Posted on

Pengangkut kereta untuk anjing - menjaga haiwan kesayangan tanpa adanya tuan rumah

Mengambil anjing ke rumah, kita bertanggungjawab untuk hidup dan kesihatannya. Pemakanan - salah satu detik penting dalam penjagaan haiwan peliharaan, kerana keseimbangan dan rezim memberi kekuatan kepada tubuh untuk pertumbuhan yang aktif. Pemilik rumah penyedia kereta untuk anjing akan membantu menyelesaikan masalah ketiadaan tetap dari rumah.

Pengumpan anjing - peranti

Terdapat dua pilihan yang berbeza untuk memberi makan feeder:

 • Reka bentuk pertama menganggap mengisi petak untuk setiap hidangan secara berasingan, jumlah makanan untuk hanya satu kitaran;
 • Yang kedua direka untuk mengisi makanan selama beberapa hari, dari makanan petak dihantar dalam bahagian.

Semua suapan sedia ada dilengkapi dengan pemasa, di mana pemilik menunjukkan jumlah hidangan setiap hari, jumlah mereka dan selang antara penyusuan. Akibatnya, penyuap anjing automatik memastikan makanan yang betul anjing tanpa penglibatan pembiak. Model terbaru dilengkapi dengan fungsi tambahan: apabila memberi makan suapan peranti itu bercakap dengan suara tuan rumah, frasa dicatatkan pada perakam terbina dalam.

trinitarianisme

Jenis pemakan anjing

 1. Versi pertama reka bentuk adalah sama seperti mangkuk haiwan biasa dengan tudung. Kapasiti dibahagikan kepada segmen yang dipenuhi dengan makanan atau makanan dalam tin. Selepas selang yang ditetapkan, tudung membuka segmen di belakang segmen itu, dan anjing itu menerima bahagian yang dikehendaki.
 2. pusingan dengan petak

 3. Pengumpan dengan penutup berengsel mempunyai kelebihan bahawa makanan tetap tidak didiami, dan ini penting untuk makanan dalam tin. Makanan disimpan di bawah tudung, bekas dibuka pada masa yang ditetapkan. Anda boleh meletakkan dua feeder dengan suapan yang berbeza untuk menyediakan pelbagai.
 4. dengan penutup

 5. Pemakan yang mudah untuk anjing besar dengan bekas yang besar untuk beberapa pon makanan akan menyelesaikan masalah selama beberapa hari. Pilihan ini adalah salah satu yang paling mahal, dan bahkan mengambil lebih banyak tempat daripada mangkuk biasa. Walau bagaimanapun, ini adalah penyelesaian terbaik untuk baka besar, peranti berfungsi secara fungsional dan boleh dipercayai.
 6. dengan bekas yang besar

 7. Pilihan yang paling berpatutan dari segi harga akan menjadi penyedia kereta untuk anjing tanpa automasi dalam bentuk pemasa. Satu bekas yang besar dipenuhi dengan makanan dan diletakkan di dalam mangkuk. Seperti makan, makanan itu sendiri mengalir keluar dari bekas di bawah beratnya sendiri. Jika haiwan peliharaan tidak terdedah kepada makan berlebihan, palung akan menjadi pilihan yang berpatutan dan mudah.
 8. pembinaan mudah

Penyorong kereta untuk baka kecil

Pengumpan automatik yang mudah untuk kucing dan anjing kecil adalah model dengan petak. Satu bekas bulat boleh dibahagikan kepada empat atau enam petak, jadi saiz hidangan adalah dari sederhana hingga halus. Oleh kerana feeder itu sendiri tidak berbeza dari mangkuk biasa, anjing kecil akan mempunyai cukup kandungannya sehari. Untuk anjing kecil yang cukup dan jumlah palung dengan penutup berengsel, terdapat kira-kira setengah kilogram makanan.

untuk baka kecil

Feeder automatik untuk anjing besar

Anjing besar perlu mengambil lebih banyak makanan pada suatu masa, oleh itu sebuah bekas dalam bentuk mangkuk tidak selalu menjadi penyelesaian yang sesuai. Untuk anjing besar, penyuap dengan satu storan besar lebih sesuai:

 • Tangki direka untuk memberi makan sehingga 10 kg, ini hanya saiz pakej standard untuk baka besar;
 • bekas penyimpanan itu sendiri dilindungi daripada dibuka oleh binatang kesayangan dan serangan;
 • Kord kuasa juga dilindungi daripada kerosakan kepada haiwan;
 • Reka bentuk ini direka untuk pelbagai jenis pelet makanan.

untuk baka besar

Peternak jalan automatik untuk anjing

Sekiranya anjing itu tidak tinggal dalam persekitaran pangsapuri, dua jenis pengantara boleh digunakan. Ini boleh menjadi reka bentuk automatik, jika ia boleh disambung dengan selamat dan memberikan perlindungan terhadap penurunan voltan. Pilihan yang baik akan menjadi reka bentuk tanpa automasi, apabila suapan tumpah di bawah beratnya sendiri. Tetapi varian pemakanan dari pemelihara anjing ini hanya sesuai untuk haiwan yang tidak terdedah kepada makan berlebihan.

versi jalanan

Pengumpu anjing dengan tangan sendiri

Anda mungkin boleh mengeluarkan peranti sedemikian sendiri, walaupun anda tidak pernah berurusan dengan automasi. Pengangkut kereta untuk anjing dengan pemasa pengeluaran mereka sendiri terdiri daripada peranti paling mudah: jam meja Cina biasa, kotak bulat timah, papan lapis nipis.

 1. Dari kaleng boleh membuat asas. Dengan bantuan tanah liat atau bahan lain, partition acuan dan membahagikan keseluruhan volum ke dalam petak.
 2. m langkah pertama
  m jam
  μ langkah pertama

 3. Di tengah, ruang ditinggalkan untuk kerja-kerja jam.
 4. m langkah dua
  μ langkah kedua mangkuk
  u langkah kedua jam mangkuk

 5. Kemudian, dari papan lapis yang tipis, potong bulatan di sekitar saiz mangkuk. Dalam lilitan, satu segmen dipotong mengikut saiz petak penyuap anjing.
 6. papan lapis

 7. Tudung dipasang pada anak panah jam kerja.
 8. anak panah
  panah penggulungan

 9. Apabila anak panah bergerak, tudung juga akan bergerak, membuka bahagian baru makanan.
 10. μ penutup tudung
  tutup di tempat
  penyedia siap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 45