Posted on

sarapan kontinental apa itu

Jenis makanan di hotel berbeza mungkin berbeza, tetapi di negara-negara pelancongan yang popular, paling kerap skema yang sama digunakan. Mesir dan Turki, Tunisia dan Thailand, Montenegro dan Croatia – di mana-mana sahaja anda akan ditawarkan syarat-syarat berikut untuk pilihan:

  • hanya sarapan pagi;
  • setengah papan (sarapan dan makan malam di hotel);
  • papan penuh (tiga kali sehari);
  • semua termasuk (lima atau enam makan ditambah minuman beralkohol).

Dalam artikel ini, kita akan membincangkan pelbagai jenis yang pertama, iaitu, apakah jenis sarapan pagi kontinental?

Sarapan kontinental – apa maksudnya?

Berhenti di hotel, ramai yang ingin memasukkan hanya sarapan pagi di dalam kadar bilik. Membelanjakan sehari dalam hiburan atau perniagaan, mereka lebih suka makan malam dan makan malam di mana mereka berada pada masa ini, supaya tidak “terikat” ke hotel mereka. Ia sangat mudah untuk mereka yang suka rehat aktif dan kesan baru, dan bagi mereka yang melakukan perjalanan perniagaan.

Pengertian “sarapan kontinental” mula digunakan untuk membezakan makanan jenis ini dari apa yang dipanggil “sarapan Inggeris”. Yang terakhir ini menunjukkan menu yang lebih memuaskan, yang selalu termasuk hidangan panas (telur hancur atau telur hancur dengan bacon, sosej, puding, dan lain-lain), manakala hidangan kontinental adalah sarapan yang lebih ringan. Ini termasuk croissant atau bijirin, susu dan produk susu ibu, minuman ringan (teh, kopi, koko atau coklat panas). Juga, sarapan pagi sering disajikan dengan madu, jem, buah, jus atau pastri segar, segar dengan mentega, telur rebus, muesli, sosej atau keju dihiris, ham.

Sebagai peraturan, setiap restoran membuat menu sendiri, dan dalam beberapa institusi Sarapan Eropah boleh termasuk bijirin dengan segelas susu, dan di pihak yang lain – kopi dengan biskut dan keju. Tambahan pula, ia mungkin berbeza, dan perkhidmatan: di restoran tertentu (kebanyakannya di hotel dua atau tiga bintang) B melibatkan dapur prinsip tamu (layan diri), apabila sesiapa sahaja boleh mengambil dia pada makanan dulang diingini, dan pertubuhan lebih mahal pelanggan dihidangkan oleh pelayan.

Sarapan pagi berbeza di negara-negara yang berbeza. Di Jerman, mereka sering melayani sosej dan semua jenis penghirisan, orang Perancis tidak berfikir sarapan tanpa croissant dan secawan kopi, dan Inggeris memilih makanan protein untuk semua. Apabila anda datang ke Itali untuk beristirahat, bersiaplah untuk berkhidmat dalam bentuk bufet.

Jenis makanan “sarapan kontinental” dipilih oleh orang yang tidak suka makan makanan padat di pagi hari, atau mereka yang bangun lewat dan mempunyai tujuan untuk makan sesuatu yang ringan, dan kemudian menunggu makan malam yang enak.

Apa yang termasuk dalam sarapan kontinental yang dilanjutkan?

Jika anda berpuasa dalam makan atau anda tidak selesa dengan set hidangan standard yang disajikan sebagai sarapan pagi kontinental jenis sarapan kontinentalhotel anda, anda boleh menyemak dengan pentadbir menu sarapan yang dipanjangkan. Ia, sebagai peraturan, termasuk hidangan yang tidak berada di dalam standard, disajikan pada hari ini sarapan kontinental. Contohnya, jika croissant dengan kopi dan muesli diisi dengan yogurt dihidangkan pada sarapan pagi biasa, maka sebagai sarapan kontinental lanjutan anda boleh mendapatkan daging yang dikehendaki atau produk lain mengikut susunan yang berasingan.

Pelbagai jenis sarapan pagi ini adalah bufet kontinental (atau bufet dengan sarapan pagi kontinental) – jenis makanan, di mana perkhidmatan menganggap analog bufet. Semua orang boleh pergi dan merawat dirinya dengan hidangan yang dia suka.

8ad da7 de1 42a 654 d89 197 e6f 44e 1eb 755 ccd 411 bcb 3ad 048 4cd 1b5 395 cfe 330 b88 d0e a9b 121

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *