Posted on

Jeli petroleum untuk kucing

Seperti yang anda tahu, kucing – ia adalah haiwan yang sangat bersih, atas sebab ini sangat, mereka semua masa yang cuba untuk menjilat sendiri, untuk berus rambut, membersihkan lapisan bawah yang tidak diingini dan buang yang tidak menyenangkan zapahov.No Malangnya, tindakan itu boleh mengganggu proses pencernaan, kerana ada yang hebat kemungkinan bahawa kot akan memasuki perut. Ini boleh menyebabkan mual di haiwan kesayangan. Dalam kes yang paling teruk, ketulan bulu, mengganggu pencernaan dan boleh menyebabkan sembelit.

Jika kucing mempunyai sembelit

Apabila kucing itu sihat, ususnya dikosongkan 1-2 kali sehari. Oleh itu, fenomena seperti sembelit, pemilik akan menentukan tanpa kesukaran. Dalam situasi yang tidak menyenangkan, jisim dehidrasi terkumpul di dalam usus besar, yang kekal di dalamnya tanpa dibuang ke luar, dengan itu meracuni organisme haiwan. Ini memerlukan mengganggu kerja buah pinggang, hati, tekanan pada jantung, masalah kulit dan rambut.
Agar tidak membawa kepada masalah itu, untuk memerangi sembelit pada kucing menggunakan penyediaan vaseline maslo.Etot mempunyai tindakan julap ketara, ia tidak diserap dan melincirkan dinding usus akibat, najis dan lembut masing-masing dikeluarkan.

Jeli petroleum untuk kucing

Ubat ini berfungsi sebagai julap ringan, secara luaran ia adalah cecair berminyak yang tidak berwarna, tidak mempunyai rasa dan bau, digunakan di dalamnya. minyak Vaseline untuk kucing, kerana sifat-sifat fizikal dan kimia, mempunyai kesan laksatif ringan tanpa sensasi pedih di zhivotnogo.Ego boleh dibeli di farmasi biasa.

Penggunaan jeli petroleum untuk kucing

Adalah lebih baik untuk mengira jumlah ubat terus ke doktor haiwan kerana dia mempunyai pengetahuan yang diperlukan dan boleh menentukan dos yang sesuai yang akan sesuai dengan berat dan umur haiwan kesayangan anda. Jika doktor haiwan masih tidak dapat berunding, anda boleh menyelesaikan tugas ini sendiri. Ia perlu pada masa yang sama untuk mengetahui berapa banyak untuk memberi minyak vaseline kucing. Sebagai peraturan, 1 kilogram berat haiwan adalah 1 kiub ubat. Jadi, sebagai contoh, jika kucing beratnya lima kilogram, maka ia perlu memohon 5 kiub minyak, iaitu. 5 ml, jika 7 kilogram – 7 ml (atau 7 kiub), dan sebagainya.

Jika dos ini menyebabkan kebimbangan terhadap kesihatan haiwan kesayangan, lebih baik terlebih dahulu memberi jeli petroleum kucing dalam kuantiti kurang, dengan teliti menonton hasilnya. Ini bermakna, dalam mana-mana keadaan, tidak mampu merosakkan badan terutamanya, kerana ia hanya mempunyai tindakan tempatan.

Bagaimana untuk memberi jeli petroleum kepada kucing?

Ia adalah yang terbaik untuk melakukannya pada perut kosong, pada waktu pagi. Tatacara kemahiran khusus dari anda tidak memerlukan, tetapi tidak mungkin seperti hewan peliharaan. Minyak Vaseline untuk cat1Anda perlu mendail dos tunggal dalam picagari, ia adalah, seperti yang telah kita berkata, kira-kira lima blok, untuk melepaskan alat penyuntik daripada jarum. Kemudian, letakkan kucing di atas lututnya dengan punggungnya, supaya dia tidak dapat mundur. Mengambil tangan oleh kolar dan tarik sedikit ke bawah (pada ketika ini kucing menimbulkan kepalanya dan membuka mulut-Nya), maka berhati-hati tuangkan kucing harus menjadi minyak. Dalam kes ini, anda perlu memastikan bahawa minyak tidak mendapat pada lidah. Sekiranya kucing tidak menghadapi keperluan untuk malam itu, ia patut mengulangi prosedur.

Dengan sembelit besar, anda boleh memberikan enema kepada kucing dengan minyak vaseline. Ia juga perlu mematuhi dos yang ditetapkan. Kesannya tidak akan memaksa dirinya untuk menunggu.

Minyak mineral digunakan bukan sahaja untuk kucing, ini adalah penawar yang besar, bukan sahaja boleh merawat manusia dan haiwan, tetapi juga digunakan dalam pelbagai jenis industri, manakala baki dalam berguna sama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 53