Posted on

Perkara-perkara yang dibuat oleh diri mereka membawa daya tarikan dan kesenangan khas ke rumah. Anda boleh menghiasi rumah anda dengan pelbagai cara. Dan mengait telah menjadi teknik yang popular untuk kerja-kerja menggunting selama beberapa dekad.

Dengan menggunakan cangkuk, anda boleh membuat perkara-perkara yang luar biasa dan unik yang akan mewujudkan suasana rumah yang menyenangkan. Jadi, sebagai contoh, jadual yang paling tidak biasa boleh kelihatan menarik jika anda menghiasi mereka dengan alas meja, mengait crochet. Renda vintaj, yang meliputi meja, akan menjadikan minuman teh biasa menjadi upacara. Memiliki kemahiran crocheting yang paling primitif, anda sendiri boleh membuat taplak meja cantik. Baiklah, kami akan memberitahu anda bagaimana untuk mengikat kain renda taplak meja.

Merenda pakaian merenda: bahan yang diperlukan

Untuk membuat perkara kecil yang manis, anda memerlukan bahan berikut:

 • nombor cangkuk 2;
 • Kapas thread 900-1000 g.

Warna benang yang dipilih boleh menjadi apa-apa, namun penampilan yang paling crocheted adalah kain taplak putih yang dirajut.

mengait taplak meja foto 1

Tuan kelas "Bagaimana untuk mengikat kain taplak meja pada renda meja"

Adalah lebih mudah untuk membuat kain tapisan dicelup dari motif dengan corak dan saiz yang sama. Pada akhir kerja, serpihan yang berulang ini hanya dihubungkan bersama. Produk kami akan terdiri daripada motif persegi berukuran 17x17 cm.

Setiap persegi terdiri daripada 11 baris. corak terdiri daripada satu siri lajur tanpa nakida dengan satu atau dua nakida dan menghubungkan tiang dan gelung udara.

merajut taplak meja merajut foto 2 (garis besar)

 1. Mula-mula kita memanggil rantai udara sebanyak 6 gelung udara. Dengan bantuan tiang penghubung kami menutup rantai di gelanggang.
 2. merajut taplak meja merajut foto 3

 3. Kemudian baris pertama bermula 3 gelung untuk mengangkat. Selepas itu anda perlu melakukan hubungan berdasarkan skema * 3 gelung udara, dan kemudian 1 ruangan dengan paku *. Seperti yang anda lihat dari rajah, anda perlu melakukan 7 ulangan, mengakhiri baris 1 dengan jawatan yang menghubungkan ke gelung mengangkat terkini.
 4. merajut taplak meja merajut foto 4

 5. Dalam baris kedua 1 gelung mengangkat, kami menghasilkan hanya lajur tanpa crochet dalam setiap gelung baris sebelumnya.
 6. merajut taplak meja yang memotong foto 5

 7. Selepas baris ketiga, motif akan mengambil bentuk persegi. Selepas empat gelung mengangkat mesti bersatu ulangan seterusnya * 4 gelung udara, dan kemudian 1 ruangan dengan 2 sc selepas 8 jahitan dan 1 ruangan dengan 2 sc di titik yang sama seperti lajur sebelumnya, dan kemudian gelung 4 udara, melengkapkan 1 ruangan dengan nakida *. Hubungan ini diulang 3 kali lagi.
 8. merajut taplak meja memakai foto 6

 9. Dalam baris keempat, kombinasi dilakukan dari tiang tanpa mengait, dengan 1 cap dan gelung udara. Kuantiti dapat dilihat dalam rajah di atas.
 10. merajut taplak meja merenda foto 7

 11. Baris kelima selepas 4 gelung mengangkat, anda perlu mengikat kombinasi tiang dengan 2 capes dan rantai gelung udara (lihat rajah).
 12. merajut taplak meja merenda foto 8

 13. Secara praktikal, baris dari keenam ke kesembilan juga terikat. Satu-satunya perkara yang, seperti yang dilihat dalam gambar rajah, dalam setiap baris unit tambahan berikutnya ditambah, yang terdiri daripada lajur dengan nakida dan 3 jahitan.
 14. merajut taplak meja merenda foto 9 merajut taplak meja memakai foto 10
 15. Setelah melengkapkan baris kesepuluh pada motif, anda dapat melihat rupa corak dalam bentuk bunga.
 16. merajut taplak meja merenda foto 11

 17. Kami menyelesaikan pembentukan motif oleh siri kesebelas dari gabungan gelung udara.
 18. merajut taplak meja kain crocheted 12

 19. Dengan cara yang sama, anda perlu menyambung 69 lagi motif yang sama. Ini, dengan cara ini, adalah monoton.
 20. merajut mengait gambar crochet 13

 21. Penciptaan taplak meja terbuka dengan cangkuk selesai dengan menjahit motif siap di antara mereka pada titik-titik yang ditunjukkan dalam rajah oleh anak panah.
 22. mengait taplak meja kain 14

 23. Akibatnya, kanvas mesti terdiri daripada 7 motif panjang dan 10 motif lebar.
 24. merajut taplak meja memotong foto 15

 25. Hujung taplak meja selesai dibuat di sebelah pos dengan 2 nakidami dan di sebelah lajur dengan 1 tanjung.

merajut taplak meja kain crocheted 16

Sebelum anda membuat meja, produk mesti dilapisi.

mengait gambar mengait crocheted 17

Itu sangat mudah untuk mengait taplak meja. Nah, apabila anda mendapat taplak meja seperti itu, anda boleh mula membuat cangkuk taplak meja yang lebih rumit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 55