Posted on

plat untuk ketuhar gelombang mikro

Kebijaksanaan rakyat meyakinkan kita bahawa piring-piring itu mengalah dengan gembira. Tetapi dalam kes ketuhar gelombang mikro, serpihan di atas lantai menggambarkan masalah, dan kadang-kadang agak panjang. Lagipun, ternyata, ambil piring untuk microwave – tidak lima minit, dan tanpa persediaan awal di sini tidak boleh dilakukan. Tetapi dengan nasihat dari artikel kami, ia akan menjadi lebih cepat.

Apakah nama piring di dalam ketuhar gelombang mikro?

Untuk memulakan sedikit teori. Dengan mencari aksesori yang sangat diperlukan untuk ketuhar gelombang mikro, ramai yang mengalami kesukaran, tidak mengetahui bagaimana untuk merumuskan pertanyaan carian di Internet dengan betul. Apakah nama yang betul untuk hidangan untuk ketuhar gelombang mikro? Di forum khas, anda boleh menemui beberapa notasi: hidangan microwave, dulang dan hidangan. Kesemua mereka mempunyai hak penuh untuk wujud, pada dasarnya, pada dasarnya mereka bermaksud perkara yang sama: meja boleh alih yang boleh alih, di mana hidangan dengan makanan dipasang.

Bagaimana untuk memilih hidangan untuk microwave?

Pada pandangan pertama nampaknya semua plat di semua ketuhar gelombang mikro adalah sama: bulat dan kaca. Tetapi ini adalah pendapat yang sangat salah – walaupun persamaan luaran, palet untuk ketuhar gelombang mikro adalah produk bersatu, dan satu sama lain tidak boleh diganti. Perbezaan berat badan: ini adalah diameter (bersetuju bahawa hidangan dengan diameter 284 mm adalah tidak sesuai untuk ketuhar gelombang mikro, dikira 245 mm) dan relief yang bawah. Oleh itu, beli mereka “dengan mata” – satu pembaziran wang yang sangat tidak masuk akal. Paling baik, plat tidak akan mendapat hak, tetapi paling teruk ia akan menyebabkan pecahan mekanisme berputar. Jadi, apa yang anda perlu ketahui untuk memilih plat dulang yang betul:

  1. Jenama ketuhar gelombang mikro. Sekiranya plat memecahkan apa yang dipanggil “menjadi habuk” dan mengkaji ciri-cirinya untuk serpihan itu tidak mungkin, ia perlu mengeluarkan “pembacaan” secara langsung dari gelombang mikro: tulis nama pengilang dan nombor model. Maklumat ini juga berguna apabila merumuskan permintaan di Internet, dan ketika berkomunikasi dengan perunding jualan di kedai offline. Ia tidak akan diperlukan untuk merebut kedai dan pendirian plat yang dipasang di dalam ketuhar – ia akan membantu untuk mengelakkan kesilapan yang mungkin.
  2. Diameter hidangan. Ia boleh diukur oleh serpihan atau dikira dengan mengambil pengukuran dari ruang dalaman relau – diameter akan sama dengan jarak dari pusat kebuk ke dinding belakang, didarabkan dengan 2, tolak 10-15 mm untuk kebebasan putaran.
  3. Pelepasan bawah. Seperti yang dinyatakan di atas, dulang untuk ketuhar gelombang mikro pengeluar yang berbeza berbeza antara satu sama lain dimensi yang berbeza bonjol untuk menetapkan di lengan putaran (coupler). Oleh itu, plat untuk ketuhar gelombang mikro LG mempunyai kelebihan halus yang lancar tanpa keadaan yang tidak seimbang. Plat bagi tungku Panasonic di pusat ini dilengkapi dengan tiga tunjang. Hidangan di plat “Samsung” firm oven harus mempunyai alur khas dan tiga kaki.

Bagaimanakah saya boleh menggantikan plat dalam ketuhar gelombang mikro?

bagaimana untuk memilih hidangan untuk ketuhar gelombang mikro

Jika anda memiliki ketuhar gelombang mikro yang sangat tua atau sangat jarang sekali, memilih hidangan untuk itu boleh menyebabkan kesulitan tertentu. Tetapi dalam kes ini putus asa dan menghantar dapur ke tapak pelupusan tidak berbaloi – anda boleh membuat penggantian sendiri. Untuk melakukan ini, ambil apa-apa bentuk yang sesuai (rendah dan dengan sisi kecil) dan hidangan kaca saiz dan sebilangan kecil kertas pasir. Sabun pinggan dari bawah dan gam di pusat bulatan kertas pasir. Kami memberikan “karya seni” kami yang kering dan memasangnya di dalam ketuhar. Terima kasih kepada dua daya – geseran dan berat, reka bentuk buatan kami akan menjadi pengganti yang berjaya untuk hidangan microwave asli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7