Posted on

Hari Malaikat Irina

Nama Irina berasal dari nama dewi Yunani kehidupan damai Eiren dan diterjemahkan sebagai "damai", "damai".

Penerangan ringkas

Wanita dengan nama ini bebas daripada usia awal. Mereka bijak, tegas, munasabah. Mereka boleh menjadi sinis, daripada mereka boleh menolak orang pergi. Irina begitu mudah bahawa dia tidak cuba menyembunyikan sikap negatifnya terhadap sesiapa sahaja, yang membenarkan kenyataan tajam dan beracun dalam alamat seseorang, boleh menjadi agresif. Kadang-kadang ia mungkin kelihatan bahawa Irina sejuk dan membantah, tetapi pada hakikatnya dia adalah seorang yang lemah dan halus. Dia menjadi kawan yang boleh dipercayai dan setia, selalu gembira untuk membuat kenalan baru, mudah dilekatkan pada orang. Lebih seperti masyarakat lelaki berbanding wanita. Syarikat itu bersikap santai, dengan usia, tidak kehilangan daya tarikannya.

Irina sangat malu dan mahu menyukai lelaki. Suaminya mesti sentiasa menekankan sikapnya terhadapnya, mengagumi dan memanjakan diri, atau pengkhianatan yang agak mungkin. Tetapi pada masa yang sama Irina menghargai perkahwinan dan kestabilan di dalamnya, jadi dia akan cuba menghalang perceraian, selain dia seorang ibu penyayang, dia bersiap-siap. Dia menyokong suaminya dalam usaha beliau dan membantunya dalam kerjayanya, kecemburuannya yang luar biasa.

Dia bekerja dengan serius, dengan tanggungjawab. Biasanya dalam akaun yang baik dengan pengurus, dia dihormati oleh rakan-rakannya. Fikiran, kebijaksanaan dalam komunikasi, keupayaan diplomasi membantu untuk membuat kerjaya yang baik di banyak industri. Pemilik nama ini sangat prihatin terhadap kesejahteraan bahan, tetapi mereka tidak cenderung untuk pengembaraan dan aktiviti berisiko. Malangnya, kadangkala kemalasan mengambil alih mereka.

Tarikh Hari Malaikat

Kadang-kadang ia tersilap percaya bahawa hari jadi dan hari nama adalah hari yang sama. Sudah tentu, dalam beberapa kes kedua-dua peristiwa bertepatan, tetapi paling sering mereka ditandakan pada hari-hari yang berbeza.

Nama hari atau hari malaikat adalah hari di mana ingatan seorang kudus dengan nama yang sama, yang menjadi penaung syurga, dihormati. Secara tradisional ia dipercayai bahawa peristiwa penting itu sepatutnya bertepatan dengan tarikh seseorang dibaptiskan. Tetapi jika Irina tidak tahu nombor yang tepat, ketika dia menerima upacara pembaptisan, maka masih ada jalan keluar dari situasi ini. Ia perlu dilihat di dalam kalendar gereja, hari itu Irina dan memilih tarikh yang akan berlaku selepas hari lahir. Walau bagaimanapun, nombor yang tinggal tidak akan mempunyai nilai ini dan dianggap sebagai "kecil" nama-hari.

Tidak seperti hari jadi, hari jadi untuk Irina harus menjadi percutian rohani. Oleh itu, jika terdapat hasrat untuk menandakannya, maka seseorang itu harus menahan diri dari perayaan-perayaan yang mewah dan perayaan yang kuat. Ini adalah kesempatan untuk berkomunikasi dalam suasana yang santai dengan orang sayang, pergi ke kuil, mencerminkan kesendirian, menghormati pertahanan anda. Sekiranya acara tersebut jatuh pada masa Kasta, maka sambutan lebih baik untuk dibawa pada hujung minggu yang akan datang dan perlu diingat tentang makanan segera.

Untuk hari malaikat Irina terdapat beberapa tarikh yang mungkin sepanjang tahun:

  • 29 April sebagai penghormatan kepada martir Irina;
  • Hari Malaikat Irina1

  • 18 Mei yang menghormati Martir Besar Irina;
  • 26 Mei adalah hari mengenang isteri George Confessor, Irina yang benar;
  • Pada 10 Ogos, Monik Irina dari Cappadocia disembah;
  • 17 Ogos - menghormati kenangan martir Irina;
  • 22 Ogos untuk menghormati ratu setia Irina;
  • 1 Oktober - ingat martir Irina.

Salah satu daripada tarikh ini akan menjadi hari malaikat bagi wanita yang bernama Irina, dan kudus akan menjadi pelindung seumur hidup. Dia akan membantu dalam semua perkara yang dimulakan dengan niat baik dan dengan hati yang murni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 59 =