Posted on

kelas perkhidmatan 2t di kereta api

Di banyak forum, penumpang selepas membeli tiket sering bertanya tentang apa yang ditulis dalam lajur "kelas perkhidmatan". Selalunya terdapat tulisan berikut: 1C, 2E, 1YO, 2T dan lain-lain.

Apakah maksud kelas perkhidmatan 2T?

Dalam usaha untuk meningkatkan perkhidmatan yang disediakan dan kualiti penjagaan dalam kereta api jarak jauh di Persekutuan Rusia, satu sistem klasifikasi kereta mewah. Pengelasan ini telah diperkenalkan dengan Peraturan JSC "Keretapi Rusia" dari nombor 2008/03/20 537r (ed. Of 2010/02/17) "Pada klasifikasi kereta penumpang meningkat keselesaan dan keperluan untuk menyediakan perkhidmatan yang dibayar kepada penumpang dalam kereta mewah".

Mengikut klasifikasi kelas kereta 2T ini adalah sebuah kereta dengan empat tempat duduk individu. Dalam erti kata lain, ia dipanggil asas. Makanan dan linen dimasukkan dalam senarai perkhidmatan yang disediakan dalam gerabak kelas 2T.

Catering di wagon kategori perkhidmatan 2T

Penumpang di kereta kelas 2T disediakan dua kali sehari: panas dan sejuk. Pelbagai makanan panas termasuk sekurang-kurangnya 3 hidangan. Hidangan panas ditawarkan dari menu yang ditawarkan oleh kereta makan. Panduan ini boleh membuat pesanan makanan, kupon, yang penumpang menerima ketika mereka menaiki kereta. Harus diingat bahawa hidangan boleh dipesan dengan penghantaran dalam ruang, yang merupakan kelebihan yang tidak diragukan.

Di seluruh laluan ditawarkan kepada penumpang mineralnaya- 0.5 liter air, teh panas (hitam atau hijau «Lipton Viking»), kopi larut hitam, coklat panas, gula, krim, sos lemon. Semua ini dikeluarkan atas permintaan pengembara dan dimasukkan dalam harga tiket tambang.

Yang pelbagai makanan sejuk termasuk yogurt atau tenusu lain-lain produk, keju, sosej, coklat. Perubahan sentiasa dibuat ke senarai ini.

Makanan disediakan dalam kotak makan tengah hari yang kompak, kit juga termasuk peralatan dan serbet pakai buang.

Perkhidmatan dalam kereta kelas perkhidmatan korporat 2T

Setiap penumpang juga ditawarkan satu set terbitan berkala, yang dibungkus secara hermetikal. Dalam setiap petak terdapat monitor LCD, yang menyiarkan filem-filem artistik atau dokumentari. Fon kepala disediakan atas permintaan penumpang, kit termasuk pad telinga boleh guna.

Linen kit berkualiti tinggi juga termasuk set berkembang bekalan sanitasi: kain lap pakai buang dan basah, cukur pakai buang, sikat, berus gigi dan ubat gigi, pad kapas dan kayu, selipar pakai buang, tisu basah dan kasut tanduk.

Untuk mengecas peranti mudah alih di setiap petak terdapat soket dengan voltan 220 V, yang boleh digunakan pada bila-bila masa sepanjang hari. kelas kereta 2t
Semua kereta 2T mempunyai penghawa dingin.

Dalam pembentukan kos perjalanan dalam kelas 2T kereta terpakai "harga dinamik", menurut mana harga tiket akan meningkat dengan pertumbuhan dalam permintaan dan mengurangkan jumlah kerusi kosong. Perubahan harga mungkin jika pasaran ini akan menawarkan tarif yang lebih rendah. Penjualan Perkhidmatan bertaraf tiket kereta api 2T boleh dijalankan sebelum keberangkatan kereta api.

Perjalanan di kereta 2T sudah pasti sangat mudah. Anda berasa hampir di rumah, dan ini penting. Ia amat penting untuk berasa selesa ketika menempuh jarak jauh. Inilah sebabnya untuk mengira kereta kelas 2T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =