Posted on

Rumah naik kuning dan daun jatuh

Selalunya kita membeli atau menerima tumbuhan yang sihat, yang kelihatan dalam, tetapi selepas beberapa saat permulaan masalah: bunga kering, daun menjadi kuning dan mula jatuh. Dalam apa yang boleh menjadi sebab? Mari tahu!

Rumah bangsal daun – apa yang perlu saya lakukan?

Pertama sekali, adalah perlu untuk memahami sebab-sebab yang mungkin mengapa rumah meningkat menjadi kuning, daun kering dan jatuh:

  1. Substrat yang terlalu banyak boleh menyebabkan rumah meningkat sehingga membuang daun. Pada musim panas di musim panas, dia memerlukan banyak air yang banyak, dan baginya anda tidak boleh menggunakan air sejuk. Tonton bagaimana perasaan bilik anda di tingkap.
  2. Sengatan matahari pada musim panas atau, sebaliknya, lokasi di tingkap musim sejuk sejuk juga penuh dengan menjatuhkan dedaunan.
  3. Jika dipersalahkan untuk semua draf, maka tumbuhan akan membuang daun, tanpa menunggu mereka berubah menjadi kuning. Dalam kes ini, disyorkan untuk segera mengeluarkan sebab.
  4. Masalah dengan daun boleh terjadi dalam keadaan di mana mawar selalu diberi makan dengan dos baja yang berlebihan. Dalam kes ini, jangan hanya menyuburkan bunga itu seketika.
  5. Kilang itu boleh bertukar menjadi kuning dan kering disebabkan ketidakseimbangan bateri:
  • Kekurangan nitrogen (daun menjadi hijau pucat, dan kemudian kuning, bermula dari urat tengah);
  • kekurangan kalium (bintik kuning muncul pada dedaunan);
  • kekurangan zat besi – penyakit yang dikenali sebagai chlorosis (yellowness muncul dari tepi dan di antara urat daun, maka daun menjadi putih dan jatuh).

Di sini tugas anda – untuk mengenali elemen mana yang hilang bilik haiwan kesayangan anda, dan “merawat” mawar dengan ubat yang sesuai. Sekiranya tumbuhan itu tumbuh dengan mendadak dan pada masa yang sama mula berubah menjadi kuning, ia mungkin tidak cukup nutrien. Selepas pudar mawar, anda boleh memindahkannya ke tanah yang segar, dan dua minggu kemudian, makan dengan baja kompleks sejagat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 40