Posted on

tomato untuk varieti manis rumah hijau

Kebanyakan tukang kebun ditanam pada masa yang sama berbeza dengan kualiti rasa pelbagai. Ada yang lebih sesuai untuk pengetinan, yang digunakan untuk sos atau tomato, dan beberapa untuk penggunaan segar. Pada penanaman yang terakhir dan akan memberitahu dengan lebih terperinci.

Apakah jenis tomato yang paling lazat?

Populariti tomato adalah disebabkan oleh hakikat bahawa semua orang dapat mencari sayuran untuk diri mereka sendiri. Ini disebabkan oleh fakta bahawa ia mengandungi kedua-dua asid dan gula pada masa yang sama, tetapi bergantung kepada kepelbagaian dalam perkadaran yang berlainan.

Lebih berasid sering digunakan dalam pemuliharaan dan dalam penyediaan sos, dan manis - untuk salad. Jenis tomato yang paling lazat adalah buah-buahan yang mempunyai banyak buah-buahan yang berdaun dengan sebilangan kecil benih, tetapi anda juga perlu mengambil kira ketinggian semak, kepekaan terhadap penyakit dan tempoh kematangan.

Mari kita kenali, jenis tomato manis sesuai untuk berkembang di rumah hijau dan menunjukkan diri mereka dengan baik.

Jenis tomato yang paling manis

Kandungan gula yang tinggi dicatatkan dalam gred:

 1. Alpinog. Ini adalah pelbagai tak tentu. Dari setiap belukar, ada kemungkinan untuk membuang sehingga 6 kg buah-buahan berbingkai yang rata dengan buah atau labu pada kulit.
 2. The Orange. Buah orennya mempunyai rasa pencuci mulut.
 3. "Jantung hati". Ia sangat popular di kalangan jenis yang berbuah besar untuk rasa manis yang istimewa, yang tidak berubah sama ada semasa waktu lama atau semasa rawatan haba.
 4. Dina. Pelbagai pertengahan awal yang ditentukan dengan buah-buahan kekuningan oren bersaiz sederhana.
 5. "Kardinal". Variasi tidak menentu sederhana. Yang besar (sehingga 900 g) dalam bentuk buah hati sangat berisi dan manis, sempurna pergi ke salad dan matahari terbenam musim sejuk.
 6. The Crimson Giant. Variasi masak awal. Buah-buahan merah-generiknya mempunyai bentuk bulat rata-rata yang luar biasa.
 7. "Spa Madu". Inilah jangka pertengahan. Tomato memberi bentuk bulat dengan warna oren-oren untuk rasa sangat gula.
 8. "Beruang di Utara." Kepelbagaian penentu kepekatan ultra cepat. Buahnya sangat popular dengan kanak-kanak.
 9. «Pink Flamingo F1». Variasi tinggi yang matang yang matang mempunyai bentuk yang memanjang dengan kulit yang berkilat.
 10. "Madu merah jambu". Ia dianggap sebagai salah satu yang paling manis di antara tomato merah jambu. Mempunyai buah-buahan yang besar dalam bentuk jantung.
 11. The Pink Elephant. Kepelbagaian yang tidak dapat ditentukan dengan buah-buahan yang sedikit rata.
 12. "Samara F-1". Apabila anda mencipta jumlah cahaya yang mencukupi, ia memberikan buah rata-rata dengan rasa manis yang jelas.
 13. «Beg Tangan F1». Pematangan awal pelbagai tak tentu. Tomato mempunyai rasa manis yang jelas, ia disyorkan untuk kegunaan segar.
 14. "Tsifomandra." Variasi tidak menentu sederhana. Dari setiap belukar, boleh mengeluarkan sehingga 8 kg tomato bujur manis, seberat kira-kira 200 g.

Semakin popular adalah penggunaan tomato miniatur, apa yang dipanggil "ceri". Di antara pelbagai jenisnya, rasa manis adalah seperti berikut:

 1. "Salut (Fireworks)". Belukar rendah semasa berbuah akan menjadi hiasan indah rumah hijau anda. Buah-buahan kuningnya, yang jisim mencapai hanya 20 g, boleh digunakan walaupun untuk jem.
 2. apa jenis tomato yang manis

 3. "Plum gula" (lembayung). Pematangan awal pelbagai tak tentu. Mempunyai buah plum yang masak pada kuas besar (sehingga 50 keping).
 4. "Sekumpulan manis." Pematangan awal pelbagai tak tentu. Ia dibezakan dengan hasil yang sangat tinggi, kerana jangka panjang berbuah.
 5. Cherry Kuning. Buah warna kuning terang mempunyai rasa yang sangat manis, sesuatu mengingatkan buah.
 6. Cherry Blossom F1. Hibrid ini sangat tahan terhadap pelbagai penyakit dan retak.

Berdasarkan senarai jenis tomato manis ini untuk rumah hijau, lebih mudah bagi anda untuk memutuskan mana yang dipilih untuk ditanam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 43