jantung anjal malaikat (6)
 5. Sekali lagi kita melemparkan gusi jeruk bar. Selepas – kami mengambil crochet dari tiang kanan jalur getah hijau dan membuangnya ke pusat. Selepas – oren atas dari lajur kiri dikembalikan ke kanan.
 6. gelang jantung anjal malaikat (7) gelang jantung anjal malaikat (8) gelang jantung anjal malaikat (9)
 7. Selepas itu, anda perlu mendapatkan ini:
 8. gelang jantung anjal malaikat (10)

 9. Don gusi hijau untuk kedua-dua tiang dan kemudiannya diambil oleh gusi cangkuk oren atas dari lajur kiri dan kanan pada baris dan kita buang mereka di tengah. Kami menurunkan semua jalur elastik ke bawah, kami meletakkan gusi oren pada kedua-dua lajur.
 10. gelang jantung anjal malaikat (11) gelang jantung anjal malaikat (12)
 11. Nombor peringkat 1. Dari saat ini, kita akan memulakan peringkat pertama dua corak gelang utama. Kami merampas gusi jingga kiri bawah, membuangnya ke tengah, letakkan oren atas di sebelah kiri dari lajur kanan. Lagi melemparkan sebuah gusi 2 kolum oren, dan kini di sebelah kanan untuk mengulangi semua langkah-langkah sebelumnya: merebut gusi oren lebih rendah, kami membuangnya di pusat dan lajur kiri pakaian gusi oren atas pada ruang yang betul.
 12. gelang jantung anjal malaikat (13) gelang jantung elastik malaikat (14)
  gelang jantung anjal malaikat (15) gelang jantung anjal malaikat (16)
 13. Nombor peringkat 2. Kami membuang band getah hijau. Keluarkan dari bahagian atas lajur kiri gula-gula oren di tengah-tengah belakang cangkuk pada lajur kiri beralih gusi oren yang lebih rendah, kepada hijau, kami membuangnya di tengah. Perkara yang sama akan dilakukan dengan lajur kanan.
 14. gelang jantung anjal malaikat (17) gelang jantung anjal malaikat (18)
 15. Dua langkah ini diulang sehingga anda mendapat panjang gelang yang betul.
 16. gelang jantung anjal malaikat (19) gelang jantung anjal malaikat (20) gelang jantung anjal malaikat (21)
 17. Sebaik sahaja panjang yang diperlukan diketik, kami teruskan untuk menyelesaikan tenunan. Untuk ini, kami mengurangkan kedua-dua gusi oren rendah ke tengah, kemudian memindahkan getah hijau dari satu lajur ke yang lain.
 18. gelang jantung anjal malaikat (22) gelang jantung anjal malaikat (23)
 19. Ia tetap untuk meletakkan pada tali, yang mana kita meregangkan tali getah hijau terakhir pada kedua-dua tiang, meletakkan pada tali. Keluarkan hujung ini dan tarik jalur getah hijau di hujung yang lain. Kami menyambungkan mereka dengan pengikat dan mengeluarkannya dari mesin.
 20. gelang jantung anjal malaikat (24) gelang jantung anjal malaikat (25)
  gelang jantung anjal malaikat (26) gelang jantung anjal malaikat (27)
 21. Gelang kami gelang getah, yang dipanggil “jantung malaikat,” sudah siap!
 22. gelang jantung anjal malaikat (28)

Seperti yang anda boleh lihat, menenun begitu mudah bahawa walaupun seorang kanak-kanak pasti dapat menanggulanginya. Perkara utama adalah untuk menunjukkan perhatian, terutamanya pada mulanya, agar tidak menjadi keliru dan tidak terbantut. Tetapi seperti gelang anda boleh menggembirakan kawan-kawan anda dengan memberi mereka hadiah, atau membiarkannya untuk diri sendiri.

Anda boleh menenun beberapa “hati malaikat” warna yang berbeza dan menggabungkan mereka dengan pakaian yang berbeza. Apabila anda menguasai teknik ini, anda boleh bergerak untuk meneroka pilihan lain menganyam gelang – cuba gelang tenunan “Hollywood”, “Dragon Scales”, “asterisk” atau “ekor ikan”. Ini aksesori fesyen tidak akan pergi tanpa disedari, terutama kerana sekarang adalah puncak sebenar populariti jenis jahit-menjahit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 27 =