Posted on

Hari malaikat Nikita

Nikita adalah nama Yunani purba, yang dalam terjemahan bermaksud "pemenang".

Penerangan ringkas

Lelaki dengan nama ini biasanya berpikiran tunggal dan berterusan, walaupun agak mementingkan diri sendiri. Mereka tidak tahu bagaimana dan tidak mahu menyesuaikan diri, tidak suka bekerja dalam satu pasukan, lebih mudah bagi mereka bertindak sendiri. Tetapi pada masa yang sama mereka bersikap sosial dan boleh menjadi jiwa dari mana-mana syarikat, menarik, menarik, seperti wanita. Mereka dapat berjaya dan lebih kerap mereka mempunyai bakat di mana-mana bidang. Mereka berkahwin sekali, sangat rapat dengan anak-anak mereka dan menjadi bapa yang baik, anak-anak yang indah.

Tarikh hari malaikat Nikita

Pada pembaptisan setiap orang diberi nama seorang kudus yang menjadi pengantara surgawi untuk kehidupan, dan hari ritual itu dipanggil hari nama.

Tetapi ia berlaku bahawa seseorang tidak tahu apabila dia dibaptiskan. Untuk mengetahui berapa hari hari nama untuk Nikita, anda perlu mengambil kalendar gereja. Semua nombor yang sepadan dengan orang suci dengan nama itu ditandakan di dalamnya. Ia perlu melihat tarikh terdekat selepas hari lahir, apabila mereka menghormati Saint Nikita, ini akan menjadi hari malaikat. Adalah dipercayai bahawa penaung membantu wad dalam semua usaha yang baik dan bersukacita pada setiap kejayaan.

Untuk merayakan percutian ini harus tanpa keseronokan yang bising dan pesta berlimpah dengan roh, oleh tradisi seseorang dapat mengunjungi kuil untuk menghormati penaungnya. Jika dia jatuh ke jawatan, maka jadual itu sepatutnya sesuai. Jika semasa Great Lent pesta itu jatuh pada hari kerja, ia dipindahkan ke hujung minggu terdekat. Kawan dan saudara-mara boleh menyediakan hadiah kecil.

Nama Nikita atau hari malaikat boleh jatuh pada salah satu tarikh berikut:

  • 13 Februari;
  • 4 Mac;
  • 2, 16, 17 April;
  • 13, 17, 27 Mei;
  • 2, 5, 10, 30 Jun;
  • 4, 7 Julai;
  • 22, 28 September;
  • 30 Disember.

Hari malaikat itu dirayakan hanya sekali setahun, dan tarikh yang tinggal akan menjadi parti ulang tahun "kecil" Nikita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 + = 53