Posted on

Lukisan kaca berwarna

Setuju bahawa kesan tidak dapat dilupakan kekal dari kontemplasi cahaya matahari, terutama jika sinar menembusi kaca berwarna. Pereka moden memusatkan perhatian mereka pada penyelesaian warna pedalaman, mengisi dengan pelbagai karpet, kertas dinding, panel, lukisan dan lampu. Terdapat satu lagi pilihan untuk menyelesaikan isu ini - ia adalah lukisan kaca berwarna.

Kaca berwarna dipanggil komposisi warna yang dibuat, yang dibuat pada kaca. Dan jika sebelum lukisan kaca berwarna dihiasi hanya dengan tingkap dan pintu kuil atau istana golongan bangsawan, hari ini mereka sering dijumpai di pangsapuri biasa. Lukisan-lukisan ini dari gelas berbilang berwarna memberikan bilik nota kejayaan zaman pertengahan dan kemegahan. Pereka menggunakan kaca berwarna bukan sahaja dalam membingkai tingkap dan pintu, kini panel warna juga digunakan dalam partisi dalaman, rak, almari dan unsur-unsur fungsi dalaman yang lain.

Lukisan kaca berwarna di pedalaman

 1. Lukisan kaca berwarna di pintu. Semakin banyak, pintu dalaman dihiasi dengan sisipan kaca berwarna. Untuk kekuatan dan kebolehpercayaan pintu tersebut tidak perlu bimbang, gelas untuk mereka diproses dengan teliti dan dilindungi dengan perlindungan tambahan.
 2. Lukisan kaca berwarna 1 Lukisan kaca berwarna2 Lukisan kaca berwarna 3
 3. Sekatan kaca berwarna. Baru-baru ini, kaedah reka bentuk ini telah menjadi sangat popular. Pemisahan dengan corak kaca berwarna tampak lapang dan mudah, dengan cara lain, seperti dinding kaca apa pun. Fungsi reka bentuk ini hanya untuk membahagikan ruang tersebut, dan tidak untuk menghalangnya, dan tingkap double-sidedness itu berfungsi sebagai hiasan untuk kedua-dua bilik pada masa yang sama.
 4. Lukisan kaca berwarna 4 Angka-Kaca Kaca berwarna5 Angka-Kaca Kaca berwarna6
 5. Idea untuk kaca berwarna pada perabot. Pemandangan yang sangat luar biasa dan indah mempamerkan dengan tingkap kaca berwarna di tepi ruang tamu atau fasad dapur. Unsur yang paling umum dalam reka bentuk dalaman adalah kaca berwarna pada cermin di almari, candelier kaca berwarna, lampu, dll.
 6. Lukisan kaca berwarna 7 Angka-Kaca Kaca-wangi8 Lukisan kaca berwarna 9
 7. Lukisan kaca berwarna pada kaca - hiasan dinding. Lukisan kaca berwarna adalah sesuai di kawasan koridor, dewan, ruang tamu dan bilik makan.
 8. Lukisan kaca berwarna 10 Lukisan kaca berwarna 11 Lukisan kaca berwarna 12
 9. Lukisan dengan cat kaca berwarna dalam struktur bangunan kompleks. Niches, ledges dan gerbang sering digunakan dalam penciptaan kawasan yang berguna di apartmen, pilihan yang luar biasa untuk menghias reka bentuk tersebut adalah penyisipan kaca berwarna kaca.
 10. Lukisan kaca berwarna 14 Lukisan kaca berwarna 15 Lukisan kaca berwarna 13
 11. Lukisan kaca berwarna di siling. Untuk menyelesaikan bahagian atas bilik, siling kaca digantung dengan corak digunakan, mereka hanya tetap menggunakan bingkai logam.
 12. Lukisan kaca berwarna 16 Angka-Kaca Kaca 17 Lukisan kaca berwarna 18

Pemisahan lukisan kaca berwarna mengikut jenis pembuatannya

 1. Lukisan kaca berwarna klasik. Kepingan kaca telus diperbaiki dengan profil logam, mereka melekat bersama. Logam dalam hal ini berfungsi sebagai kerangka dan kontur garis untuk corak.
 2. Tingkap kaca berwarna dicat - ini adalah kaca pepejal, dicat dengan cat telus.
 3. Lukisan Filem - Pada lapisan kaca terpaku filem berwarna-warni, mewujudkan corak.
 4. Gelas patah pasir adalah gabungan serpihan kaca yang telah terkena pasir.
 5. Gambar mozek dipasang dari unsur-unsur kaca bersaiz serupa.
 6. Fusing Window Window Stained - adalah menekan serpihan asing ke dalam kaca, contohnya, dawai, atau unsur kaca berwarna pembakar.

Tema lukisan kaca berwarna

Pelbagai jenis perhiasan dan tema untuk tingkap kaca berwarna akan membantu untuk memilih corak yang harmoni bagi apa-apa gaya dalaman.
Lukisan kaca berwarna pada tema bunga akan kelihatan harmonis dalam gaya seni nouveau, avant garde atau neoclassicism.

Lukisan kaca berwarna 19 Lukisan kaca berwarna-warni20 Lukisan kaca berwarna 21

Untuk hiasan niche atau struktur lain yang serupa, landskap, serta lukisan kaca berwarna dalam bentuk rama-rama, digunakan terutamanya.

Angka-Kaca Kaca 22 Lukisan kaca berwarna 23 Lukisan kaca berwarna 24

Interior dalaman, seperti Scotland, Inggeris atau bunga, biasanya dihiasi dengan lukisan kaca berwarna yang menggambarkan mawar besar, tulip atau teratai.

Lukisan kaca berwarna 25 Lukisan kaca berwarna 26 Angka-Kaca Kaca 27

Versi klasik lukisan kaca berwarna, disusun dalam gaya Tiffany, sesuai dengan sempurna ke dalam pedalaman, mereka sering digambarkan kucing dan burung.

Angka-Kaca Kaca 22 Angka-kaca kaca berwarna 29 Lukisan kaca berwarna 30

Bilik kanak-kanak - salah satu tempat yang paling serba boleh untuk penggunaan lukisan kaca berwarna. Watak-watak dongeng dan watak animasi adalah tema yang paling sesuai untuk taman permainan menghias.

Lukisan kaca berwarna 31 Lukisan kaca berwarna 32 Lukisan kaca berwarna 33

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 7 = 10