Posted on

papan kekunci untuk TV pintar

Dengan munculnya TV generasi baru, ramai yang mungkin teringat frasa dari filem terkenal bahawa "TV tidak lama lagi akan menggantikan segala-galanya, tidak akan ada panggung wayang, tiada teater, hanya TV." Sesungguhnya, walaupun komputer biasa, jika anda sebelum ini menggunakannya untuk tujuan hiburan, kini semakin ditutup dengan habuk. Teknik ini tidak cukup untuk jarak jauh konvensional, kerana terdapat keperluan untuk papan kekunci untuk Smart TV. Ia akan dibincangkan kemudian.

Papan kekunci untuk TV Smart TV

Adalah agak logik untuk menganggap bahawa sejak TV menggantikan komputer, ia juga mungkin untuk mengambil dan menyambungkan papan kekunci dengan tetikus. Ia begitu, tetapi dengan beberapa kaveat. Malah, model TV generasi baru yang pertama tidak mempunyai fungsi seperti peranti menyambung melalui Bluetooth, kini hampir semuanya tanpa masalah "berteman" dengan tikus tanpa wayar dan papan kekunci.

Bagaimanapun, persoalan membeli papan kekunci biasa atau jenama "asli" masih terbuka hingga ke hari ini. Perkaranya ialah terdapat beberapa produk dari syarikat yang berbeza yang cukup berjaya disambungkan ke TV moden, tetapi bidang tindakan anda dengan mereka jauh lebih sedikit. Jadi, bagaimanakah cara yang lebih baik untuk dilakukan: menjimatkan wang dan memilih aksesori biasa atau membelanjakannya pada aksesori berjenama? Kami akan cuba menyelesaikan masalah ini dengan bantuan senarai dengan kemungkinan yang paling mungkin, yang akan diperolehi dalam kedua-dua kes:

  1. Apabila anda menyambung teknologi standard, anda akan bekerja dengannya, kedua-duanya dengan komputer. Yaitu, dapatkan menu lungsur apabila menonton filem selepas klik dua kali pada butang kiri.
  2. Lebih lanjut mengenai Smart Hub. Jika papan kekunci biasa, maka terpulang kepada anda untuk memilih aplikasi, tetapi tetikus tidak akan berfungsi. Papan kekunci tanpa wayar untuk TV akan memberikan peluang jika dikehendaki dan mesej dalam rangkaian sosial untuk didail.
  3. Sangat mudah untuk bekerja dengan keyboard dengan pad sentuh untuk TV, kerana tindakan anda hampir tidak terbatas sama sekali. Dalam kes ini, anda boleh menggunakan peranti ini untuk tujuannya, dan sebagai alat kawalan jauh.
  4. Apabila anda menyambungkan teknologi yang biasa akan terpaksa memilih hanya beberapa syarikat, kerana seluruh TV anda tidak akan melihatnya. Dalam kes papan kekunci wayarles proprietari untuk TV, anda boleh memasangkannya dengan selamat dan tidak bimbang.
  5. Sekarang mengenai model tanpa wayar itu sendiri. Di perkhidmatan anda sebagai model berjenama asli terus dari pengilang TV itu sendiri, dan pilihan sejagat untuk papan kekunci mini untuk TV Pintar. Model sedemikian, walaupun tiga kali lebih kecil saiznya, tetapi dilengkapi dengan semua ciri yang diperlukan dari touchpad ke skrol roda atau set lengkap semua ciri-ciri alat jenama.

Ternyata papan kekunci untuk TV Pintar, jika perlu, boleh menjadi konsol sepenuhnya atau, bersama dengan TV, menggantikan PC biasa. Sekiranya kita bercakap tentang sistem tanpa wayar, semuanya datang kepada kemasukan isyarat pada peranti itu, dan kemudian juruteknik akan melakukan tugas utama untuk anda. Dengan wayar mempunyai silap mata sedikit.

Bagaimana untuk menyambungkan papan kekunci ke TV?

Bagi mereka yang mempunyai model TV yang tidak menyokong sambungan tanpa wayar, maklumat di bawah ini berguna. Pertimbangkan satu algoritma mudah untuk menyambungkan papan kekunci ke TV:

  • Mencari penyambung USB di bahagian belakang TV;
  • papan kekunci mini untuk TV pintar

  • sejurus selepas menyambungkan peranti itu akan menghasilkan bunyi dan mesej pada skrin, sama dengan tetikus;
  • kemudian pergi ke "Menu", pilih "Sistem" dan "Pengurus Tugas" - semua ini yang kami lakukan untuk penyesuaian (ini terpakai kepada kunci panas, butang tetikus untuk tangan kanan dan kidal, kelajuan dan semua tetapan standard lain untuk keselesaan di tempat kerja) .

Bekerja dengan wayarles, tetapi bukan peranti "asli", hampir tidak ada yang berbeza. Sekali lagi, pergi ke "Pengurus Peranti", dan kemudian pilih "Tambah tetikus" atau papan kekunci Bluetooth. Selepas itu, TV anda akan mencari peranti secara automatik. Seterusnya, anda akan menerima mesej yang menyatakan bahawa anda perlu memasangkan peranti dan tekan butang masukkan. Ini menamatkan segala-galanya dan anda boleh mula menyelam ke dunia maya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =