Posted on

Kertas dinding hitam dan putih di kawasan pedalaman - kemuncak bergaya dalaman moden

Gunakan kertas dinding hitam dan putih di rumah anda - penyelesaian yang luar biasa. Kemasan dalam warna yang berbeza sangat harmoni dengan gaya moden, aksesori dan barangan perabot. Oleh itu, pereka dalam beberapa tahun kebelakangan ini sering menggunakan kombinasi yang berani ini.

Reka bentuk kertas dinding hitam putih

Kombinasi klasik warna hitam dan putih kini aktif digunakan dalam reka bentuk moden. Mereka sempurna melengkapi antara satu sama lain, jangan biarkan bilik itu berubah menjadi wad hospital atau penjara bawah tanah gelap. Kertas dinding monokrom hitam dan putih yang digunakan untuk dinding harus berhati-hati, mencari gabungan yang tepat dan cuba mengimbangi latar belakang, corak lukisan dan butiran, aksen di pedalaman. Pilihan pelapis yang bergaya adalah besar - dari monokrom dipolitori dengan geometri yang ketat atau warna yang indah, corak avant-garde, seni bina.

Kertas dinding putih dengan corak hitam

Kertas dinding putih yang elegan dengan corak hitam untuk dinding - pilihan mereka yang suka penghalusan. Lukisan sedemikian sesuai untuk kawasan kecil, kerana dominasi nada cahaya dapat mengembangkan ruang secara visual. Lebih besar corak hitam, lebih dekat dengan bilik. Pelbagai perhiasan adalah mengagumkan - ia damask, vignettes, medali, monogram, perhiasan bunga, geometri. Pilihan reka bentuk:

 1. Menariknya, lapisan putih dengan corak hitam kelihatan pada bahagian kecil atau jalur dinding.
 2. Dengan bantuan mereka, bilik boleh dibahagikan secara mendatar. Kemudian bahagian bawah permukaan dihiasi dengan kanvas dengan dominasi hitam, dan atas - sebaliknya, dengan corak gelap pada latar belakang putih.
 3. Penyelesaian asal adalah kombinasi monokrom dan lapisan berlapis. Ia boleh menjadi kain hitam atau putih sebagai latar belakang dan perhiasan.

kertas dinding putih dengan corak hitam

Wallpaper putih dengan bunga hitam

Kertas dinding hitam dan putih yang popular dengan bunga, yang dikuasai oleh latar belakang cahaya. Kain dengan bunga mawar, peonies, tumbuhan menenun, daun kelihatan bergaya, hiasan ini kelihatan bergaya dan lembut. Motif bunga untuk menghiasi reka bentuk klasik atau bilik Art Nouveau adalah sesuai. Kertas dinding putih dengan corak hitam dalam bunga kecil tidak akan menjadi bahagian utama hiasan, mereka kelihatan neutral. Tetapi gambaran yang besar boleh menjadi tumpuan dari bilik. Selalunya, ia digunakan untuk menghiasi hanya satu dinding paparan, permukaan lain memainkan peranan latar belakang.

kertas dinding putih dengan bunga hitam

Wallpaper hitam dengan tulisan putih

Kertas hitam hitam yang mewah dengan tulisan putih lebih baik memohon bilik yang luas dan bercahaya. Mereka boleh ditampal di satu dinding atau pada sekeping tertentu, membahagikan permukaan secara mendatar. Terdapat banyak variasi kanvas seperti itu - prasasti jenis kaligrafi atau dicetak dari pelbagai saiz, digayakan untuk grafiti, huruf individu, angka, kata dalam bahasa asing, kliping akhbar. Sebuah kertas dinding hitam-putih dengan teks untuk berteknologi tinggi, moden, loteng, art deco, dan shebbie-chic sesuai. Mereka popular di kalangan orang muda, orang kreatif, yang berkaitan dengan bilik tidur remaja.

kertas dinding hitam dengan tulisan putih

Dinding 3d hitam dan putih

Wallpaper 3d hitam dan putih yang bergaya mewujudkan kesan lukisan tiga dimensi. Apabila anda melihat mereka, nampaknya gambar itu tidak terhad kepada pesawat dinding, tetapi melampauinya. Kertas dinding hitam dan putih yang cantik dengan corak 3d mempunyai banyak jenis. Ia boleh digunakan sebagai bahagian yang berasingan dari pedalaman di seluruh dinding, sisi bersebelahan atau sebahagian daripadanya. Jenis kain 3d:

 1. Grafik - mewakili angka geometri yang besar, spiral, gelombang, abstraksi, corak etnik, tema kosmik. Kain secara visual menolak sempadan bilik.
 2. kertas dinding 3d hitam dan putih

 3. Pemandangan panoramik - adalah kertas dinding dengan kesan kehadiran, tema mana-mana: bandar, landskap, alam semula jadi, dari filem. Apabila anda melihat mereka, anda dapat merasakan bahawa ia bernilai mengambil satu langkah - dan anda boleh menjadi kenyataan sejajar.
 4. 3d kertas dinding hitam dan putih

Wallpaper dalam jalur hitam dan putih

Kertas dinding berjalur dalam gaya hitam dan putih memberikan kecerahan reka bentuk dan dinamisme. Dengan bantuan garis, anda boleh mengubah bentuk dan saiz bilik secara visual. Jalur menegak membuat siling secara visual lebih tinggi, mendatar - mereka menolak dinding selain. Garis pepenjuru, terutamanya gabungan mereka dalam arah yang berbeza, akan membantu menghasilkan kesan optik yang menarik di permukaan.

Untuk mencipta bahagian dalaman yang sama warna hitam dan putih, kami menggunakan kain dengan jalur lebar yang sama. Tetapi saiz garisan boleh berbeza-beza - maka di dalam bilik anda boleh membuat dominasi satu nada ke arah yang lain. Dinding dengan jalur geometri yang jelas sangat sesuai untuk gaya moden dan minimalis. Garis yang dibentuk oleh corak hiasan kecil sesuai untuk pedalaman vintaj.

kertas dinding dalam jalur hitam dan putih

Wallpaper - bandar hitam dan putih

Wallpaper bandar "Kota" hitam dan putih untuk dinding - trend fesyen dalam reka bentuk moden. Gambar-gambar yang dibentangkan pada mereka menolak sempadan ruang, kanvas-kanvas tersebut tidak mencolok dan menarik, mereka membuat pedalaman yang tenang. Mereka mewakili imej bandar-bandar paling indah di dunia - Paris, London, New York, Moscow, Venice dalam gaya retro atau dalam tafsiran moden. Kertas dinding hitam dan putih itu menggambarkan pemandangan terkenal: monumen, seni bina, bangunan, jambatan, jalan. Kain membuat rasa kesempurnaan lengkap gambar.

Imej boleh menduduki seluruh permukaan dinding, mewujudkan rasa transparan ilusi kepada realiti lain dan menyelesaikan ketiadaan tumpang tindih. Melihat imej sedemikian, sukar untuk mempercayai bahawa ini hanya kertas dinding. Mungkin reka bentuk dan sebahagian dinding, dalam bentuk gerbang atau apertur, mereka boleh dibatasi oleh cetakan untuk menghasilkan pandangan yang realistik dari tingkap.

kertas dinding hitam putih bandar

Papar dinding hitam dan putih

Untuk kanvas monokrom (terutama dengan gambar besar atau fotoprints) tidak membebankan pedalaman, mereka menggabungkan kertas dinding gamut putih dan hitam antara satu sama lain. Jika anda menggabungkan lapisan monokrom atau berlainan yang berlainan corak, anda akan mendapat reka bentuk yang tidak dapat dilupakan. Anda boleh menggabungkan kanvas dengan cara yang berbeza:

 1. Templat dinding hitam dan putih pada satu dinding terbuka, tiga lagi berfungsi sebagai cahaya, latar belakang yang jarang gelap.
 2. Tutup bahagian bawah semua empat dinding dengan kanvas hitam dan putih, dan bahagian atas - membuat cahaya yang terang.
 3. Untuk menghiasi dinding dalam kereta muzik adalah satu penutup hitam dan putih, yang kedua adalah pepejal. Plot boleh seragam atau lebar yang berbeza untuk menyerlahkan zon dalaman individu.

kertas dinding hitam dan putih

Dinding hitam dan putih di kawasan pedalaman

Wallpaper monokrom hitam dan putih untuk dinding digunakan di pedalaman mana-mana bilik, mereka adalah trend fesyen reka bentuk moden. Adalah penting untuk memilih sampel dengan motif yang bersesuaian, dengan menggabungkan dengan pantas kanvas. Persepsi bilik bergantung pada nada yang berlaku dalam reka bentuk, pola yang digunakan. Warna hitam dan putih sama-sama popular dengan gaya dalaman yang berlainan:

 1. Klasik. Tumbuhan hitam, bunga, vignettes, garis halus pada latar belakang putih.
 2. Minimalisme. Kanvas adalah hitam, putih, tanpa lukisan kontras atau dengan embossing bertekstur.
 3. Neo-Baroque. Corak hitam timbul pada latar belakang perak atau perhiasan satin pada kanvas matt.
 4. Retro. Pakaian dalam jalur atau dibuat di bawah lembaran akhbar.
 5. Ethno. Pakaian yang mensimulasikan kulit zebra, Dalmatians.
 6. Hi tech. Coatings dengan corak geometrik, abstraksi 3d, bandar-bandar.
 7. Moden. Wallpaper 3d, abstraksi, bandar, kanvas dengan motif tumbuhan atau garisan mengalir.
 8. Art deco. Pakaian dengan inskripsi, keratan akhbar, sebuah bandar purba.

Kertas dinding hitam dan putih di ruang tamu

Kertas dinding hitam dan putih bergaya di dalam dewan - keputusan berani, yang akan merasakan kepada mereka yang ingin melihat apartmen pusat di rumah yang bergaya dan luar biasa. Pada pendaftaran ada peraturan: ruang tamu yang lebih luas, warna yang lebih gelap dapat berlaku di sampul, dan sebaliknya - di dalam sebuah ruangan yang kecil dinding harus ringan. Dewan ini menggunakan kemasan yang berbeza:

 1. Selalunya digunakan corak klasik - monograms, vignettes, damask, mereka ditugaskan satu dinding.
 2. kertas dinding hitam dan putih di ruang tamu

 3. Aksen kontemporari akan menjadi lukisan dengan imej bandar, ruang, struktur seni bina, mereka juga sesuai untuk menghias seluruh dinding atau sebahagian daripadanya.
 4. wallpaper putih dan putih 3d di ruang tamu

 5. Kain dengan garis lurus tegak lurus menaikkan siling.
 6. kertas dinding bergaris hitam dan putih di ruang tamu

Kertas dinding hitam dan putih di dapur

Untuk bilik seperti dapur, reka bentuk monokrom memerlukan perhatian khusus. Lebih baik menggunakan kertas dinding bukan tenunan hitam dan putih - mereka adalah yang paling padat dan kalis air. Skim warna semacam ini harus harmoni dengan perabot, lantai dan siling. Yang ditetapkan dalam dapur monokrom perlu mempunyai reka bentuk minimalis, penamat hiasan kecil, lebih baik fasadnya berkilat atau mempunyai cermin, sisipan kaca. Kain dengan motif bunga atau bandar sangat sesuai untuk dinding menghias.

Untuk bilik-bilik yang sempit, canvass hitam harus dilekatkan di sepanjang dinding pendek, dan putih atau kertas dinding - sepanjang masa yang panjang, sehingga anda dapat membetulkan bentuk bilik secara visual, menjadikannya lebih luas. Ke bahagian dalam liputan monokrom dapur tidak kelihatan membosankan, dalam reka bentuk anda boleh menambah butiran terang - candelier, warna coklat yang berair, meja kaca akan kelihatan baik.

kertas dinding hitam dan putih di dapur

Kertas dinding hitam dan putih di dalam bilik tidur

Selalunya, pereka menggunakan kertas dinding hitam dan putih di dalam bilik tidur, dengan pilihan perkadaran yang kompeten, corak dan gaya, anda boleh mendapatkan ruang dalaman yang tenang. Peraturan utama pendaftaran - tidak meliputi bilik dengan kanvas dengan jumlah yang sama nada, anda harus memberi keutamaan kepada satu warna. Di dalam bilik kecil, linen ringan dengan cetakan gelap yang indah adalah sesuai. Di bilik yang luas adalah latar belakang hitam yang sesuai dengan corak putih dimensi, maka lebih perhatian harus diberikan kepada pencahayaan bilik tidur.

Kini adalah penting untuk memberi tumpuan kepada dinding di atas katil. Apabila memilih penutup monokrom di dalam bilik rekreasi, anda boleh memberi perhatian kepada pilihan berikut:

 1. Kertas dinding vinil dengan perhiasan bunga hitam putih dalam gaya 50-an, corak damask atau renda nipis, mereka mempunyai kelegaan yang indah.
 2. Corak geometri kecil, gunakan plot yang lebih baik.
 3. Wallpaper foto dengan bandar tema, sebagai contoh, Paris, akan membantu membawa nota cinta.

wallpapers hitam dan putih di dalam bilik tidur

Kertas dinding hitam dan putih di lorong

Wayang monokrom hitam dan putih di apartmen boleh digunakan bukan sahaja di ruang tamu, tetapi juga di koridor. Lebih baik menampal kanvas klasik dengan cetakan yang halus, mereka akan membantu untuk menghiasi pedalaman yang tidak mengganggu. Corak yang besar akan menjadikan bilik itu ketat dan diapit. Lukisan hitam pada latar belakang putih mencipta suasana yang nyaman dari ambang yang sangat dan pada masa yang sama membantu bilik itu tidak menjadi suram.

Latar belakang gelap di koridor boleh digunakan, tetapi tertutup dan dengan banyak cahaya. Juga untuk lorong adalah penutup sebenar dengan cetakan akhbar atau seni bina - bandar, tarikan. Relevan di sini adalah landskap retro, gambar monokrom. Tetapi mereka tidak perlu menutup seluruh dinding - lebih baik menghiasi beberapa bahagian atau permukaan kecil.

wallpapers hitam dan putih di lorong

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =