Posted on

yang bermaksud 666

Pada zaman dahulu, huruf tersebut menandakan nombor, jadi apabila nilai-nilai berangka huruf digabungkan, anda boleh mendapatkan nombor nama tersebut. Kepentingan tertentu, yang disebut dalam Alkitab dan Perjanjian Lama, dan dokumen-dokumen Gereja Katolik, tulisan-tulisan sejarah dan sumber-sumber lain mempunyai bilangan 666, dan ia bermakna, akan dibincangkan dalam artikel ini.

Berapakah angka 666 dalam agama yang berbeza?

Orang Kristian percaya bahawa di bawahnya terdapat nama binatang Apocalypse, iaitu, pelindung Iblis. Dengan perkembangan agama Kristian dalam teologi mengesahkan tanggapan bahawa di bawah nama binatang itu dahsyat digambarkan dalam Alkitab Dajjal. Seringkali pada orang yang mereka melihat penerima Devil, mereka cuba mencari label yang sesuai. Sebagai contoh, karya terkenal “Omen”, yang menceritakan tentang kelahiran Dajjal. Budak itu mempunyai tanda tiga tiga pada kulit kepala. Dalam teologi, nama-nama tersebut juga disebutkan, yang berjumlah 666 – ini adalah Titan, Evantas dan orang Latin.

Dalam Gereja Katolik pada Zaman Pertengahan, jumlah binatang itu difahami secara simbolik. Nilai angka 666 melambangkan pengisytiharan ganda tiga penciptaan tanpa Sabtu atau dunia tanpa Pencipta, iaitu, ia adalah satu penolakan triple dan terakhir Allah. Dalam Protestan, bilangan binatang itu dikenal pasti dengan kepausan. Jika kita beralih kepada teologi Reformed, maka di bawah angka ini kita memahami kelemahan, jarak dari yang penuh dengan kuasa ilahi 7. Perlu diperhatikan bahawa dalam beberapa bahan yang dirujuk kesilapan dalam menyalin ayat-ayat keterangan St. John, dan bahawa jumlah yang dikatakan binatang itu tidak 666, dan 616.

Nilai dalam numerologi nombor 666

Nombor 6 adalah jumlah Venus – planet cinta dan keindahan, dan triple enam adalah Venus triple. Angka ini nombor 666 nilaidikurniakan tenaga khas, yang menggabungkan intelek dan imaginasi, keinginan untuk mencapai matlamat yang ditetapkan. Tetapi dia juga mempunyai sisi gelap, yang terletak dalam perbuatan keji, godaan, kemusnahan. Perlu diperhatikan bahawa jumlah nombor rolet 0-36 adalah 666. Dan bagi mereka yang tertanya-tanya apa jumlah 666 bermakna sentuhan moden, anda boleh menjawab hari ini bahawa bilangan binatang yang dipanggil Internet. Versi ini adalah hakikat bahawa World Wide Web turut mengembangkan rangkaiannya di seluruh dunia, dan frasa “Siapa yang memiliki maklumat itu, dia memiliki dunia” boleh dikaitkan dengan ungkapan Wahyu, yang ertinya terletak pada hakikat bahawa perdagangan dan peraturan boleh yang , yang mengambil tanda Iblis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =