Posted on

Meja dapur dengan tangan sendiri

"Hati" mana-mana rumah pelayan wanita selalu berusaha untuk melengkapkan terutama selesa. Yang paling berhati-hati digunakan biasanya kerusi dan meja di mana seluruh keluarga berkumpul untuk makan malam. Dalam artikel ini, kami menawarkan dua idea untuk mereka bentuk meja dapur dengan tangan kami sendiri, yang mudah dilaksanakan.

Meja dapur kayu dengan tangan sendiri dari papan

Jika anda ingin membuat meja dapur dengan bahagian atas yang baik, tidak perlu membeli kayu mahal untuk ini. Sering kali di kilang-kilang swasta kecil terdapat sejumlah besar sampah dalam bentuk papan dari pelbagai jenis pokok. Ya, dan di kotej, ramai yang mempunyai gudang-gudang kebaikan semacam itu.

 1. Pertama, seluruh bahan diselaraskan dengan saiz yang sama. Ia sangat mudah untuk mengira saiz papan, berdasarkan dimensi terakhir jadual. Sebagai contoh, jadual dalam bentuk siap hendaklah 42 × 42 cm, maka ia akan menjadi mudah untuk menggunakan bahan kerja dengan lebar 4 cm.
 2. Jadual dapur dengan tangan sendiri1

  Jadual dapur dengan tangan sendiri2

 3. Seterusnya, kami mula meletakkan papan kami di permukaan kerja. Ia kelihatan seperti kerja keras. Anda mempunyai setiap papan seterusnya supaya pertengahan berada di persimpangan dua yang sebelumnya.
 4. Jadual dapur dengan tangan sendiri3

  Jadual dapur dengan tangan sendiri4

 5. Semua bahan kerja dikurai. Kini anda perlu membuat meja atas meja dapur dengan tangan anda sendiri. Untuk melakukan ini, kami mengambil gam pertukangan dan tiga pengapit. Pada satu masa, anda dapat melekat bersama sehingga enam baris.
 6. Meja dapur dengan tangan sendiri5

 7. Seterusnya, anda perlu mengukur permukaan dengan penggiling dan memotong tepi. Kerja perlu dipasangkan, kerana meja meja dapur dengan tangan anda sendiri akan berubah menjadi sangat berat.
 8. Jadual dapur dengan tangan sendiri6

  Jadual dapur dengan tangan sendiri7

  Jadual dapur dengan tangan sendiri8

 9. Apabila segala-galanya siap, maka perlu pasir dengan teliti seluruh permukaan dan bahagiannya.
 10. Kami membuat kaki untuk meja dapur kayu dengan tangan kami sendiri dari dua papan, yang dihubungkan oleh sudut antara satu sama lain. Untuk melakukan ini, kami juga menggunakan gam tanggam, pinjaman dengan berhati-hati pasir seluruh permukaan.
 11. Jadual dapur dengan tangan sendiri9

 12. Kami akan mengumpulkan keseluruhan pembinaan dengan bantuan seperti sudut besi dan skru. Pada akhir antara kaki di bawah meja atas kita mengikat "skirt", yang akan memberikan keseluruhan pembinaan selesai selesai.
 13. Jadual dapur dengan tangan sendiri10

  Jadual dapur dengan tangan sendiri11

  Meja dapur dengan tangan sendiri12

 14. Pada akhirnya, meja boleh ditutup dengan lapisan noda atau segera dimasak. Sekiranya anda menggilap semua permukaan dengan baik, maka permukaan akan lancar.
 15. Jadual dapur dengan tangan sendiri13

  Meja dapur dengan tangan sendiri14

  Jadual dapur dengan tangan sendiri15

Membuat meja dapur dengan tangan anda sendiri dari palet kayu

Kadang-kadang anda boleh membuat meja dapur dengan tangan anda sendiri dan sama sekali untuk sesen pun. Sebagai contoh, di gudang anda boleh membeli wang palet kayu yang lucu, yang sering dibuang. Kami akan membuat jadual mereka.

 1. Pertama sekali kita membuat bingkai jadual masa depan.
 2. Jadual dapur dengan tangan sendiri16

 3. Seterusnya, pasang dan kuku kaki meja. Selain itu, jika perlu, anda boleh memasang partisi ini: mereka akan membuat pembinaan lebih tegar dan kepada mereka, anda boleh pakai papan salib untuk membuat rak untuk perkara kecil yang diperlukan.
 4. Jadual dapur dengan tangan sendiri17

  Meja dapur dengan tangan sendiri18

  Jadual dapur dengan tangan sendiri19

 5. Untuk membuat meja mudah alih, kami melampirkannya ke kaki roda.
 6. Jadual dapur dengan tangan sendiri20

 7. Kami menghidupkan meja kami. Seterusnya kita memerlukan sekeping papan lapis. Ketebalannya sepatutnya mencukupi untuk bekerja di atas meja siap.
 8. Jadual dapur dengan tangan sendiri21

 9. Kami meletakkan kepingan papan lapis pada bingkai dan memotong lebihannya.
 10. Jadual dapur dengan tangan sendiri22

 11. Di perimeter, anda perlu membuat jenis ini.
 12. Jadual dapur dengan tangan sendiri23

 13. Seterusnya, kami bekerja di meja dapur meja dengan tangan kami sendiri. Di sini anda boleh menggunakan apa-apa bahan yang tersedia: jubin mural atau kecil yang lengkap, kepingan kecil jubin yang terkelupas. Kami melekatkan mozek dan biarkan ia kering dengan teliti.
 14. Jadual dapur dengan tangan sendiri24

  Jadual dapur dengan tangan sendiri25

 15. Kemudian isi semua slot dengan penyelesaian, yang biasanya digunakan untuk grouting sendi. Akhirnya, semua ini boleh dicat dengan cat khas atau memohon lapisan perlindungan akhir varnis.
 16. Jadual dapur dengan tangan sendiri26

 17. Di sini anda boleh membuat jadual dapur kayu kreatif tanpa banyak wang.
 18. Jadual dapur dengan tangan sendiri27

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 35