Posted on

Tempat paling mistik di Bumi1

Mysticism sangat menarik untuk manusia, seperti semua yang tidak biasa, menjana rasa ingin tahu. Di planet cantik kita ada banyak tempat mistik, mereka dipelajari oleh saintis, tetapi sering kali mereka tidak dapat menjelaskan fenomena yang berlaku di wilayah ini. Apakah tempat paling misteri di Bumi?

Kami tidak akan meletakkan tempat yang paling misteri di planet ini, kerana masing-masing adalah unik dengan cara sendiri, dan apa yang berlaku tidak dapat dijelaskan dari sudut pandangan undang-undang daratan.

Dataran Tinggi Nasca

Hampir 500 km² Dataran Tinggi Nazca Peru merangkumi garis misteri (geoglyphs). Imej bentuk geometri, serangga, haiwan dan orang – kedalaman alur 30 cm dalam pasir dan ponit batu. Siapa yang membuat imej besar seperti itu hanya dapat dilihat dari ketinggian yang ketara? Untuk tujuan apa yang dibuat kompleks lukisan besar? Mengapa imej tidak runtuh melebihi 2000 tahun? Tidak ada jawapan yang boleh dipercayai untuk soalan-soalan ini lagi.

Tempat paling mistik di Bumi2

Lembah Kematian Kematian

Beberapa wilayah terestrial dianggap sebagai tempat paling mistik di dunia, mereka dipanggil lembah kematian.

Elyuya Cherkachekh

Yakut Death Valley terletak di dataran rendah Vilyuisk. Di tempat yang sukar dicapai terdapat objek logam besar yang terkubur di dalam tanah. Baki menghabiskan malam di dalam bilik logam panas, pemburu jatuh sakit dan tidak lama lagi meninggal dunia. Gejala-gejala penyakit itu sama sekali serupa dengan pendedahan radiasi yang kuat. Penduduk tempatan yakin bahawa besi jatuh dari langit, dan sekali dalam satu abad tiang besar api meletup keluar dari bawah tanah, membakar segalanya untuk 100 meter dalam radius.

Tempat paling mistik di Bumi3

Lembah Kematian Peru

Di sebelah barat Andes, di Peru, ada jurang di mana orang-orang yang telah pada waktu malam, jatuh sakit dengan bentuk anemia yang teruk dan cepat mati. Mengunjungi lembah di siang hari kekal sihat dan tidak terluka.

Tempat paling mistik di Bumi4

Lembah Kematian Iberian

Di tengah-tengah lembah, dikelilingi oleh pergunungan di semua sisi, adalah Alet tasik terbersih. Tetapi burung juga tidak terbang ke sini. Secara berkala di tempat ini orang ramai hilang. Mereka yang kembali, kelihatan pelik dan tidak waras.

Tempat paling mistik di Bumi5

Lembah kematian misterius yang dahsyat juga di China – Hollow bambu hitam, dan di Kanada – Lembah tidak berkepala, dan di Rusia – Lulus Dyatlov.

Pulau Sable

Terletak di Hemisfera Barat, sebuah pulau nomadic kecil dipanggil “pemakan kapal”. Disebabkan keanehan semasa tempatan, ribuan kapal telah menemui perlindungan terakhir mereka di tempat yang dahsyat ini. Kapal laut besar yang diseret ke pasir pulau hanya dalam beberapa bulan. Terdapat anggapan bahawa pulau itu adalah zat hidup yang mempunyai sifat silika.

Tempat paling mistik di Bumi6

Segitiga Bermuda

tanah Atlantic di hemisfera barat dikaitkan dengan banyak laporan kehilangan kapal dan kapal terbang, kemunculan kapal krew ditinggalkan, masa yang luar biasa, cahaya dan fenomena angkasa. Hipotesis tentang apa yang berlaku di Segi Tiga Bermuda banyak: ada orang yang mengatakan bahawa di tempat ini di dasar laut yang ditemui penduduk perlindungan mereka Atlantis, yang lain percaya bahawa ada asas asing, manakala yang lain percaya bahawa wilayah ini – satu portal ke dimensi lain.

Tempat paling mistik di Bumi7

Pulau Paskah

Gergasi batu dicipta antara 1250 dan 1500 AD. Bagaimanakah patung-patung monolitik penduduk pulau itu akan dipotong, dan yang paling penting, bagaimana angka multi-ton diangkut dari tempat pengekstrakan batu, tidak boleh dijelaskan.

Tempat paling mistik di Bumi8

Piramid Yonaguni

Platform besar dan tiang batu terletak pada kedalaman 40 m berhampiran pulau Jepun Rjuku. Sesetengah cuba untuk mencabar asal-usul buatan manusia yang rumit, tetapi kebanyakan saintis benar percaya bahawa sifat tidak boleh membuat begitu banyak sudut tepat, bentuk persegi biasa.

Tempat paling mistik di Earth9

Menara Devil

Melebihi 2.5 kali saiz piramid Cheops, Menara Iblis berada di negara Amerika Syarikat Wyoming. Penduduk tempatan mendakwa bahawa lampu misteri kadang-kadang dilihat di puncak gunung. Orang tidak boleh mendapatkan objek misteri!

Tempat paling mistik di Earth10

Jihlava

Bandar paling mistik di dunia adalah Jihlava di Republik Czech. Dalam katakombe yang dibuat oleh orang-orang di Zaman Pertengahan, terdapat hantu dan bunyi organ jelas dapat didengar. ekspedisi arkeologi khas pada tahun 1996 tidak mendapati di bawah tanah semasa sebuah bilik tunggal, di mana dia boleh menampung instrumen besar, tetapi mengesahkan realiti bunyi organ. Di samping itu, tangga terang yang ditemui di dalam kubur kubur, sifat pendarflu yang tidak dapat diterangkan saintis.

Tempat paling mistik di Bumi11

Di samping mistik terdapat orang lain di planet ini – pantai kecantikan yang luar biasa dan sudut paling romantik, di mana semua pencinta bergegas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − = 90