Posted on

Ciri-ciri utama Singa adalah kepekatan dan pandangan jauh. Dia dibezakan oleh kelembutan rohaniya, nezlobiv dan phlegmatic.

Dalam terjemahan dari bahasa Yunani, "Leon" bermaksud "singa".

Asal usul nama Leo:

Nama Leo berasal dari bahasa Yunani "leon" atau Latin "leo" dan kembali kepada yang paling mulia binatang, raja binatang.

Ciri-ciri dan tafsiran nama Leo:

Dari awal kanak-kanak, Lions dibezakan dengan tenang dan tenang. Mereka sukar untuk keluar daripada diri mereka sendiri, mereka menangis lebih kerap daripada anak-anak lain dan hampir tidak bertindak. Kid-Leo terutama memerlukan kasih sayang dan kasih sayang ibu dan dia sendiri suka berkomunikasi dengan ibunya dan ayahnya. Untuk menyakitkan hati dia adalah sukar, tetapi, kerana kecewa, dia menangis panjang dan tak sedap. Seimbang, jarang membuli, tetapi bertindak balas dengan segera dan tidak membenarkan menyinggung sama ada dirinya atau kawannya. Dia belajar secara tepat, tanpa berlepas, tetapi tanpa jatuh.

Walaupun nama yang menonjol, kerana kelembutan watak, Leo bukan pemimpin terbaik, walaupun dia boleh menjadi penganjur yang baik. Dia lebih suka berada di tengah-tengah antara bos dan pelaku, sama-sama bekerja dengan orang ramai, dan dengan teknologi. Dalam kepakarannya, beliau mengembangkan gerak hati perniagaan yang maju dan bergantung kepadanya. Dia suka bekerja di satu kawasan dan di dalamnya, sebagai peraturan, adalah gigih dan bercita-cita tinggi.

Leo memperlakukan orang dengan baik dan dengan minat, percaya dan jarang mengharapkan pengkhianatan. Berat pengalaman bergaduh dan skandal, sukar bagi dia untuk mempercayai bahawa seseorang bertindak tidak sopan dengannya. Unobvious, apologetically dan dengan tulus meminta maaf jika dia tersinggung dirinya. Dia cuba melancarkan konflik. Singa sentiasa mengharapkan orang menjadi baik dan sering jatuh ke dalam kegelapan yang berlarutan, jika jangkaan tidak dibenarkan.

Secara semulajadi, Leo tidak mempunyai keyakinan diri dan kemampuan untuk "bertumbuk", bagaimanapun, dia dapat mengembangkan sifat-sifat ini dalam dirinya sendiri, terutama jika dia mempunyai alasan untuk mempercayai bahawa "domba itu tidak berharga." Kecewa dalam kehidupan, Leo berat dan tersesat, kehilangan minat dalam komunikasi dan menjadi kecewa.

Alien kesengsaraan Singa sangat akut, empati dan cenderung bersimpati dengan yang lemah. Dalam pertolongannya, dia tidak mementingkan diri sendiri dan ikhlas, profesi kemanusiaan sangat sesuai dengan pengalaman yang sensitif dan akut terhadap nasib orang lain. Dia tidak sombong dan tidak memberi perhatian kepada hierarki, dia mencari persahabatan yang pertama dan terpenting dengan orang yang cerah dan terbuka. Kadang-kadang dia tertarik dengan perjudian yang hebat, yang jarang berakhir untuk Leo yang hebat - pergolakan emosi yang tajam membawa dia kepada penyakit dan lekukan.

Dalam hubungan kasih sayang, dia sering memilih wanita yang spektakuler, tajam dan berani, penuh bertentangan. Hubungan dengan mereka biasanya tidak bertahan lama dan bukan perasaan melampau yang penuh dengan penderitaan emosi yang serius bagi Leo. Di tempat tidur, Singa tenang, jauh di dalamnya tidak selamat dan sentiasa memerlukan galakan dan sokongan. Kekasih Leo yang ideal adalah wanita yang lembut dan sensual, dekat dengannya. Lion gembira dalam perkahwinannya dengan Olga, Claudia, Anna, Victoria dan Ella, tetapi masalah dalam hubungannya mungkin timbul dengan Marina, Oksana dan Lydia.

Keluarga yang mempunyai pasangan yang sesuai di Leo sentiasa kuat dan mesra, dia sangat menghargai hubungannya. Dia tidak mengubah dirinya, dan pengkhianatan terhadap isteri menyebabkan dia sakit hati yang serius. Dengan kanak-kanak, dia lembut dan tidak suka, sangat suka menghabiskan masa dengan mereka dan sentiasa berminat dalam urusan mereka.

Fakta menarik tentang nama Leo:

Singa yang telah dilahirkan pada musim panas yakin dan bertenaga, "musim semi" dan "musim luruh" - mesra, berterusan dan pintar, dan "musim sejuk" adalah sia-sia dan kemusnahan.

Nama Leo dalam bahasa yang berbeza:

  • Nama Leo dalam bahasa Inggeris: Leo (Leo, Leo)
  • Nama Leo dalam bahasa Cina: 列夫 (Lefu)
  • Nama Lion dalam bahasa Jepun: レ フ (Rafu)
  • Nama Leo dalam bahasa Spanyol: León (León)
  • Nama Leo dalam bahasa Jerman: Leo (Leo)
  • Nama Singa dalam Bahasa Poland: Leon (Leon)
  • Nama Leo dalam Bahasa Ukrainia: Leo

Bentuk dan varian nama Leo: Leo, Lyosya, Levusya, Leka Levunya, Leva, Lyonya

Singa - warna nama itu: hijau, emas

Bunga Singa: anjing meningkat

Batu Singa: zamrud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 48