Posted on

penggiling tanah untuk motoblock

Jika anda mempunyai kawasan yang besar, sangat sukar untuk bekerja secara manual di atasnya. Sesetengah petani trak membuat keputusan untuk menyewa pekerja, dan beberapa - untuk mendapatkan "peranti" yang sangat berguna - motoblock. Ini adalah unit satu peringkat yang membolehkan anda melakukan hampir semua kerja lapangan. Sudah tentu, dengan syarat terdapat lampiran dan lampiran yang diperlukan. Salah satu yang paling penting - penggaul untuk blok motor.

Apakah alur untuk motoblock?

Motoblock biasa dilengkapi dengan dua roda, yang terdiri daripada tayar, tayar dan bingkai. Dengan roda sedemikian ia sangat mudah untuk bergerak ke ladang atau taman sayur-sayuran di jalan aspal. Tetapi jika mereka tidak ada, pengangkutan blok motor atau beban di atasnya boleh menjadi masalah.

Anda boleh menyelesaikannya jika anda mendapat lint mortar. Jadi dipanggil roda logam, dilengkapi dengan pancang. Mereka seperti poddevayutsya di tanah dan menyediakan cengkaman tanah dan motoblock. Ini membolehkan pergerakan jalan yang tidak berturap, yang begitu banyak di kawasan luar bandar, dan tanah normal tanah obrabatyvanii. Dengan bantuan pengapit, lebih mudah untuk memindahkan blok motor ke gunung jika beban itu tersedia. Di samping itu, lampiran dalam bentuk logam cuping untuk lebih merawat tanah sebelum menanam industri pertanian yang berbeza.

Dengan cara ini, mudah dalam peranti reka bentuk boleh meningkatkan jisim unit, dengan itu meningkatkan kestabilannya, yang penting apabila menggunakan pelbagai lampiran tambahan.

Jenis pengapit untuk motoblock

Hari ini dijual anda boleh menemui beberapa jenis peranti untuk meningkatkan cengkaman blok motor. Dalam kes pertama kita bercakap mengenai penggantian lengkap roda biasa pada logam dengan pancang. Ia dipasang dan dipasang pada paksi blok motor melalui pengikat khas dengan lubang.
Dalam kes kedua, tidak perlu mengeluarkan roda. Lugs tersebut diwakili sebagai lampiran logam dengan paku yang sama pada tepi luar roda kembung.

Bagaimana untuk memilih penghalang untuk motoblock?

Kriteria utama, yang harus berorientasi sebelum membeli, adalah saiz lugs untuk blok motor. Pemuat yang dipilih dengan betul semasa pemasangan tidak menyentuh badan. Pilihan harus berdasarkan kelas motoblock. Sebagai contoh, untuk kelas berat yang berat mencecah melebihi 200 kg, diameter Grouser dipilih kira-kira 70 cm. Tillers kelas menengah dengan berat 80 kg dan lebih tinggi adalah disyorkan peranti diameter kira-kira 30-40 cm. Agregat ringan memerlukan gruzozatsepy dengan data yang sama.

Di samping itu, dalam pertimbangan juga perlu mengambil model motoblock. Sebagai contoh, jika kita bercakap mengenai apa cuping lebih baik untuk motoblock "Neva", pilihan terbaik dalam kes ini -. "The Mole" model dengan diameter 34 cm dan lebar trek 11 cm memerlukan diameter Grouser 28 cm dan lebar 9 cm " Kegemaran "- diameter 70 cm dan lebar 10 cm.

Di samping itu, apabila memilih, mengambil kira jenis liputan lug tersebut. Ini boleh menjadi paku-paku biasa dalam bentuk dikimpal ke pangkal tulangan. Selalunya terdapat pemukul berbentuk tembakan,

apa alur yang lebih baik untuk blok motor neva
di mana bahagian gandingan dibuat dalam bentuk sudut. Pilihan kedua dianggap paling berkesan.

Di samping itu, merancang untuk pembelian cuping unit, yang membantu dengan cepat dan tepat melaksanakan kerja hortikultur dan padang, mempertimbangkan keperluan untuk membeli menambah Firefox. Ini adalah ejen penimbang bagi traktor blok motor. Mereka perlu untuk unit bermotor ringan, yang mungkin tidak cukup untuk cengkaman biasa di atas tanah. Agen pemberat adalah bekas logam yang dipenuhi dengan pasir, batu atau tanah, dan ditetapkan ke roda atau cleats motor petani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2