Posted on

Madeira - cuaca mengikut bulan

Pulau Madeira - salah satu pusat peranginan Portugal, terletak di Lautan Atlantik di lepas pantai barat laut Afrika, betul disebut "Mutiara Atlantik". Iklim tropika, yang ditentukan oleh lokasi pulau berhampiran benua Afrika, sangat dikurangkan oleh udara lembap Atlantik dan Teluk Stream, yang menyediakan pelancong dengan keadaan yang sangat baik untuk rekreasi sepanjang tahun.

Cuaca mengikut bulan di pulau Madeira, yang terletak 1000 km dari Portugal, berbeza-beza sepanjang tahun dengan hanya enam darjah. Suhu udara purata tahunan di Madeira ialah 25 ° C, dan suhu air, walaupun pada musim sejuk yang paling sejuk, tidak jatuh di bawah 18 ° C.

Apakah cuaca di pulau Madeira pada musim panas?

Cuaca di Madeira pada bulan Jun menggembirakan pelancong dengan banyak matahari dan panas yang jelas, dengan hampir tiada hujan dan angin. Secara purata, suhu udara siang hari di bawah naungan mencapai 24 ° C, di bawah sinar matahari - 30 ° C. Dalam cuaca ini, air di lautan menyejukkan sehingga 22 ° C, dan pantai Madeira semakin dipenuhi dengan pelancong.

Julai dan Ogos adalah ketinggian musim pantai. Pada siang hari, termometer menunjukkan 24-26 ° C di bawah naungan dan kira-kira 32 ° C di bawah matahari. Air panas sehingga 23 ° C Semasa tempoh ini di Madeira, anda boleh melupakan hujan dan malam yang sejuk. Walau bagaimanapun, tidak ada yang aneh di sini, kerana tahap kelembapan yang mencukupi dan angin sinar yang sentiasa meniup dari laut membantu dengan tenang memindahkan haba.

Apakah cuaca di pulau Madeira pada musim gugur?

Pada bulan September, pulau ini masih mempunyai cuaca yang hangat dan cerah yang sama seperti musim panas, tetapi tahap pemendakan semakin meningkat. Dari sisi Sahara, angin boleh muncul, yang membawa udara panas dan debu kuning.

Oktober di Madeira dianggap permulaan musim hujan. Pada siang hari hawa hangat hingga 24 ° C, dan pada waktu malam ia jatuh ke 21 ° C. Musim berenang pada bulan Oktober masih tidak berfikir untuk berakhir, kerana suhu air sentiasa disimpan pada 22 ° C, tetapi bilangan pelancong telah dikurangkan.

November adalah salah satu bulan hujan di Madeira. Suhu udara jatuh ke 20 ° C pada siang hari dan 16 ° C pada waktu malam. Air di lautan stably memegang pada 20 ° C, yang, anda akan bersetuju, tidak cukup buruk untuk bulan November.

Apakah cuaca di pulau Madeira pada musim sejuk?

Pertama sekali, perlu diperhatikan bahawa tidak ada fros di sini. Cuaca pada bulan Disember di Madeira agak lembap dan agak sejuk, suhu udara berubah-ubah dalam lingkungan 19-22 ° C, manakala suhu minimum pada malam jarang meningkat di bawah 17 ° C. Pada bulan Disember, anda masih boleh mandi di lautan, kerana air berhampiran pantai agak panas - 19-20 ° C, dan hari-hari yang cerah mengatasi cuaca mendung.

Januari dan Februari adalah bulan paling sejuk di pulau Madeira. Dalam tempoh ini, kebanyakan cuaca mendung diperhatikan dengan kebarangkalian hujan yang tinggi. Suhu udara purata pada siang hari adalah 19 ° C, pada waktu malam - 16 ° C Suhu air jatuh ke 18 ° C, jadi pada masa ini adalah yang terbaik untuk berenang di kolam renang di hotel.

Apakah cuaca di pulau Madeira pada musim bunga?

Mac adalah bulan terakhir musim hujan dan sudah dirasai Pulau Madeira - cuaca mengikut bulanakhir musim sejuk. Suhu udara purata di siang hari adalah kira-kira 20 ° C, pada waktu malam - 17 ° C Airnya masih agak sejuk, kira-kira 18 ° C, jadi pada bulan Mac di lautan ia tidak selesa untuk berenang oleh semua.
April di Madeira adalah serupa dengan luar musim. Nampaknya musim panas sudah hampir, tetapi musim sejuk tropika belum sepenuhnya merosot. Suhu udara dan air masih sama, 19-20 ° C dan 18 ° C, tetapi hujan lebih rendah.

Semoga permulaan musim pantai di Madeira. Suhu purata pada siang hari ketara melebihi suhu musim sejuk dan mencapai 22 ° C, air mula memanaskan hingga 20 ° C, dan langit menjadi tidak berawan dan jelas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 93