Posted on

bahawa anda tidak boleh dalam jawatan yang hebat

Lent adalah masa yang ideal untuk menikmati pertapaan, untuk melepaskan keriangan dan kemalasan, dan menumpukan masa anda untuk kerja mudah untuk tubuh dan jiwa. Sekarang ramai orang tidak berpuasa sama sekali, dan sesetengahnya melakukan secara rasmi sahaja - sebagai contoh, menolak hidangan daging. Adalah penting untuk memahami apa yang dilarang semasa berpuasa, bukan sahaja dari segi makanan, tetapi juga dari segi tindakan.

Apa yang tidak boleh dilakukan dalam Lent?

Dasar puasa bukan sekatan dalam pemakanan, tetapi batasan rohani. Ia adalah semasa tempoh berpuasa bahawa cara hidup hidup, pertobatan, pematuhan perintah-perintah dianggap paling menguntungkan. Pertimbangkan larangan dalam jawatan dengan lebih terperinci:

 • Ia dilarang untuk memimpin kehidupan sosial yang aktif, menghiburkan, memanjakan diri dalam kemalasan dan kemalasan;
 • Jangan pergi ke mana-mana hiburan, sama ada filem, teater atau kelab kepentingan;
 • adalah penting untuk mematuhi dengan teliti semua perintah dan bertaubat sekiranya anda telah melepaskan emosi seperti kemarahan, iri hati, pencerobohan, ketamakan dan lain-lain;
 • sangat disyorkan bahawa pantang perkahwinan, dan lebih-lebih lagi, pantang pasangan yang belum berkahwin;
 • ia dilarang menggunakan alkohol, bahan narkotik, untuk merokok;
 • adalah penting untuk memantau emosi dan hanya membenarkan mereka yang paling terang - jika tidak, jika anda tertakluk kepada nafsu, semua usaha anda akan sia-sia;
 • Ia dilarang keras untuk memanjakan keracunan, makan terlalu banyak.

Pepatah Ortodoks benar membataskan badan supaya seseorang dapat mendedahkan dan mengalami intinya ilahi. Itulah sebabnya untuk tempoh seperti itu tidak disyorkan untuk merancang perjalanan, percutian, perayaan pelbagai acara. Semakin jauh, lebih tenang, lebih rohani dan moral anda akan menghabiskan masa ini, semakin anda akan membantu jiwa anda.

Apa yang tidak boleh dimakan dengan pantas?

Bercakap secara khusus mengenai apa yang dilarang dalam jawatan daripada produk, ia adalah terutamanya produk asal haiwan, gula-gula dan makanan istimewa:

 • apa-apa jenis daging dan ayam (ikan dibenarkan pada hari-hari tertentu);
 • susu dan semua jenis produk tenusu;
 • apa-apa telur dan produk yang mengandunginya (sebagai contoh, mayonis);
 • coklat, gula-gula, marmalade dan gula-gula lain;
 • penaik semua jenis.

Oleh itu, gula-gula (kecuali buah) dan semua sumber protein haiwan tidak termasuk dalam diet. Untuk mengelakkan masalah dengan organisma dalam rejim sedemikian, adalah penting untuk memasukkan dalam diet jumlah maksimum makanan protein tumbuhan asal: kacang, kacang tanah, kacang, kacang.

Cadangan untuk memelihara Khemah

Gaya hidup untuk tempoh puasa harus semudah mungkin - jangan gunakan aksesori, jangan beli atau memamerkan pakaian mahal, jangan bersenang-senang dan tidak menghadiri acara sosial. Kira-kira keadaan yang lancar dan tenang yang sama penting untuk mengekalkan dalam jiwa anda - jangan memberi kepada provokasi dunia di sekeliling: jangan marah, jangan tersinggung, jangan marah. Terima semuanya sebagai ujian yang diberikan kepada anda dari atas, selepas itu anda akan membersihkan jiwa. Ia adalah keadaan dalaman anda sendiri yang merupakan petunjuk bahawa anda berjaya mengatasi puasa.

apa yang dilarang di dalam jawatan

Jangan cuba untuk mempelbagaikan hidangan terlalu banyak - meja sepatutnya mudah dan juga tanpa lemak, tanpa pilihan hidangan, tanpa sebarang tambahan. Sudah tentu, pesakit, orang tua dan wanita hamil tidak semestinya mematuhi semua peraturannya - tetapi untuk mengimbangi, mereka harus menumpukan lebih banyak masa untuk berdoa, bertobat.

Doa membaca dianggap sebagai komponen puasa wajib. Sebagai peraturan, ia dilakukan dua kali sehari - pada waktu pagi dan petang. Di samping itu, adalah disyorkan untuk melawat perkhidmatan Sabtu dan Ahad di gereja, yang juga membantu untuk merasai intipati Intu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − = 82