Posted on

pom-pom kertas

Suasana apa-apa percutian bergantung pada hiasan bilik di mana ia diadakan. Nilai memainkan kedua-dua butiran utama pedalaman, dan butiran hiasan. Penghias yang sangat kerap mula menggunakan pompon kertas dengan saiz yang berbeza, contohnya, untuk menghiasi bilik untuk hari jadi. Memandangkan cahaya dan kelantangan mereka, anda boleh membuat pedalaman yang sangat meriah dan luar biasa. Di samping itu, untuk membuat pompoms tidak mengambil banyak masa dan dalam pelan kewangan mereka akan sangat mahal.

Kertas apa yang dilakukan oleh pom-poms?

Untuk membuat pompom anda memerlukan kertas ringan dan nipis. Pompon yang berkesan diperolehi daripada rokok, pembungkusan dan kertas krep, dan pompons yang diperbuat daripada kertas beralur lebih mudah dicapai dari segi pembelian bahan. Yang terakhir ini sangat mudah untuk cuti kerana skema warna berubah-ubah.

Bagaimana untuk membuat pompons dari kertas (opsyen 1)?

Untuk pengeluaran pompon besar, anda boleh mengambil sekeping kertas bergelombang. Semakin luxurantly anda memerlukan pompon, lebih banyak sekeping kertas harus panjang.

Untuk membuat pompom kami perlukan:

 • lembaran pembungkusan halus atau kertas beralun;
 • benang;
 • gunting.
 1. Sekeping kertas lebar yang diperlukan disusun. Ketinggian timbunan adalah laras, bergantung pada pompom yang dikehendaki.
 2. bagaimana membuat pom-poms dari kertas 1 bagaimana membuat pom-poms dari paper2
 3. Kami menyambung akordion yang dihasilkan dengan benang yang kuat di tengah.
 4. bagaimana membuat pom-poms dari paper3

 5. Potong tepi akordion. Anda boleh melakukan ini dengan cara yang berbeza, bergantung kepada kesan yang dikehendaki. Jadi, tepi boleh dibulatkan, tajam atau mengingatkan pada pinggir pompoms dari filamen. Dalam kes ini, kita hanya memotongnya, membentuk rupa trapezoid.
 6. bagaimana membuat pom-poms dari paper4

 7. Tahap terakhir pembuatan pompoms adalah membuka akordion. Raspushiv, seperti yang kita perlukan, kita mendapat hiasan yang mudah tetapi hebat.
bagaimana membuat pom-poms dari kertas5 bagaimana untuk membuat pompons dari kertas6

Pompon kertas hanya boleh dipasang pada perabot, dan anda boleh melampirkan ke siling, supaya ia melayang di udara. Untuk melakukan ini, anda memerlukan garis memancing atau pita, jika anda mahu gunung itu kelihatan. Memperbaiki pita atau garis memancing ke pompon di satu pihak, yang lain kami melekat pada cangkuk khas di Velcro yang tidak meninggalkan jejak. Yang terakhir ini boleh dibeli di mana-mana gedung rumah tangga atau pembinaan.

Kertas pom-poms dengan tangan anda sendiri (pilihan 2)

Untuk pengeluaran pom-poms, penapis kertas untuk kopi boleh digunakan. Pompon adalah kecil. Mereka boleh digunakan bukan sahaja di hiasan bilik, tetapi juga menghias dengan kotak pompon dengan hadiah.

Untuk membuat pompon dari kertas kita perlu:

 • penapis kopi;
 • rambut jepit logam;
 • Satu awl atau mana-mana peranti untuk membuat lubang di dalam kertas;
 • gam panas;
 • benang, garis memancing atau pita.
 1. Penapis untuk kopi ditambah sehingga seperempat bulatan diperolehi. Kami membuat lubang di dalam kertas dan memasukkan stud logam ke dalamnya.
 2. pom-pom kertas dengan tangan mereka sendiri1 pom-pom kertas dengan tangan mereka sendiri2 pom-poms dari kertas dengan tangan mereka sendiri3
 3. Kita rentetan, oleh itu, penapis lain, secara bebas menyesuaikan kemegahan yang diperlukan dari masa depan pompom. Ini akan menjadi separuh masa depan produk.
 4. pom-pom kertas dengan tangan mereka sendiri4 pom-pom kertas dengan tangan sendiri5
 5. Setelah sama melakukan bahagian kedua pompon, gam kedua-dua bahagian dengan bahagian belakang dengan gam panas.
 6. pom-pom kertas dengan tangan sendiri6

 7. Kami melampirkan benang, garis memancing atau pita ke pompon, dengan preliminarily mengukur panjang yang diperlukan oleh kami.
 8. pom-pom kertas dengan tangan mereka sendiri7

  Untuk membuat pompom untuk hadiah, kami berhenti di pentas untuk membuat satu separuh. Memperbaiki penapis supaya mereka tidak jatuh dari jepit rambut, dari bahagian depan pompon kami melekatkan manik. Pompom untuk hadiah itu sudah siap!

  pom-pom kertas dengan tangan mereka sendiri8

  Kelas tuan: pompon yang diperbuat daripada kertas (pilihan 3)

  Untuk pengeluaran pompons kecil dan cerah, anda boleh menggunakan bukan sahaja kertas, tetapi juga tisu basah. Untuk membuat kedua-dua bahan yang luar biasa, anda mesti terlebih dahulu mengerjakannya.

  Jadi, kita perlukan:

  • Lap basah atau kertas pembalut, di mana anda boleh cat;
  • cat, sebaiknya akrilik;
  • berus;
  • gunting;
  • pensil;
  • benang.
  1. Kami mengambil tuala atau kertas, potong bentuk persegi. Kami cat mereka dengan cat akrilik, membuat perceraian terang dari warna yang kami perlukan.
  2. pompon kelas induk yang diperbuat daripada kertas 1 pompon kelas induk yang diperbuat daripada kertas 2
  3. Kertas atau tuala dibiarkan sehingga kering sepenuhnya dan kemudian dipotong menjadi jalur lebar yang betul. Anda juga boleh memotong seluruh jalur dengan teliti, memotongnya di sekeliling perimeter bahan kerja.
  4. pompon kelas induk yang diperbuat daripada kertas 3 pompon kelas induk yang diperbuat daripada kertas 4
  5. Pada kadbod kami melukis templat untuk membuat pompon. Dalam kes ini, diameter sisi luar dibuat sama dengan 4 cm, dan dalaman – 2.5 cm. Kami memotong bentuknya.
  6. pompon kelas induk yang diperbuat daripada kertas 5

  7. Kami mengetatkan jalur pada bentuk pompon atau dengan teliti memasukkan jalur kecil ke dalamnya. Dalam kes pertama, pompon dipotong, memasukkan gunting antara dua bentuk kadbod.
  8. pompon kelas induk diperbuat daripada kertas 6 pompon kelas induk yang diperbuat daripada kertas 7
  9. Kami menyambungkan jalur dengan tepat di tengah, menolak corak kadbod. Kami mengeluarkan mereka dan meluruskan mereka, memberikan mereka bentuk yang betul. Kami memangkas pompom, jika perlu, dan ia sudah siap!
  pompon kelas induk yang diperbuat daripada kertas 8 pompon kelas induk yang diperbuat daripada kertas 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 66