Posted on

Tandas untuk anjing di apartmen

Dalam kes-kes apa anjing memerlukan tandas di rumah? Kita semua sudah biasa mempercayai bahawa tempat untuk mengatasi keperluan anjing adalah secara eksklusif jalan. Namun begitu, ada keadaan apabila perlu mempunyai tandas untuk anjing di rumah. Sebagai contoh, jika anda mempunyai anak anjing yang sangat muda, belum dicantumkan dan tidak berpengalaman untuk berjalan di jalanan. Atau, sebaliknya, haiwan kesayangan anda berada pada usia yang dihormati dan tidak dapat berjalan 3-4 kali sehari.

Apakah tandas untuk anjing dan bagaimana untuk mengajar haiwan kesayangan mereka untuk menggunakannya? Anda akan belajar tentang terima kasih atas artikel kami.

Jenis tandas di rumah untuk anjing

Kedai haiwan kesayangan bersedia menawarkan pemilik anjing pelbagai jenis tandas untuk apartmen. Mereka boleh mempunyai pelbagai bentuk, reka bentuk, saiz, dan berada dalam satu atau satu lagi segmen harga. Jadi, apa yang mereka ada - tandas untuk anjing:

 1. Lajur tandas. Khususnya direka untuk lelaki, atau lebih tepatnya - untuk melengkapkan naluri mereka. Walaupun anjing itu tidak mempunyai peluang untuk keluar, dia boleh pergi ke tandas di rumah. Struktur ini terdiri daripada beberapa bahagian. Yang utama adalah parut dan palet di bawahnya. Terima kasih kepada grid, anjing itu tidak basah kakinya sambil berdiri di dulang. Di samping itu, ada ruang di mana anjing itu boleh mengangkat kaki, mengikuti naluri.
 2. Tandas dengan pemungut. Ia dilengkapi dengan bekas dan mesh yang boleh dipercayai. Di samping itu, ia boleh diletakkan di atas lampin atau pengisi penyerap di bawah jejaring. Ini akan membantu menghilangkan bau yang tidak menyenangkan. Tandas seperti ini mudah digunakan dan dicuci.
 3. Dulang tandas dengan pengisian untuk anjing. Tandas ini berbeza dari yang sebelumnya kerana ia tidak mempunyai grid atas. Terdapat banyak pengisi untuk hari ini. Mereka semua menyerap kelembapan dan bau. Sesetengah apabila basah mendapatkan berubah menjadi benjolan yang keras, yang mesti diganti dengan pengisi segar. Pada dasarnya, tandas ini mudah, tetapi ia mempunyai tolak. Dan ia terdiri bahawa anjing itu boleh menelan pengisi dan racun. Elakkan ini akan membantu penggunaan pengisi semulajadi atau perubahan tandas lengkap.
 4. Tandas dengan lampin. Ini hanya berlaku apabila pengisi tidak sesuai dengan anjing. Ia boleh digantikan dengan lampin perubatan biasa. Haiwan peliharaan dengan cepat membiasakan diri dengan tandas seperti itu, dan untuk menghapuskannya adalah sangat mudah - anda hanya perlu mengganti lampin yang digunakan dengan yang baru atau mencucinya jika ia membenarkannya (lampin yang boleh diguna semula).
 5. Tandas dengan rumput rumput. Ia terdiri daripada beberapa peringkat. Yang lebih rendah ialah bekas air kencing, yang tengah diperlukan untuk melindunginya dari sentuhan dengan lantai, dan yang atas adalah sampah dengan tiruan rumput. Tandas yang sangat selesa dengan sistem pengunci bau.
 6. Tandas tertutup untuk anjing. Sesuai untuk anjing dan anjing kecil. Di dalamnya hewan peliharaan tidak akan merasa kecemasan, kerana ia akan berada di ruang yang dilindungi dan akan membuat urusannya lebih cepat.

Sebagai tambahan kepada ciri-ciri struktur, tandas untuk anjing boleh berbeza dalam bentuk dan saiz. Sebagai contoh, ia boleh menjadi tandas besar untuk anjing, sederhana atau kecil, yang bergantung, tentu saja, pada saiz haiwan kesayangan.

Secara berbentuk, mereka sering segi empat tepat, walaupun terdapat model tandas sudut untuk anjing, yang sangat mudah, kerana anda boleh meletakkannya di sudut bilik dan menjimatkan ruang.

Akibat anjing itu ke dulang

Untuk melatih anjing untuk selalu mengatasi keperluan di tempat tertentu, anda perlu melakukan yang berikut:

 • tentukan tempat di mana tandas akan berdiri, letakkan kain atau lampin di dalamnya dengan bau air kencing haiwan peliharaan;
 • Semua tempat yang tidak diingini di mana anjing cuba duduk, merawat dengan semburan penghalau khas;
 • jika anda "menangkap" anjing itu di tempat yang salah, bawa ia ke dulang;
 • untuk semua pujian nasib baik dan menggalakkan haiwan peliharaan, dan untuk kesilapan - memarahi dan menyatakan ketidakpuasan mereka;
 • Sekiranya anjing berdegil menandai semua sudut secara berturut-turut, hadkan pergerakannya melalui kandang, letakkan tandas di dalamnya dan pujian untuk setiap kejayaan.
Tandas untuk anjing di pangsapuri 1 Tandas untuk anjing di apartmen2 Tandas untuk anjing di apartmen3
Tandas untuk anjing di apartmen4 Tandas untuk anjing di apartmen5 Tandas untuk anjing di apartmen6
Tandas untuk anjing di apartmen7 Tandas untuk anjing di apartmen8 Tandas untuk anjing di apartmen9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 28