Posted on

Hari Kemerdekaan Rusia

Apakah tarikh Hari Kemerdekaan Rusia, dan apakah sebabnya tarikh penting ini?

Hari Kemerdekaan Rusia disambut pada 12 Jun. Dua varian nama – Hari penerimaan Deklarasi mengenai kedaulatan negara Rusia dan sebaliknya – Hari Rusia wujud sehingga tahun 2002. Untuk memahami di mana cuti kebangsaan penting ini datang, kami akan terjun ke dalam sejarah dan kami akan menghabiskan dua puluh tahun lagi dalam tahun-tahun sembilan puluhan yang teruk.

Pengisytiharan Kemerdekaan Rusia

12 Jun 1994 Presiden Rusia pertama perintah Boris Yeltsin telah memberikan hari ini maksud negeri khas, ia memanggil Hari Pengisytiharan Negeri Kedaulatan Rusia, yang telah ditandatangani empat tahun lebih awal pada Kongres baru-baru Perwakilan Rakyat apabila satu demi satu republik Kesatuan Soviet menjadi bebas. Dan hari dan tahun yang sama Rusia menemui presiden pertamanya.

Kejatuhan negara besar dilihat oleh orang dengan cara yang berbeza. Kebanyakan penduduk berada dalam kekeliruan dan kebingungan. Rakyat tidak faham apa yang akan berlaku seterusnya, apa yang perlu dilakukan? Mereka masih memandang dan mengharapkan sesuatu. Oleh itu, dalam kemudian ketidakpastian, kekosongan dan huru-hara, yang kekal seluruh negeri di bekas Kesatuan Soviet Sosialis Republik, percubaan untuk mencipta yang baru, tetapi jika itu juga utama, negara cuti rupa, untuk mengatakan sekurang-kurangnya, boleh dipersoalkan, dan canggung. Latter-hari rakyat Rusia bercakap semua aktiviti yang dijalankan oleh kerajaan baru dan pengumuman yang berbeza. Kebanyakan Rusia percaya bahawa ia hanya satu lagi hari cuti apabila anda boleh pergi ke luar bandar untuk berkelah atau untuk bekerja di negara ini.

tidak mengambil kira itu bagi cuti umum, salah faham yang lengkap dan ketaksedaran kepentingan tarikh ditolak pada tahun 1998 oleh Boris Yeltsin, Persekutuan Presiden Rusia untuk cuba untuk mempromosikan dan menyebarkan kepentingan tarikh yang bermakna, yang menawarkan selepas ini dipanggil hari 12 Jun Hari Rusia. Tetapi status rasmi Hari Rusia adalah 1 Februari 2002, sebaik sahaja memperoleh Kod Buruh baru.

Perisytiharan Kemerdekaan Rusia

Ada yang mengelirukan Hari Kemerdekaan Rusia dan 4 November – Hari Kemuliaan Ketenteraan. November 4, 1612 Moscow telah dibebaskan dari penceroboh Poland tentera yang terdiri secara eksklusif daripada tentera upahan Jerman. Yang sukar bagi Rusia setahun dan sehari-Rusia tentera Zemstvo bawah pimpinan Minin dan Pozharsky shooed tentera upahan dari ibu negara, mempunyai dengan beliau dalam senarai kereta api dengan ikon terkenal Kazan Ibu Tuhan, yang, kononnya, dan membantu kemenangan. Ini hanya spekulasi, tetapi hakikatnya – campur tangan kuasa yang lebih tinggi atau tidak, kemenangan itu dimenangi oleh tentera Rusia. Tetapi kira-kira apa-apa perisytiharan kemerdekaan bukan soalan – Rusia dan sebagainya adalah negeri benar-benar percuma. percutian kemerdekaan RusiaDan Hari kemuliaan ketenteraan ini tarikh yang penting telah dipanggil pada tahun 2005. Juga, mengingat tarikh bersejarah penting, pada hari keempat hari Ikon Kazan of Mother of God dirayakan. Berikut adalah pengertian singkat ke dalam cerita.

Hari Kemerdekaan Rusia

Bagaimanakah meraikan Hari Kemerdekaan Rusia? Sebagai permulaan, pada hari ini, Presiden Persekutuan Rusia, atas dasar adat sudah ada, memberi penghargaan kepada warga negara negara dengan Hadiah Negeri pada tahun sebelumnya. Majlis perayaan diteruskan dengan resepsi di Cathedral Square. Dan pada petang di Red Square orang sedang berkumpul, menunggu konsert perayaan, di mana artis terkenal melakukan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 50