Posted on

Titik mata untuk kucing

Mata - organ yang sangat kompleks dan sensitif di dalam badan kucing. Keadaan mereka dapat memberi kesaksian kepada kesejahteraan umum binatang itu. Pertimbangkan jenis utama mata untuk kucing dan ingat di mana ia digunakan.

Mata menjatuhkan Ciprolet untuk kucing

Titik mata biasanya digunakan dalam kes-kes keradangan mata yang kelihatan dalam kucing. Dalam kes ini, paling sering disyorkan menggunakan titisan mata untuk kucing dengan antibiotik. Untuk itu, khususnya, penyediaan Ciprolet. Ia juga disyorkan untuk memilikinya secara kekal dalam apa yang dipanggil "kit kucing". Mata jatuh Ciprolet digunakan sebagai agen antimikrobial untuk keradangan mata. Titik mata ini untuk kucing mengandungi levomycetin, yang menghalang perkembangan mikrob berbahaya. Ubat ini biasanya digunakan sehingga kehilangan proses keradangan. Alternatif kepada Ciprolet boleh menjadi titisan mata untuk kucing, termasuk levomycetin.

Titik mata Kucing bar

Mata tetes Bares - satu lagi kesan mata yang berkesan untuk kucing dari keradangan, yang mengandungi kompleks antimikrob dan anestetik. Bahan aktif titisan ini adalah furatsilin dalam kepekatan 0.02%, serta novocaine dalam kepekatan 1%. Titik mata Bares ditetapkan untuk haiwan dengan pelbagai kecederaan mata, dengan keradangan mikrob, dan juga untuk pencegahan dan rawatan konjunktivitis, blepharitis dan keratitis. Dalam kes ini, ubat mempunyai kesan yang kompleks: sementara furatsilin memusnahkan mikroorganisma yang berpotensi berbahaya, novocaine mempunyai kesan analgesik dan anti-radang. Kursus rawatan dengan tetes mata Barca adalah kira-kira 7-10 hari, bergantung kepada kesan terapeutik. Kemudian, jika perlu, kursus itu boleh diulang selepas berehat selama seminggu.

Titik mata untuk kucing1

Mata jatuh Anandin

Jika kucing anda telah memulakan konjungtivitis, maka ia akan dapat membantu dan ubat Anandin, yang dikeluarkan dalam bentuk titisan. Dia juga berkesan melawan rinitis dalam kucing dan anjing. Bahan aktif titisan mata untuk kucing adalah glucoaminopropylacridone, serta komponen lain yang menyokong tindakan ubat utama. Arahan penggunaan mata Anandin untuk kucing cukup mudah: anda perlu mengebumikan dua atau tiga tetesan dadah dua kali sehari di mata pantomin anda. Pada masa yang sama, rawatan maksimum dengan ubat seperti konjunktivitis dan rhinitis adalah 14 hari, tetapi jika kucing telah pulih lebih awal, maka pengintipan boleh dihentikan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 + = 68