Posted on

suis salib

Apabila mempertimbangkan membaiki sebuah apartmen atau rumah, salah satu perkara utama yang perlu diberi perhatian khusus ialah rangkaian kejuruteraan. Dan jika susunan pembetungan atau air utama bergantung kepada keadaan luaran, maka pendawaian dapat dirancang sebagai keinginan jiwa. Berhati-hati mempertimbangkan penempatan peralatan pemasangan elektrik - soket dan suis, kerana ia bergantung kepada mereka tahap keselesaan. Dan jika di pangsapuri kecil suis biasa cukup banyak, maka di rumah-rumah besar anda tidak boleh melakukan tanpa suis salib yang membolehkan anda mengawal cahaya dari beberapa titik serentak.

Perbezaan di antara suis silang dan pintu pagar

Mula-mula, mari kita perhatikan apa suis salib itu. Seperti yang diketahui, suis konvensional mempunyai dua jawatan, di mana masing-masing, sumber cahaya elektrik yang disambungkan kepadanya dimatikan atau dimatikan. Dengan strukturnya, mereka mempunyai dua kenalan yang bersamaan dengan keadaan di dalam dan luarnya. Suis pass-through tidak mempunyai dua kenalan, tetapi tiga dan membolehkan anda mengawal pencahayaan dari dua titik yang berbeza. Oleh itu, anda boleh menyalakan cahaya dengan menekan suis pada satu hujung bilik dan memadamnya dengan menekan suis yang sama dipasang di hujung yang lain. Suis pas masuk adalah mudah dipasang di hujung yang berbeza dari koridor panjang, di bilik laluan atau di kedua-dua sisi katil double di dalam bilik tidur. Sekiranya terdapat keperluan untuk lebih banyak titik kawalan, litar antara suis silang menyambung termasuk penyambung silang. Secara struktural, mereka sama dengan pusat pemeriksaan, tetapi suis silang berganda mempunyai kenalan tambahan. Sebagai contoh, untuk mengawal cahaya dari tiga titik berbeza antara dua suis lulus, letakkan satu salib dua kunci, yang berfungsi sebagai suis, yang menyelaraskan kerja suis pass-through.

Tukar suis "Legrand"

Seperti yang anda tahu, suis bukanlah perkara yang perlu anda simpan untuk membeli. Oleh itu, apabila memilih mereka, ia memberi keutamaan kepada produk yang lebih mahal, tetapi lebih dipercayai dengan nama. Jadi reputasi yang baik dinikmati oleh firma "Legrand", suis pass-through dan salib yang terkenal dengan kehidupan perkhidmatan mereka yang panjang, operasi mudah dan pemasangan. Oleh itu, suis silang pengeluar ini direka untuk menukar beban semasa kepada 10 A. Apabila memasangnya, wayar tembaga dengan seksyen salib 2.5 mm используется digunakan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 + = 81